Drona subacvatică Poseidon

Armata rusă dezvăluie viteza dronei sale subacvatice Poseidon

978
(reînnoit 18:26 05.01.2019)
Drona subacvatică Poseidon, dezvoltată recent de industria militară rusă, depășește cu mult caracteristicile celor existente în prezent în lume.

BUCUREŞTI, 5 ian – Sputnik, Doina Crainic. Drona subacvatică rusească UAV Poseidon se poate deplasa cu o viteză de aproape 110 noduri sau cu peste 200 km/h, dezvăluie presa rusească, referindu-se la o sursă din cadrul complexului militar-industrial, potrivit Sputnik France

Potrivit sursei, drona, odată ce a părăsit submarinul care o transportă, poate ajunge la această viteză la adâncimi de peste un kilometru. Acest lucru este posibil datorită unei perne cu bule de aer care înconjoară drona.

De asemenea, torpila rusească Chival-2 de tip supercavitație, echipată cu un motor cu reacție, este capabilă să atingă o astfel de viteză, deplasându-se la peste 370 km / h. Dar, spre deosebire de Poseidon, aceasta poate fi folosită doar la adâncimi mici, iar raza sa de acţiune nu depășește zece kilometri.

O altă particularitate a dronei Poseidon este capacitatea acesteia de a face manevre, de a schimba direcția și adâncimea. Acest lucru face ca drona să fie de neînvins în faţa mijloacelor existente de luptă.

Anterior, s-a anunţat că drona a fost testată într-un mediu marin la care nu pot pătrunde agenţiile de informații străine.

978
Президент РФ Владимир Путин выступает с ежегодным посланием Федеральному Собранию

Putin: Rusia dezvoltă cu majoritatea țărilor relații bazate pe respect reciproc

144
(reînnoit 19:58 21.04.2021)
Vladimir Putin a ținut miercuri discursul anual tradițional anual în fața adunării Federale a Rusiei. Aflați din relatarea Sputnik Moldova care au fost cele mai importante subiecte abordate de președintele rus.

CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. Cu marea majoritate a țărilor din lume Rusia dezvoltă relații bazate pe respect reciproc, a declarat președintele Federației Ruse în mesajul său către Adunarea Federală.

"Anume pe baza respectului reciproc noi ne construim relațiile cu marea majoritate a statelor lumii, în Asia, în America Latină, cu multe state din Europa. Consecvent și în ordinea priorităților ne lărgim relațiile cu partenerii cei mai apropiați din cadrul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, din Comunitatea Statelor Independente, cu aliații din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă", a declarat Putin.

El a menționat că "Rusia este întotdeauna deschisă spre o largă cooperare interstatală: noi pledăm consecvent pentru menținerea și consolidarea rolului de bază, în relațiile internaționale, anume a Organizației Națiunilor Unite, străduindu-ne să contribuim la reglementarea conflictelor regionale".

"Deja am făcut multe pentru a stabiliza situația din Siria, pentru inițierea dialogului politici în Livia, Rusia a jucat principalul rol, așa cum cunoașteți, și s-a reușit să se stopeze conflictul militar în Nagorno Karabah", a menționat Putin.

Stabilitatea strategică și globală

Putin a menționat de asemenea că Rusia îi propune comunității internaționale să discute stabilitatea strategică și globală, să creeze un mediu de existență fără conflicte.

"În calitate de lider în crearea sistemelor militare de generație nouă, în dezvoltarea noilor arme nucleare, Rusia propune repetat și insistent partenerilor să examineze chestiunile legate de armele strategice și asigurarea stabilității globale. Obiectul, scopul acestor negocieri poate fi crearea unui mediu de existență fără conflicte pe baza egalării securității, care ar cuprinde nu doar armele strategice tradiționale, rachetele balistice intercontinentale, bombardierele grele și submarinele, dar și, voi menționa, toate sistemele ofensive și defensive, care sunt capabile să soluționeze scopuri strategice, indiferent de dotarea lor", a declarat liderul rus.

