Vladimir Putin a vizitat expoziția de arme capturate în Siria

Putin a vizitat expoziția de arme capturate în Siria

632
Sunt expuse circa 100 de mijloace de luptă de cele mai diferite tipuri.

BUCUREȘTI, 18 dec – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vizitat expoziția de arme și tehnică militară capturată în Siria în cadrul operațiunilor antireroriste, prezentată în complexul Ministerului rus al Apărării.

Pe standuri sunt 97 de exponate – de la pistoale până la puști cu lunetă și aruncătoare de grenade din 18 state ale lumii, inclusiv din Austria, Belgia, Marea Britanie, SUA, Israel, URSS și Franța.

Însoțit de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, Putin a făcut cunoștință cu punctul de coordonare a teroriștilor, dotat cu stații radio digitale și modulare, echipament pentru telefonia IP.

De asemenea, președintelui rus i-au fost prezentate și seturile de ajutoare umanitare, livrate în Siria de Programul Alimentar Mondial al ONU și Comitetul Internațional al Crucii Rușii, care au fost ridicate din depozitele teroriștilor.

O atenție specială Putin și Șoigu au acordat-o mostrelor de dispozitive explozive artizanale ale grupărilor teroriste. Unele din acestea erau mascate drept jucării pentru copii, cutii de bere, pietre sau alte obiecte. De asemenea, la stand a fost prezentat și „jihad-mobilul”, un SUV civil cu blindaj artizanal, dotat cu bombă.

Următoarea parte a expoziției este dedicată activității poliției militare rusești în Siria, tehnicii și echipamentelor din dotare ei. Acolo sunt expuse și documente, anchete, exemplare de literatură extremistă, steaguri capturate de la teroriști.

Un alt segment al expoziției a fost dedicate dronelor doborâte de militari în Siria. O parte semnificativă a acestor aparate de zbor a fost fabricată artizanal din lemn, polistiren și detalii cumpărate în magazinele specializate. Cu toate acestea, printre tehnica utilizată de teroriști au fost identificate și drone de atac produse în SUA.

Lui Putin i-au fost prezentate instalații folosite de teroriști pentru producerea substanțelor toxice, inclusiv a iperitei, precum și a obuzierelor de calibru mare, capabile să lanseze baloane cu substanțe toxice.

632
Tagurile:
Expoziție, Serghei Șoigu, Ministerul Apărării, Vladimir Putin, Siria, Rusia
Тема:
Războiul din Siria (407)

Загрузка...