Canabis

Rusia este îngrijorată de legalizarea canabisului în unele țări

165
(reînnoit 13:29 14.03.2019)
Rusia este îngrijorată de tentativele de legalizare a canabisului în unele țări, potrivit ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 14 mart – Sputnik. Tentativele unui șir de state de a legaliza canabisul sub pretextul consumului lui în scopuri recreative e o cale directă spre infernul narcotic, a declarat joi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Ne provoacă o îngrijorare profundă legalizarea într-un șir de state a canabisului sub pretextul consumului acestuia în scopuri de recreație sau medicale. E o cale directă într-un infern narcotic, a spus ministrul rus în cadrul unei intervenții la segmentul ministerial al celei 62-a sesiuni a comisiei ONU pentru droguri.

„Tentativele de acoperire cu argumentele despre drepturile omului nu rezistă nicio critică. Este nevoie de o respectare strictă a prevederilor celor trei convenții de profil a ONU, care reprezintă piatra unghiulară a întregului sistem antidrog și trebuie să rămână inviolabile”, a subliniat șeful diplomației ruse.

Lavrov a menționat că traficul de droguri servește „în continuare un mediu favorabil pentru crima organizată și corupție, generează violență”.

„Apar noi substanțe psihoactive. O îngrijorare provoacă așa-numitele amenințări din partea noilor tehnologii, precum „Darknet”, utilizarea mijloacelor electronice de placă, așa-numitului trafic al drogurilor fără contact direct”, a spus Lavrov.

Potrivit lui, “nimeni nu poate face față acestor provocări în mod solitar”, iată de ce astăzi este nevoie de niște eforturi consolidate ale comunității internaționale în lupta cu o problemă comună.

165
Tagurile:
Canabis, Droguri, ONU, Rusia, Serghei Lavrov
Tematic
Alarmant! Adolescenţii români se droghează și se sinucid cu medicamente din casă!
Alertă în toată Europa: Droguri periculoase, depistate în alimente
Vameșii germani au nimicit 9 tone de droguri
Industria MARIJUANEI şi-a deschis magazin on-line în România
Un român a fost prins în Franța cu 2 tone de marijuana
Fermierii moldoveni vor cultiva canabis, Guvernul le promite condiții propice
Partea nevăzută a Marii Britanii: industria drogurilor și trafic de sclavi minori

Загрузка...