De asemenea Putin a menționat că primul regiment militar, care are în dotare rachete balistice intercontinentale "Sarmat" va intra în serviciul de luptă la sfârșitul anului 2022.

"În serviciul de luptă se află deja cele mai noi sisteme de rachete hipersonice cu rază intercontinentală "Avangard" și sistemele de luptă cu laser "Peresvet" sunt deja în alertă, iar primul regiment, complet echipat cu rachete balistice intercontinentale grele "Sarmat", va intra în serviciul de luptă conform planului la sfârșitul anului 2022", a spus Putin.

În decembrie 2020, comandantul forțelor de rachetă cu destinație strategică, generalul-colonel Serghei Karakaev, a anunțat că "Sarmat" va prelua serviciul de luptă în 2022 în divizia de rachete Ujursk.

"Sarmat" (RS-28) va înlocui cea mai grea rachetă strategică din lume "Voevoda" (conform clasificării NATO - Satana, RS-20V). Lucrările de dezvoltare a proiectului "Sarmat" au început în 2011. Noua rachetă va fi capabilă să atace ținte atât prin Polul Nord, cât și prin Polul Sud, depășind sistemele de apărare antirachetă.

Despre situația din Belarus

De asemenea, în adresarea făcută Adunării Federale, președintele Federației Ruse a menționat importanța situației din Belarus.

„Știm despre o încercare directă de a organiza o lovitură de stat în Belarus și o încercare de asasinare a președintelui țării. Și, în același timp, este caracteristic faptul că nici măcar astfel de acțiuni revoltătoare nu sunt condamnate de așa-numitul Occident colectiv. Nimeni nu  scos un cuvânt. Toată lumea se preface că nu se întâmplă nimic"- a spus președintele rus.

Potrivit lui, poți să ai orice atitudine față de Ianukovici, pe care mai că nu l-au ucis și, de asemenea, l-au debarcat de la putere printr-o lovitură de stat. Putin a spus că poți să ai orice puncte de vedere față de președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, dar practica organizării loviturilor de stat, planificarea asasinatelor politice, inclusiv împotriva primelor persoane din stat - asta deja depășește orice limită.

În special sunt îngrijorătoare afirmațiile celor care au pus la cale lovitura de stat și care au fost reținuți. Aceștia au recunoscut că s-a pus la cale blocada orașului Minsk, inclusiv infrastructura și mijloacele de comunicare, deconectarea capitalei Belarusului de la sursele de energie.  

"Asta înseamnă că, de fapt, se pregătea un atac cibernetic. Se pare că nu în zadar colegii occidentali au refuzat vehement numeroasele propuneri ale rușilor să fie restabilit dialogul internațional în domeniul informatic și cibernetic. Toți se fereau să discute acest subiect. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă tentativa de lovitură de stat din Belarus ar fi reușit? Câți oameni ar fi avut de suferit? Car ar fi fost soarta Belarusului? La asta nimeni nu se gândește. Nimeni nu s-a gândit care va fi soarta Ucrainei când a fost organizată lovitura de stat în acea țară", a declarat Putin.

Despre relațiile cu participanții la dialogul internațional

Rusia nu dorește să ardă punți, dar dacă cineva va percepe acest comportament drept dezinteres sau slăbăciune și însuși este dispus să ardă punțile, răspunsul Rusiei va fi asimetric, rapid și dur, a declarat Vladimir Putin, în cadrul mesajului său adresat Adunării Federale a Federației Ruse, miercuri.

"Dorin să avem relații bune cu toți participanții la dialogul internațional, dar noi vedem ce se întâmplă de fapt în viața reală - Rusia este agasată ba aici, ba acolo, fără nici un motiv", a declarat Putin.

El a spus că aceasta este intenția sinceră a Rusiei, chiar în raport cu acei care, în ultimul timp, nu au reușesc să aibă o relație nereușită cu Rusia.

