Drona subacvatică Poseidon

Armata rusă dezvăluie viteza dronei sale subacvatice Poseidon

661
(reînnoit 18:26 05.01.2019)
Drona subacvatică Poseidon, dezvoltată recent de industria militară rusă, depășește cu mult caracteristicile celor existente în prezent în lume.

BUCUREŞTI, 5 ian – Sputnik, Doina Crainic. Drona subacvatică rusească UAV Poseidon se poate deplasa cu o viteză de aproape 110 noduri sau cu peste 200 km/h, dezvăluie presa rusească, referindu-se la o sursă din cadrul complexului militar-industrial, potrivit Sputnik France

Potrivit sursei, drona, odată ce a părăsit submarinul care o transportă, poate ajunge la această viteză la adâncimi de peste un kilometru. Acest lucru este posibil datorită unei perne cu bule de aer care înconjoară drona.

De asemenea, torpila rusească Chival-2 de tip supercavitație, echipată cu un motor cu reacție, este capabilă să atingă o astfel de viteză, deplasându-se la peste 370 km / h. Dar, spre deosebire de Poseidon, aceasta poate fi folosită doar la adâncimi mici, iar raza sa de acţiune nu depășește zece kilometri.

O altă particularitate a dronei Poseidon este capacitatea acesteia de a face manevre, de a schimba direcția și adâncimea. Acest lucru face ca drona să fie de neînvins în faţa mijloacelor existente de luptă.

Anterior, s-a anunţat că drona a fost testată într-un mediu marin la care nu pot pătrunde agenţiile de informații străine.

661

Загрузка...