Testarea rachetei intercontinentale Minuteman III

Moscova a comentat afirmațiile din SUA despre atacul nuclear preventiv

450
(reînnoit 13:12 15.03.2019)
Deputatul rus Anton Morozov a comentat declarațiile generalului Joseph Dunford despre necesitatea păstrării conceptului de atac nuclear preventive în doctrina de apărare a SUA.

BUCUREȘTI, 15 mart – Sputnik. Membrul comisiei Dumei de Stat pentru afacerile internaționale Anton Morozov a comentat, într-o discuție, afirmațiile președintele Comitetului Unit al șefilor statelor majore ale Forțelor Armate ale SUA, generalul Joseph Dunford, potrivit cărora Washingtonul nu trebuie să renunțe la politica efectuării unui atac nuclear preventiv.

Potrivit lui, declarația lui Dunford demonstrează că doctrina militară a SUA, spre deosebire de cea rusească, include un șir de prevederi agresive, care permit utilizarea armei nucleare.

„Experiența demonstrează că SUA utilizează întotdeauna forța, în special, împotriva statelor mai slabe, pentru a-și minimaliza riscurile legate de implicarea în conflictele militare”, a declarat Morozov.

În același timp, deputatul a menționat că Rusia, în acest sesn, este amenințată într-o mai mică măsură.

Morozov a adăugat că SUA încearcă utilizeze o serie mare de măsuri pentru a-și arăta superioritatea militară.

“Ei au înțeles că Rusia reprezintă un adversar puternic în raporturile tehnico-militare și vor încerca să-și consolideze potențialul tehnic și militar pentru a-și menține pozițiile dominante și să nu admită schimbarea raportului de forțe în lume”, a conchis acesta.

Anterior Dunford a declarat că posibilitatea efectuării unui atac preventiv îngreunează procesul de decizie de contra-atac asupra SUA în tabăra inamicului. În ianuarie a acestui an, în Congres au fost propuse două proiecte de limitare a drepturilor președintelui de efectuare a unui atac nuclear.

În trecut astfel de inițiative nu au avut niciun rezultat, însă situația s-a schimbat odată cu venirea la putere a lui Trump.

Mai mulți democrați au declarat că ar fi periculos păstrarea controlului armelor nucleare în mâinile noului președinte.

450
Tagurile:
armă nucleară, SUA, Rusia
Tematic
Putin despre războiul nuclear: „noi vom ajunge în rai, iar ei vor pieri”
Kremlinul a explicat afirmațiile lui Putin despre un eventual atac nuclear
Cum ar începe un război nuclear între SUA și Rusia – explicația expertului
Mike Pence a îndemnat statele europene să se retragă din acordul nuclear cu Iranul
Lavrov: SUA sporesc șansele unui război nuclear, așteptăm reacția Europei

Загрузка...