Sediul Consiliului Federației al Rusiei

Senatul rus a aprobat legea care va combate fenomenul “fake news”

93
(reînnoit 16:29 13.03.2019)
Consiliul Federației a aprobat proiectul de lege care prevede pedepse pentru răspândirea unor știri false.

BUCUREȘTI, 13 mart – Sputnik. Consiliul Federației (Senatul) din Rusia a aprobat miercuri proiectul de lege care prevede introducerea unor pedepse pentru răspândirea știrilor false („fake news”).

Documentul a fost propus Dumei de Stat de senatorii Andrei Klișas și Ludmila Bokova, precum și de deputatul Dmitryi Vyatkin.

Astfel, pentru răspândirea unor informații false care ar pune în pericol viața și sănătatea cetățenilor, încălcarea ordinii publice, în cazul în care aceste acțiuni nu prevăd pedepse penale, este prevăzută o amendă pentru cetățenii simpli între 30 și 100 mii de ruble, cu confiscarea obiectului contravenției administrative sau fără acesta; pentru persoanele cu funcții de răspundere este prevăzută o amendă de la 60 până la 200 mii de ruble, iar pentru persoane juridice – o amendă de la 200 până la 500 mii de ruble cu confiscarea obiectului contravenției administrative sau fără acesta.

Pentru răspândirea fake news, care a provocat tulburarea activității infrastructurii de importanță vitală, a transportului sau obiectelor sociale, rețelelor de comunicare, sistemului energetic, este prevăzută o amendă de la 100 până la 300 mii de ruble cu confiscarea obiectului contravenției administrative sau fără; pentru persoane cu funcții de răspundere amenda va fi de la 300 până la 600 mii de ruble; persoanele juridice în astfel de cazuri riscă o amendă de la 500 mii până la 1 milion, cu confiscarea obiectului contravenției administrative sau fără.

Pentru răspândirea informațiilor false prin intermediul instituțiilor de presă și internet, care a provocat decesul unei persoane, vătămarea sănătății sau bunurilor, a afectat funcționării obiectelor de importanță vitală, infrastructurii sociale sau a transporturilor, comunicațiilor, rețelelor energetice, va fi prevăzută o amendă de la 300 până la 400 mii de ruble confiscarea obiectului contravenției administrative sau fără; pentru persoane cu funcții de răspundere, amenda va constitui de la 600 până la 900 mii de ruble, pentru persoanele juridice – de la 1 milion până la 1,5 milioane ruble cu confiscarea obiectului contravenției administrative sau fără.

Despre toate cazurile legate de astfel de contravenții administrative urmează să fie informată procuratura în decurs de 24 de ore.

Legea urmează să fie semnată de președintele Rusiei.

93
Tagurile:
Rusia, Duma de Stat, Consiliul Federației, Știri false, Fake news
Tematic
Cenzura pe Facebook și lupta cu fake news: Franța, în pragul unei dictaturi
Papa de la Roma a îndemnat la combaterea „fake news”
Exploziv! „Lumea s-a săturat de fake-news-ul european - Kovesi"
Peskov, despre țările care au fost sursa de fake news despre Kemerovo
Occidentul îşi bate joc de România – ţara noastră, raiul fake-news-urilor
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate combate un fake-news – a dat palpitaţii bolnavilor
Dăncilă – declarații dure la Bruxelles: ”Să le fie rușine, există foarte mult fake news!”
Este sau nu fake news informaţia despre apa contaminată din Bucureşti?
Dmitri Peskov

Kremlinul, către Biden, despre „ura totală” împotriva Rusiei

208
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a comentat remarcile candidatului democrat la președinția SUA Joe Biden, care a spus că Rusia este „cea mai mare amenințare” pentru Statele Unite pe scena internațională.

BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik. Pe 26 octombrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a reacționat la recentele declarații ale lui Joe Biden, care a spus că Rusia este „cea mai mare amenințare” pentru Statele Unite „în ceea ce privește încălcarea securității și a alianțelor noastre”.

„Nu este deloc adevărat, negăm total acest lucru. Nu putem decât să regretăm că în acest fel se impune o ură totală față de Federația Rusă. Și că țara noastră este văzută ca un dușman. Nu este cazul”, a subliniat Peskov, citat de Sputnik

„Cea mai mare amenințare”

Într-un interviu acordat postului TV CBS, candidatul democrat la președinția SUA Joe Biden și-a exprimat poziția față de Rusia. Potrivit acestuia, „cea mai mare amenințare pentru America în acest moment în ceea ce privește încălcarea securității și a alianțelor noastre este Rusia”.

De asemenea, candidatul democrat a comentat că viitorul relațiilor dintre SUA şi Rusia depinde de Rusia.

Alegerile în Statele Unite

Alegerile prezidențiale în Statele Unite, programate pentru 3 noiembrie, îl vor pune pe președintele republican actual Donald Trump împotriva democratului Joe Biden. Un sondaj a fost deja desfăşurat în mai multe state. Potrivit presei, peste 55 de milioane de americani și-au îndeplinit deja datoria civică în avans, în special din cauza îngrijorărilor legate de Covid-19.