"Noi, cu adevărat, nu dorim să ardem punțile. Dar dacă cineva percepe bunele noastre intenții drept nepăsare sau slăbiciune și el însuși este să dea foc definitiv punților sau chiar să le arunce în aer, atunci el trebuie să știe că răspunsul Rusiei va fi asimetric, rapid și dur", a declarat Putin.

Liderul rus a spune că organizatorii "oricăror provocări, care amenință interesele de securitate ale Federației Ruse, vor regreta ceea ce au făcut așa cum nu au mai regretat demult".

"În același timp, nouă ne va ajunge răbdare, responsabilitate, profesionalism, încredere în sine și în dreptatea pe care o deținem și în luciditatea luării oricăror decizii. Dar sper că nimănui nu-i va trece prin minte să treacă în raport cu Rusia de așa numita "linie roșie", a declarat Putin.

Președintele Putin a spus că Rusia va fi cea care va determina, în fiecare caz aparte, pe unde trece acea linie roșie.  

Despre producerea vaccinului

Putin a menționat că Federația Rusă dispune de trei vaccinuri sigure împotriva coronavirusului. El spus că cercetătorii ruși au atins un adevărat succes în elaborarea celor trei vaccinuri.

"Un progres real au obținut cercetătorii noștri. Acum Rusia dispune de trei vaccinuri de nădejde împotriva coronavirusului. Acestea și alte realizări din ultimii ani este expresia directă a creșterii potențialului științific și tehnic al țării noastre. Vreau să-i mulțumesc fiecărui care a contribuit la lupta împotriva infecției", a declarat Putin.  

În același timp, președintele a menționat că "deocamdată coronavirusul nu a fost învins".

"El continuă a fi o un pericol direct. Noi vedem cât de dramatică devine situația în multe țări în care numărul celor infectați este în creștere. Noi trebuie să ținem sub control toate hotarele, să împiedicăm propagarea virusului și la hotare, și în interiorul țării noastre", a menționat Putin.

"Mă adresez tuturor cetățenilor Rusiei. Nu trebuie să ne pierdem vigilența. Vă rog să aveți grijă de dumneavoastră și de cei apropiați, să respectați cu strictețe recomandările medicilor", a declarat Putin.

Potrivit lui, cel mai important acum e vaccinul.

"Rog Guvernul, Ministerul Sănătății, șefii regiunilor să se ocupe de aceste chestiuni. Posibilitatea de vaccinare trebuie oferită la tot pasul. Asta ne va permite ca în toamnă să avem imunitate colectivă. Mă adresez tuturor locuitorilor țării - să se vaccineze. Doar așa putem învinge pandemia", a mai declarat președintele Federației Ruse.  

144
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Trump: Menţinerea unor bune relaţii cu Putin este în interesul național al SUA
Zelenski i-a propus lui Putin să se întâlnească în Donbas
VIDEO: Mesajul lui Vladimir Putin transmis Adunării Federale a Federației Ruse

Загрузка...
Путин: выступление на дискуссионном клубе Валдай.

Putin recomandă celorlalte țări nu „treacă linia roșie” cu Rusia

1304
Vladimir Putin a spus că speră că nicio țară nu va intenţiona să „treacă linia roșie” în relațiile acesteia cu Rusia, care, la rândul ei, va trebui să reacţioneze în funcţie de caz.

BUCUREŞTI, 21 apr – Sputnik. Rusia va trasa ea însăși „linia roșie” în relațiile sale cu alte țări, a declarat Vladimir Putin pe 21 aprilie, în discursul său în faţa Adunării Federale.

