Iarnă

În Siberia a căzut zăpadă neagră din cer (video)

264
(reînnoit 08:53 16.02.2019)
Incidentul a fost aparent cauzat de o defecțiune a rafinăriei de cărbune.

BUCUREŞTI, 16 feb - Sputnik. Un fenomen meteorologic ciudat s-a produs în regiunea Kemerovo, Rusia. În ultimele zile, utilizatorii reţelelor de socializare au publicat numeroase fotografii cu zăpadă neagră înfricoșătoare, care a căzut pe străzile mai multor orașe.

Precipitaţii anormale au fost raportate în Kemerovo, Prokopievsk, Kiselyovsk și Novokuznetsk.

​Regiunea Kemerovo este locul unde se află bazinul Kuznetsk (Kuzbas), una dintre cele mai mari zone miniere de exploatare a cărbunelui, care acoperă o suprafață de 70.000 de kilometri pătrați. Aparent, zăpada neagră a fost cauzată de o funcționare defectuoasă a unuia dintre sistemele de filtrare a aerului din rafinăriile de cărbune.

​Procuratura locală a inițiat deja o anchetă asupra incidentului, potrivit presei rusești.

264
Tagurile:
Siberia, zăpadă

Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri

29
Ministrul rus al Afacerilor Externe consideră inacceptabile amestecul în problemele interne a statelor suverane și impunerea anumitor scheme ideologice.

Serghei Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri. Șeful diplomației ruse s-a referit la imixtiunea Washingtonului în problemele interne ale altor state. Cum se reflectă acest lucru asupra Irakului, Libiei și Siriei, aflați din materialul video Sputnik.

29

Загрузка...
Un cargobot în Marea Bering

Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră

100
Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră, în apropiere de țărmul Turciei. A fost inițiată o operațiune de salvare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Un cargobot a naufragiat în Marea Neagră, în apropierea de țărmul Turciei, a declarat guvernatorul provinciei Bartın, Sinan Güner.

“În zona Inkumul a provinciei noastre a naufragiat un cargobot sub pavilion rusesc. Demarăm o operațiune de salvare a celor 15 membri ai echipajului, care se află pe trei bărci de salvare”, a declarat el, fiind citat de agenția Anadolu.

Potrivit guvernatorului, nu există informații despre persoane decedate. Operațiunea de salvare este complicată de condiții meteo nefavorabile.

100
Tematic
Turcia a descoperit noi zăcăminte de gaz în Marea Neagră
Stoltenberg îndeamnă la consolidarea prezenței NATO în Marea Neagră
NATO se extinde în Marea Neagră: Va fi oare strâmtorată Rusia în Crimeea

Загрузка...
Сухогруз

Cargobot, naufragiat în Marea Neagră: 5 persoane salvate, 4 morți

0
(reînnoit 15:22 17.01.2021)
La bordul cargobotului rusesc, naufragiat în Marea Neagră, se aflau 12 persoane, dintre care 2 cetățeni ruși, iar restul – ucraineni.

Un cargobot în Marea Bering
© Sputnik / Владимир Вяткин
BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. La bordul cargobotului “Arvin, naufragiat duminică în Marea Neagră, în apropierea de țărmul Turciei, se aflau 15 persoane, dintre care doi sunt cetățeni ai Rusiei, iar 13 - ai Ucrainei. Vasul aparține companiei ucrainene "Tesoro Marine".

Ministerul Apărării al Turciei a anunțat că a expediat o fregată în zona operațiunii de salvare, la locul naufragierii cargobotului în Marea Neagră.

“Pentru susținerea operațiunii de căutare și salvare, în zona Bartin, unde a naufragiat cargobotul rusesc, a fost expediată o fregată”, se menționează în comunicatul autorităților turce.

Potrivit ultimelor informații, s-a reușit salvarea a cinci persoane, alte patru au decedat.

0
Tagurile:
Marea Neagră
Tematic
Un cargobot, transportând 3500 de maşini Nissan, a luat foc în Pacific. VIDEO
Navele cargo care ard în Marea Neagră: Video postat de autorități
Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră

Загрузка...