Mk-41 Vertical Launch System

Putin: SUA încalcă INF prin amplasarea lansatoarelor de rachete în România

270
(reînnoit 13:45 20.02.2019)
În opinia președintelui Rusiei, Vladimir Putin, sateliții SUA “țin isonul” în chestiunea ieșirii Americii din INF.

CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. SUA încalcă direct Tratatul INF, prin lansarea rachetelor-țintă și amplasarea lansatoarele de rachete Mk-41 în România și Polonia, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

“Prin lansarea rachetelor-țintă cu rază medie de acțiune și prin amplasarea în România și Polonia a lansatoarelor de rachete capabile să lanseze inclusiv rachetele “Tomahawk”, încalcă în mod direct condițiile acestui tratat”, a declarat el în mesajul său adresat Adunării Federale.

„SUA trebuie să-și justifice onest părăsirea INF. În loc să facă acest lucru, acestea încalcă Tratatul, apoi își mobilizează sateliții care “țin isonul” americanilor”, consideră Putin.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

„Partenerii noștri ar fi trebuit s-o spună sincer, fără să apeleze la acuzații gratuite în adresa Rusiei în încercarea de a justifica ieșirea din acord. Puteau s-o facă așa în 2004, exact așa cum au ieșit din Tratatul rachetelor anti-balistice, când totul a fost deschis, sincer”, a spus Putin.

El a menționat că din momentul încheierii acordului în 1987, în lume au avut loc schimbări profunde: multe state au continuat să-și dezvolte rachete cu rază medie și scurtă de acțiune, iar Rusia și SUA – nu, s-au autolimitat în mod voluntar. Așa cum a menționat președintele rus, Washingtonul încalcă INF, iar apoi “caută vinovații pentru a se justifica”.

„Își mobilizează și sateliții. Aceștia, precauți, dar totuși „le țin isonul” în această chestiune”, a adăugat liderul de la Kremlin.

270
Tagurile:
INF, România, Vladimir Putin
Тема:
Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (41)
Tematic
Putin: Rusia nu are de gând să amplaseze prima rachete în Europa
Putin: „Unele țări pot fi state nesuverane, nu și Rusia”
Putin a prezentat cel mai nou tip de armă - racheta Zirkon
Vladimir Putin: Nu avem timp de pierdut în ceea ce privește dezvoltarea strategică

Загрузка...