Întrevederea lui Vladimir Putin cu Aleksandr Lukașenko

Lukașenko, despre integrarea cu Rusia: „Noi ne putem uni chiar și mâine”

311
(reînnoit 14:25 15.02.2019)
Lukașenko a adresat o întrebare popoarelor Republicii Belarus și Rusiei, și anume, cât de departe sunt gata să meargă în integrarea celor două state.

BUCUREȘTI, 15 feb – Sputnik. Rusia și Belarus vor fi gata să meargă atât de departe în unificarea popoarelor celor două state în măsura în care vor fi dispuși oamenii simpli, a declarat liderul belarus, Aleksandr Lukașenko, după negocierile cu omologul său rus, Vladimir Putin.

"Îmi voi expune opinia – cred că prietenul și colegul meu va fi de acord cu ea – suntem gata să mergem atât de departe în procesul de unificare, în consolidarea eforturilor noastre, a statelor și popoarelor, în măsura în care voi sunteți dispuși. Ascultați-mă, noi ne putem uni chiar și mâine, nu există nicio problemă. Întrebarea este dacă sunteți gata voi, rușii și belarușii, să faceți un astfel de pas”, a declarat Lukașenko jurnaliștilor, fiind întrebat până unde poate ajunge nivelul de integrare al celor două state.

"Iată de ce această întrebare trebuie să o adresați vouă înșivă", a adăugat el. Potrivit lui, “vom realiza voința voastră în măsura în care vă doriți acest lucru”.

“Dacă nu sunteți gata, indiferent cât de puternică și mare ar fi Rusia, ea nu va fi în stare astăzi să-și impună voința cuiva, cu atât mai mult mie. Nu avem nevoie de așa ceva. Iată de ce, pregătiți-vă în conștiința voastră, comportamentul, propuneți-vă niște scopuri. Aici vorbesc de popoarele Rusiei și Belarusului, iar noi vom realiza așteptările voastre, suntem slugile voastre”, a subliniat liderul Belarus.

311
Tagurile:
unificare, integrare, Belarus, Rusia, Aleksandr Lukașenko
Tematic
Un președinte sincer: Lukașenko a spus cum și unde își poate permite să înjure de mamă
Lukașenko: Putin și eu, nu ne vom plictisi nicicând unul de altul
Lukașenko: Nu vom sta deoparte dacă Polonia va zângăni din arme
Lukașenko și-a anulat plecarea la Munchen de dragul discuțiilor cu Putin
Putin și Lukașenko, împreună la schi

Загрузка...