An S-400 air defense missile system

În plină criză cu Ucraina, Rusia consolidează apărarea în Crimeea cu sisteme S-400

283
(reînnoit 13:34 28.11.2018)
În plină criză cu Ucraina, Rusia își consolidează prezența sistemelor S-400 de protecție a Crimeei.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. O nouă divizie, dotată cu sistemul de apărare antiaeriană S-400 „Triumf”, va asigura securitatea peninsulei Crimeea, a anunțat șeful serviciului de presă a districtului militar de Sud, Vadim Astafiev.

“În viitorul apropiat, noul sistem va înlocui sistemele antiaeriene vechi”, a spus el, specificând că acest lucru va avea loc în cadrul programului de redotare a forțelor armate ale Rusiei.

Militarii trupelor antiaeriene ale armatei a 4-a a forțelor aeriene și antiaeriene au demarat procesul de pregătire și expediere a tehnicii la stația de transportare, de unde sistemele vor fi transferate la punctul de dislocare permanentă. Acesta nu a specificat unde anume vor fi amplasate.

Recent, pe poligonul din regiunea Astrahan a fost testat cu succes sistemul “Triumf”: unitățile militare au lovit țintele care imitau rachete balistice, obiectele ce zboară la altitudine mică și cu viteză mare.

De asemenea, personalul militar a efectuat un marș pe o distanță de mai mulți kilometri de-a lungul poligonului pentru a testa rezistența sistemelor antiaeriene la vibrații în timpul deplasării pe diverse tipuri de drumuri, în condițiile cele mai extreme.

Sistemul de rachetă mobil S-400 Triumf este destinat protecției celor mai importante obiective politico-administrative, economice și militare. Parametrii tehnici și tactici acestuia depășesc cu mult versiunea anterioară – S-300MP. În același timp, S-300, potrivit aprecierilor specialiștilor, surclasează sistemele străine de acest tip.

283
Tagurile:
Ucraina, Crimeea, Rusia, S-400
Tematic
De ce sistemele antiaeriene S-400 rusești sunt solicitate de tot mai multe țări
Presa americană: „cu sistemul rusesc S-400 nu e de glumit”
Românii, polonezii și ungurii „au încercuit” sistemele S-300, S-400 și Buk
Canal TV american: Sistemul rus de apărare aeriană S-400, mai bun decât cel american

Загрузка...