„Trebuie să o spun. Nu ne vor lipsi răbdarea, responsabilitatea, profesionalismul, încrederea în sine, simţul dreptăţii, precum și bunul simț atunci când va trebui să luăm decizii. Dar sper că niciuna [nicio ţară] nu va intenţiona să treacă acea linie roșie cu Rusia. Vom trasa linia menționată după caz”, a declarat Putin, citat de Sputnik

Promisiunea unui răspuns „rapid și dur”

Rusia nu dorește să taie legăturile sale nici chiar cu rivalii săi, a adăugat preşedintele rus, dar, dacă asta îşi doresc ei, atunci vor trebui să se pregătească pentru un răspuns pe măsură.

„Cu adevărat, vrem să menținem relații bune cu toți jucătorii internaționali, inclusiv cu cei cu care aceste relaţii nu sunt cele mai bune, ca să spunem doar atât. În realitate, nu vrem să rupem aceste punţi de legătură. Dar dacă cineva califică intențiile noastre bune ca fiind indiferenţă sau slăbiciune și dacă este hotărât să rupă legăturile [cu noi], atunci trebuie să știe că răspunsul Rusiei va fi asimetric, rapid și dur”, a avertizat președintele rus.

Cei care pun la cale provocări care amenință securitatea Rusiei „vor regreta acest lucru cum nu au făcut-o niciodată”.

Vladimir Putin a reamintit că politica Rusiei la nivel internațional are ca obiectiv asigurarea păcii și securității cetățenilor săi și dezvoltarea țării.

Stabilitatea internațională

Preşedintele a mai menţionat propunerea sa de a se discuta despre stabilitatea strategică și globală la nivel internațional.

„Din poziţia de lider în dezvoltarea sistemelor de luptă de nouă generație și de noi forțe nucleare, Rusia îndeamnă partenerii săi să discutăm chestiuni legate de armamentul strategic și stabilitate globală”, a subliniat Putin.

Potrivit preşedintelui, crearea unei zone de conviețuire pașnică ar putea fi obiectul discuțiilor.

Sancțiuni ilegale

În final, Vladimir Putin a criticat reintroducerea de sancțiuni economice ilegale:

„Din păcate, se pare că toată lumea este deja obișnuită cu sancțiuni economice ilegale motivate politic și cu încercarea îndârjită a unora de a-și impune voința asupra altora.”

1304
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Putin a ridiculizat țările care provoacă Rusia: Șacalii se învârt în jurul celor puternici
Putin avertizează: Provocatorii vor regreta ca niciodată
Putin a condamnat tentativa de lovitură de stat în Belarus

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă, demers internațional! Reacție puternică

6581
Senatoarea independentă nu se teme de presiunile și atacurile făcute de partidele puterii împotriva sa – și întreprinde un demers internațional. Ca reacție, vine și o puternică susținere.

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Senatoarea fenomen stă ca un cuțit în gâtul partidelor care se află la putere și încearcă să facă tot ce vor în țară.

De aceea PNL, printr-una dintre cele mai controversate politiciene, Alina Gorghiu, a declanșat un atac la Comisia Juridică, cerând sancțiuni împotriva Dianei Iovanovici Șoșoacă. De fapt, fosta doctorandă a lui Tudorel Toader a cerut sancțiuni mai grele decât prevede însuși Regulamentul Senatului!

Nota bene, Comisia juridică, de disciplină și imunități este condusă de o altă politiciană extrem de controversată, Iulia Scântei, implicată în scandalul ”arhiva SIPA”.  .

Liberalii și acoliții lor nu s-au dat în lături de la nimic, mergând până la obstrucționarea accesului senatoarei șa ședința la care trebuia să-și exercite dreptul la apărare!

În această situație, Diana Iovanovici Șoșoacă a reacționat fulminant, aducând cazul în fața ambasadelor, dar și a Parlamentului European și a unor partide puternice din alte state.

Diana Iovanovici Șoșoacă i-a prevenit pe cei din Comisie și pe liberali, printr-o scrisoare, că va denunța aceste ”acte de discriminare, hărțuiri și jigniri” la care este supusă.

