Трейдеры работают на своих рабочих местах

Număr-record de investitori străini interesaţi de obligațiuni rusești

149
(reînnoit 16:02 14.03.2019)
46 de miliarde de ruble (620 de milioane de euro) reprezintă suma totală a investițiilor străine în Rusia în luna februarie. Această cifră a fost publicată pe site-ul Băncii Centrale a Rusiei.

BUCUREŞTI, 14 mart – Sputnik, Doina Crainic. Investitorii străini au cumpărat obligațiuni federale rusești pentru un total de 46 de miliarde de ruble (620 de milioane de euro), potrivit unui studiu publicat pe site-ul Băncii Centrale a Rusiei. Acesta este cel mai înalt indicator înregistrat în ultimul an şi jumătate, din septembrie 2017, scrie Sputnik France.

Majoritatea investițiilor pentru un total de 28,5 miliarde de ruble (385 de milioane de euro) au fost realizate în cadrul celei de-a noua și ultimei licitații organizate de Ministerul de Finanțe al Rusiei în luna februarie.

„Cercul participanților s-a extins, ceea ce reflectă atractivitatea pe care o prezintă nivelul de rentabilitate a obligațiunilor federale pentru nerezidenți”, se precizează pe site-ul oficial al băncii.

Economiștii intervievați de canalul rusesc RBC susțin că această situație este însă neobişnuită: cererea puternică de obligațiuni rusești a avut ca rezultat o creștere a profitabilității. Totuşi, potrivit legilor economiei, creșterea prețului titlurilor de valoare datorită cererii puternice cauzează, dimpotrivă, scăderea randamentelor obligațiunilor.

Cererea puternică pentru aceste obligațiuni este, de asemenea, greu de înţeles în contextul amenințării cu noi sancțiuni impuse de SUA.

Anul trecut, Ministerul de Finanțe al Rusiei nu a reușit să plaseze volumul total al obligațiunilor federale pe piață din cauza cererii slabe, venită inclusiv din partea nerezidenților.

149
Tagurile:
Investitori străini, Rusia
Tematic
China are șansa să devină, în 2032, prima economie a lumii
Pătraru îl face praf pe Teodorovici: lecție de economie
O țară din UE nu are propria sa economie: dezvăluirile președintelui
Cum își plătește Ikea angajații. Compară cu salariile minim și mediu pe economie

Загрузка...