News conference with Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov

Sancțiunile anti-Rusia, impuse sub presiunea puternică a SUA - Serghei Lavrov

170
Marți, Financial Times a scris că Statele Unite și Uniunea Europeană negociază și că au fost aproape de a ajunge la un acord privind impunerea unor noi sancțiuni economice împotriva Rusiei pentru presupusa ei agresiune față de Ucraina în Marea Azov la sfârșitul lunii noiembrie.

BUCUREȘTI, 13 feb - Sputnik. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat marți că posibilele sancțiuni din cauza incidentului de la strâmtoarea Kerci sunt impuse sub presiunea puternică din partea Statelor Unite.

El a mai spus că Rusia nu discută despre sancțiuni cu nimeni și că se concentrează pe dezvoltarea economiei sale, astfel încât să nu depindă de capriciile altor state.

Comentariile ministrului rus de Externe vin după informațiile anterioare publicate de Financial Times că SUA și UE s-au apropiat de a ajunge la un acord privind impunerea unor noi sancțiuni economice anti-Rusia pentru presupusa ei agresiune față de Ucraina, în Marea Azov, la sfârșitul lunii noiembrie.

Pe 25 noiembrie, navele Ucrainei Berdyansk și Nikopol și remorcherul Yany Kapu au trecut ilegal frontiera maritimă rusă, în timp ce navigau spre strâmtoarea Kerci, intrarea în Marea Azov. Rusia a arestat navele ucrainene și a reținut 24 de persoane aflate la bord după ce nu au răspuns la o cerere de oprire. După incident, în Rusia a fost deschis un caz penal privind trecerea ilegală a frontierei.

Moscova a criticat în mod repetat încercările Kievului de a califica marinarii reținuți ca prizonieri de război, subliniind că aceștia s-au confruntat cu acuzații penale. Președintele rus, Vladimir Putin, a spus că incidentul a fost o provocare pregătită în prealabil ca pretext pentru a declara legea marțială, care a fost anunțată după incident și a durat o lună. Putin a declarat că provocarea ar putea fi legată de rating-ul scăzut al liderului ucrainean Petro Poroșenko înaintea alegerilor prezidențiale, care vor avea loc în martie.

170

Загрузка...