T-34-85

Cursă a tancurilor ruseşti la -20 °: 120 de ani de la naşterea celui care a proiectat T-34

1126
(reînnoit 17:36 04.12.2018)
O cursă la care au participat trei tancuri de generații diferite a fost organizată în Urali cu ocazia celebrării a 120 de ani de la naşterea celui care a proiectat celebrul tanc T-34, potrivit unui video încărcat pe YouTube de Uralvagonzavod, producător rusesc de vehicule blindate.

BUCUREŞTI, 4 dec – Sputnik, Doina Crainic. La prima ediţie a expoziţiei internaţionale Egypt Defence Expo (EDEX-2018), la care iau parte 41 de ţări, unul dintre participanți, producătorul rus de tancuri Uralvagonzavod, a sărbătorit 120 de ani de la naşterea lui Mikhail Koshkin, cel care a proiectat celebrul tanc T-34.

Compania Uralvagonzavod l-a comemorat pe inginerul militar într-un mod neobișnuit. Pentru prima dată în istorie, fabrica a organizat o cursă la care au participat trei tancuri de generații diferite, și anume: un T-34, un T-72 și un T-90, pe un poligon din regiunea rusească Ural. Cursa s-a desfăşurat la o temperatură de -20 ° Celsius.

Directorul executiv al Uralvagonzavod, Alexander Potapov, prezent la EDEX-2018, a comentat cu privire la sărbătorirea a 120 de ani de la naşterea lui Mikhail Kochkin.

„Mikhail Kochkin este, fără îndoială, recunoscut ca fiind unul dintre întemeietorii Școlii Naționale pentru Construcţia de Tancuri, iar tancul său «Tancul Victoriei» este «părintele» tancurilor moderne. Toate modelele blindate pe care le-am fabricat după cel de-al Doilea Război Mondial au fost inspirate, într-un fel sau altul, de legendarul T-34 și experiența de luptă a acestuia. În plus, permiteți-mi să vă reamintesc că T-34 a fost unul dintre primele tancuri care au fost exportate pe scară largă și că Egiptul a fost una dintre primele țări arabe care și-a echipat armata [cu acesta]”, a declarat Alexander Potapov.

Mikhail Kochkin a creat modelul T-34 în 1939. Designul simplu și fiabilitatea vehiculului au devenit legendare în secolul XX. Până în prezent, T-34 rămâne cel mai cunoscut tanc sovietic și unul dintre cele mai fiabile din lume, pe lângă faptul că a fost cel mai cunoscut simbol al celui de-al doilea Război Mondial, scrie Sputnik France

Ultima versiune a tancului, T-35-85, încă echipează astăzi armatele anumitor tari. Din 1955, aceste tancuri, precum și alte echipamente militare, au fost livrate în Egipt.

Uralvagonzavod participă la expoziția EDEX-2018, împreună cu Rosoboronexport. Celelalte două tancuri care au participat la cursă, T-72 și T-90, tancuri de ultimă generaţie, vor fi expuse la Centrul Internațional de Expoziții până pe 5 decembrie.

1126
Tagurile:
Cursă, tancuri
Тема:
Tehnica militară rusească (60)
Tematic
Tancul rus Т-90, cu îmbunătățiri făcute în India
Dragun - noul tanc rusesc modern, ușor și plutitor
The National Interest dezvăluie „arma secretă” a tancului rusesc Armata

Загрузка...