Mike Pompeo

Mike Pompeo cere returnarea americanului reținut la Moscova

211
(reînnoit 14:41 02.01.2019)
SUA cer Rusiei returnarea imediată a cetățeanului american reținut la Moscova.

BUCUREȘTI, 2 ian – Sputnik. Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că Washingtonul cere returnarea imediată a cetățeanului american reținut în Rusia, transmite Reuters.

Potrivit agenției, Pompeo a exprimat speranța că americanul va avea acces la asistența consulară în următoarele ore, iar SUA vor primi explicații cu privire la reținerea acestuia.

Mai devreme, FSB a anunțat că la Moscova a fost reținut în flagrant, pentru activitate de spionaj, cetățeanul american Paul Whelan, pe numele căruia a fost intentat un dosar penal. Potrivit RIA Novosti, un reprezentant al Departamentului de Stat a confirmat că MAE al Rusiei i-a informat cu privire la reținerea cetățeanului american la Moscova.

Potrivit fratelui lui Whelan, afirmă că cel reținut este un fost pușcaș marin, care ar fi fost invitat la Moscova la o nuntă.

Deocamdată, partea americană nu a confirmat dacă persoana reținută este anume Paul Whelan.

În legătură cu acest incident, în declarațiile Departamentului de Stat și a ambasadei SUA de la Moscova se menționează că în conformitate cu Convenția de la Viena, partea rusă este obligată să permită oferirea asistenței consulare cetățeanului SUA, fără a specifica numele acestuia. Misiunea diplomatică americană a menționat că „din considerente de confidențialitate nu poate deocamdată să ofere o astfel de informație”.

211
Tagurile:
Mike Pompeo, FSB, Spionaj, Rusia, Moscova
Tematic
Expert: FSB a dejucat o operațiune de amploare a serviciilor americane
Un cetățean SUA, reținut la Moscova pentru spionaj

Загрузка...