Serghei Lavrov

Lavrov: SUA continua să-și impună lumii voința cu ajutorul forței

109
(reînnoit 13:00 16.01.2019)
Statele Unite își continuă tentativele de a impune prin forță voința comunității internaționale, consideră șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. SUA continuă să-și impună voința comunității internaționale prin aplicarea forței, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

"Situația din lume a rămas una complicată. Anul trecut a sporit potențialul conflictual. În primul rând, din cauza refuzului încăpățânat al unor state Occidentale, în frunte cu SUA, de a accepta realitatea formării unei lumi multipolare și din cauza dorințelor lor de a continua să-și impună voința prin forță, cu ajutorul pârghiilor economice și propagandistice", a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi la Moscova.

Lavrov a menționat că „am observat tentativele de a pune sub control instituțiile multilaterale, subminare a caracterului lor interstatal”.

“Nici acțiunile unilaterale ale Washingtonului, îndreptate spre suprimare a celor mai importante instituții de drept internațional, nu ne fac mai optimiști. Acest lucru a devenit evident în timpul consultărilor de ieri de la Geneva între reprezentanții SUA și Rusiei drespre problemele apărute în legătură cu Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare”, a adăugat ministrul.

109
Tagurile:
SUA, ministrul afacerilor externe, Serghei Lavrov
Tematic
O ironie, marca Serghei Lavrov, în replică la reproșurile Occidentului față de Rusia
Lavrov despre incidentul din Kerci: nu e nevoie de mediatori
Lavrov: Rusia nu are nevoie să întrerupă relațiile cu Ucraina
Ce crede Lavrov despre decizia lui Trump de a retrage trupele SUA din Siria
Lavrov: americanii nu își respectă întotdeauna promisiunile
Lavrov: Rusia va reacționa la activitatea militară a NATO la frontierele ei

Загрузка...