Vladimir Putin

Putin: sancțiunile reprezintă o reacție la sporirea puterii Moscovei

275
(reînnoit 13:15 20.12.2018)
Restricțiile impuse Rusiei sunt urmarea fricii față de creșterea influenței ei, consideră liderul de la Kremlin.

BUCUREȘTI, 20 dec  - Sputnik. Sancțiunile împotriva Rusiei sunt legate de sporirea puterii și competitivității țării: nu vor să țină cont de acest lucru, chiar dacă ar fi trebuit, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul conferinței de presă anuale organizate pentru jurnaliștii ruși și străini.

„Am mai vorbit despre asta și sper că o mare parte a auditoriului tot înțelege acest lucru (...). Apare un jucător puternic care trebuie luat în considerare, ceea ce nu ei nu-și doresc. Mai devreme se credea că nu mai există o astfel de țară, însă ea există și nu poate fi ignorată”, a răspuns Putin fiind întrebat despre încercările de penalizare a Rusiei.

“Sancțiile au și unele avantaje – ne-au impulsionat să punem creierul în mișcare în mai multe domenii. Ponderea industriei constructoare de mațini constituie peste 90 la sută. Volumul vânzărilor pe piețele externe a crescut. Se îmbunătățește situația în complexul agro-industrial”, a menționat președinte.

Ministerul Finanțelor al SUA consideră că scăderea PIB-ului Rusiei cu 2,5 la sută în anul 2015 este legată de sancțiuni în proporție de o treime, a spus Putin. În opinia lui, „nu e vorba nici chiar de o treime”.

În același timp, Occidentul a pierdut piața rusească, acolo a scăzut numărul locurilor de muncă. În Rusia șomajul este de 4,8 la sută, iar în UE, în Spania, spre exemplu, e de 15 la sută, a reamintit Putin.

275
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Putin: ieșirea SUA din INF, un impuls pentru o cursă a înarmărilor
Sistemul energetic din UE se va prăbuşi dacă sancțiunile vizează gazele rusești
Amendament în Parlamentul European: ridicarea sancțiunilor antirusești
Germania și Franța se opun înăspririi sancțiunilor împotriva Rusiei
Putin crede că omenirea nu va admite o catastrofă nucleară

Загрузка...