„Vă învederez că a devenit o obișnuință în Senatul României ca subsemnata să fiu supusă discriminării, hârțuirii, jignirii și acuzațiilor nefondate, doar pentru că emit opinii cu care partidele din coaliția de guvernare nu sunt de acord”, scrie Diana Iovanovici Șoșoacă.

În scrisoarea adresată Comisiei, senatoarea anunță că sesiza atât instituțiile Statului Român, dar și instituțiile internaționale cu prerogative în apărarea drepturilor omului.

Atenție – e vorba de discriminarea senatoarei mai ales pe ”criterii de religie și etnie, cu privire la exprimarea unor opinii de specialitate  juridică” , dar și cu privire la declarațiile politice pentru care ”niciun om politic nu poate răspunde în niciun mod, încălcarea dreptului la libera exprimare și libertatea de opinie”.

Diana Iovanovici Șoșoacă se referă la apariția în spațiul public a sesizării formulate de Alina Gorghiu (PNL), ”senator care ne onorează cu prezența în plen foarte rar, preferând telefonul”.

Interesant este că sesizarea a fost preluată multe televiziuni – în condițiile în care Diana Șoșoacă este ”supusă oprobiului mediatic, încălcându-se grav dispozițiile legale atât ale Statutului Senatorilor, cât și cele Constituționale, precum și cele cu privire la discriminare, dreptul la liberă exprimare și libertatea de opinie.

Diana Iovanovici Șoșoacă se consideră ”supusă deja judecații la televiziuni, înainte de a fi chemată în fața Comisiei Juridice”.

Mai mult, față de opiniile PNL, USR și UDMR exprimate în spațiul public față de sesizarea Alinei Gorghiu, senatoarea consideră că Iulia Scântei și ceilalți liberali din Comisie ”deja v-ați antepronunțat, mai ales că aceste partide dețin majoritatea în Comisia juridică și Senat, iar Președinta Comisiei Juridice este de la PNL”.

Astfel, Diana Iovanovici Șoșoacă atrage atenția că, în această situație și în fața opiniilor exprimate de lideri PNL, ea este  ”deja considerată vinovată de presupuse fapte” de care este acuzată ”fără să am posibilitatea să mă apăr, imaginea subsemnatei având de suferit”.

”În acest context orice decizie de vinovăție veți adopta se circumscrie antepronunțării în spațiul public, prezența mea în fața Comisiei juridice fiind doar o simplă formalitate”, scrie Diana Iovanovici Șoșoacă.

În final, Diana Iovanovici Șoșoacă avertizează clar asupra demersului pe care îl va face pe plan internațional.

”Va învederez că față de presiunile și hârțuirea pe care le exercitați față de subsemnata, mă văd nevoită să anunț toate ambasadele din România cu privire la linșajul la care este supus un DEMNITAR AL STATULUI ROMÂN și VOI CERE AJUTOR INTERNAȚIONAL“.

Scrisoarea a ajuns și în Parlamentul european, fiind preluată de mai mulți europarlamentari din grupările antisistem din diferite țări UE. În curând vor fi transmise reacții de la Bruxelles, dar și din diverse capitale europene.

De asemenea, de pe plan intern a venit o puternică reacție – de la mișcarea civică și Rețeaua Profesioniștilor ”Renaștem”.

Aceștia își manifestă îngrijorarea față de ”curentul de opinie creat, în mod artificial, împotriva senatoarei neafiliate Diana Iovanovici Șoșoacă, prin care se încearcă suspendarea ei din Senat”.

În acest context, mișcarea civică și Rețeaua Profesioniștilor „Renaștem” a lansat o Petiție online, cu titlul ”Poporul o susține pe Diana Iovanovici Șoșoacă”.

O puteți citi și semna aici.

6581
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Tematic
LIVE acum: Diana Șoșoacă transmite incidentul de la Senat
Diana Șoșoacă, oprită să intre în Comisia Juridică, pătrunde cu forța! Acuză loviri!
Ultima oră: Diana Șoșoacă – plângere penală, despăgubiri de MILIOANE de euro!

Загрузка...