208
Tagurile:
SUA, Rusia, Joe Biden, Dmitri Peskov
Tematic
Biden, amenințare șocantă: ”Toți vor plăti dacă voi fi ales!”
Cel mai așteptat moment Trump – Biden: Scandalul România!
Biden: Rusia este cea mai mare amenințare pentru SUA

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin avertizează: noi amenințări la securitatea Europei

408
După retragerea Washingtonului din tratatul INF și în contextul tensiunilor persistente dintre Rusia și NATO, Europa se confruntă cu noi amenințări la adresa securităţii ei, a avertizat Vladimir Putin.

BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik. „Având în vedere tensiunile persistente dintre Rusia și NATO, devin evidente noi amenințări la adresa securității europene”, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un comunicat emis pe 26 octombrie de serviciul de presă al Kremlinului.

Vladimir Putin, președintele Rusiei
© Sputnik / Алексей Дружинин

Aceste îngrijorări sunt legate în primul rând de retragerea unilaterală a Statelor Unite din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), care a dus la abrogarea acestuia. Această retragere este, potrivit lui Putin, o „greșeală gravă care crește riscul izbucnirii unei curse a înarmării cu rachete, al unei creșteri a potențialului de confruntare și al unei escaladări incontrolabile”.

Putin a mai spus că Rusia continuă să creadă că Tratatul INF a fost un element important al securităţii internaționale și al stabilității strategice. Acest tratat a avut un rol important în capacitatea de predictibilitate și în limitările în domeniul rachetelor în Europa.

În acest context, este important să se depună „eforturi active pentru remedierea deficitului de încredere și pentru consolidarea stabilității regionale și globale”, a spus Putin, citat de Sputnik France.

Prin urmare, Moscova reiterează susţinerea față de moratoriul asupra desfășurării rachetelor cu rază intermediară și mai scurtă de acţiune, proclamat de Rusia. De asemenea, Rusia reiterează apelul către țările membre NATO să ia în considerare posibilitatea de a proclama un moratoriu similar, a adăugat Putin în declarația sa.

Soarta tratatului FNI

Statele Unite s-au retras în 2019 din Tratatul privind forțele nucleare cu rază medie de acțiune, acuzând Rusia că ar fi încălcat acest tratat, care a intrat în vigoare în 1988. Moscova a negat aceste acuzații și a declarat că este pregătită să demonstreze capacitățile rachetei care au trezit întrebări din partea Washingtonului. Dar această ofertă către dialog nu a fost acceptată.

408
Tematic
Putin: Am cerut ca Navlanîi să fie lăsat să plece
Putin: Economia Moldovei nu poate exista fără piața rusească
Putin: Ieșirea SUA din Tratatul INF este o mare greșeală

Загрузка...
Dan Andronic

Andronic: ”Autostradă? Am fugi mai repede din calea rușilor”

0
Dan Andronic face praf aberațiile ”experților NATO” privind importanța unei autostrăzi către Republica Moldova în cazului uni ”atac al Rusiei”

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Cunoscutul jurnalist și patron de presă Dan Andronic dă de pământ cu ”analiza” făcută niște „experți NATO”, care au propus ipoteza aberantă a unui atac al Rusiei asupra României la o manifestare organizată de CEPA.

Printre altele, s-a propus o autostradă strategică spre Moldova, pe care să se poată mișca rapid blindatele NATO. În ipoteza abradabrantă, ”experții” au vorbit de o așa zisă „poartă a Focșanilor”, ca o cheie a apărării contra ”atacului Rusiei”.

”Asta cu autostrada către Republica Moldova mi se pare cea mai tare prostie”, reacționează Dan Andronic. ”Zic experții că fără ea se pare că nu am rezista mai mult de 24 de ore. Eu nu prea înțeleg cum se gândesc experții NATO că am rezista mai mult de 24 de ore având autostradă”.

Mai mult, Dan Andronic ia în bășcălie ideea ”autostrăzii strategice” – ”Eu cred că ar scădea capacitatea de rezistență, pentru că am fugi mai repede din calea rușilor”.

”Păi, măi experților, autostrada asta nu ar putea fi folosită și de ruși ca să ajungă mai repede, să scape de căruțele și tirurile de pe șosele?”, le dă Andronic peste nas ”experților NATO”.

Conchizând într-o notă serioasă asupra subiectului, Dan Andronic propune ”să lăsăm gluma deoparte” – și subliniază că ideea e ”E doar o prostie”.

”Ca să nu mai vorbesc despre faptul că România nu poate rezista mai mult de 24 de ore în orice condiții, dar trebuie să rezistăm măcar atât, ca să vină trupe NATO în ajutor”, spune Dan Andronic.

Și, ca să continuăm ideea absurdă – ce ar mai rămâne din România după o ”rezistență” de 24 de ore după un atac – precum cel despre care aberează ”experții NATO”?...

Dar, așa cum am arătat și într-o scurtă analiză, aberațiile lobbiștilor NATO au un scop prea puțin ”strategic” – dar extrem de cupid: trebuie argumente ”de experți” ca România să plătească tot mai mulți bani.

0
Tagurile:
Moldova, România, NATO, autostradă, Dan Andronic

Загрузка...