Serghei Lavrov

Lavrov a comentat acuzațiile în adresa lui Trump despre legăturile cu Rusia

112
(reînnoit 12:47 16.01.2019)
Serghei Lavrov a comentat acuzațiile aduse în presa americană în adresa lui Donald Trump de servire a intereselor Rusiei.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că îi este greu să comenteze ceea ce se întâmplă în SUA, calificând drept “o diminuare a standardelor jurnalistice” acuzațiile în adresa președintelui american, Donald Trump, acuzat că ar fi un “agent al Kremlinului”.

„Sincer vorbind, îmi este greu să comentez ceea ce se întâmplă în SUA în jurul acuzațiilor în adresa președintelui Trump că ar fi un agent rus. Cred că pentru presa americană e o diminuare a standardelor jurnalisticii, fiind o chestiune ingrată. Nu-mi vine să cred că jurnaliștii din SUA se ocupă sincer și profesionist cu astfel de chestii”, a declarat oficialul rus în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi la Moscova.

“Din câte cunosc, Constituția SUA oferă președintelui țării dreptul de a stabili și promova politica externă. Faptul că acest drept este supus unor atacuri din partea Congresului, o știm. Despre asta scriu mult, inclusiv, colegii noștri. Dar acest lucru nu face ca astfel de atacuri să fie constituționale și nici nu le fac mai puțin ilegale. Nu voi comenta acele acțiuni pe care le întreprinde administrația în conformitate cu atribuțiile care revin președintelui și administrației”, a subliniat ministrul.

Anterior, ziarul Washington Post, cu referință la propriile surse, a acuzat pe Trump de ascunderea detaliilor discuțiilor cu președintele rus Vladimir Putin, astfel încât nici în documentele secretizare, în cinci locuri, nu există note detalizate a discuțiilor din ultimii doi ani. În afară de aceasta, potrivit informațiilor publicației, Trump a discutat personal cu Putin la întrevederea liderilor mondiali fără prezența consilierilor săi. În special, acesta ar fi discutat cu președintele rus la recepția de la Hamburg în 2017, doar în prezența traducătorului președintelui Rusiei.

112
Tagurile:
ministrul afacerilor externe, SUA, Donald Trump, Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov: Rusia nu are nevoie să întrerupă relațiile cu Ucraina
Ce crede Lavrov despre decizia lui Trump de a retrage trupele SUA din Siria
Lavrov: americanii nu își respectă întotdeauna promisiunile
Lavrov: Rusia va reacționa la activitatea militară a NATO la frontierele ei

Загрузка...