Vladimir Putin

Vladimir Putin și Angela Merkel au discutat despre incidentul din strâmtoarea Kerci

359
(reînnoit 09:54 27.11.2018)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au discutat la telefon situația creată după incidentul din strâmtoarea Kerci.

CHIȘINĂU, 27 nov — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au discutat despre incidentul periculos care a avut loc duminică în strâmtoarea Kerci, transmite RIA Novosti.

În cadrul discuției, părțile s-au arătat puternic îngrijorate după ce autoritățile de la Kiev au declarat stare de război în Ucraina.

"A fost discutat incidentul periculos care  avut loc în data de 25 noiembrie, în zona Mării Azov și Mării Negre. Vladimir Putin a constatat că prin acțiunile provocatoare ale părții ucrainene, ale navelor ei militare, care premeditat au fost ignorat regulile trecerii pașnice în apele teritoriale ale Federației Ruse și au încălcat brutal normele dreptului internațional", se arată în comunicatul de presă al serviciului de presă al președintelui rus.

Mai mult, a fost constatat  faptul că autoritățile Ucrainei poartă toată răspunderea pentru crearea unei noi situații de conflict și au fost menționate riscurile pe care acesta le comportă.

"Toate acestea au fost întreprinse în perspectiva campaniei electorale din Ucraina", menționează autorii comunicatului de presă.

Rada Supremă
Пресс-служба президента Украины

Vladimir Putin și-a exprimat speranța că Berlinul va influența autoritățile ucrainene ca acestea să nu recurgă la alți pași necugetați. Reprezentanții Serviciului de Grăniceri al Federației Ruse sunt gată să ofere explicații suplimentare privind modul în car s-au derulat evenimentele în strâmtoarea Kerci.

Rusia a luat măsuri sporite de securitate
Incidentul naval din zona Strâmtorii Kerci
Пресс-служба пограничного управления ФСБ РФ по Республике Крым

Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că având în vedere amenințările car persistă asupra podului Kerci, Moscova a luat măsuri sporite de securitate.

Ea a afirmat că autoritățile Ucrainei nu pot să controleze nu doar ceea ce se întâmplă în apele teritoriale ale altor țării, dar nici măcar ceea ce are loc în propriul lor teritoriu, unde "operează" radicalii și în permanență sunt auzite apeluri de a desfășura acțiuni teroriste atât în interiorul Ucrainei, cât și în afara ei.

"Anume din acest considerent Rusia a luat măsuri sporite de securitate, în special luând în calcul apelurile de a distruge, de a arunca în aer podul Kerci. Nu este un moft, ci o normă de comportament civilizat, inclusiv față de Ucraina", a declarant Zaharova.   

Rada Supremă a aprobat starea de război declarată de Consiliului Suprem de Securitate

Amintim că ieri Rada Supremă de la Kiev a aprobat, după lungi dezbateri, starea de război declarată încă duminică de membrii Consiliului Suprem de Securitate și Apărare al Ucrainei.

După lungi dezbateri, parlamentarii ucraineni au suspus votului propunerea Consiliului Suprem de Securitate și Apărare al Ucrainei. Majoritatea s-a pronunțat "pentru" - 298 de voturi. Ședința Radei a fost transmisă în direct de mai multe posturi de televiziune ucrainești.

359
Tagurile:
Germania, Rusia, Ucraina, Kerci, Angela Merkel, Vladimir Putin
Тема:
Situația din strâmtoarea Kerci: incidentul dintre Ucraina și Rusia (30)
vaccin

Primul vaccin din lume împotriva COVID-19, finalizat în Rusia - detalii

312
(reînnoit 15:49 12.07.2020)
Această etapă a studiului a demonstrat siguranța vaccinului pentru sănătatea omului. Un plan suplimentar de dezvoltare a vaccinului va fi stabilit în conformitate cu strategia dezvoltatorului.

CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. La Moscova, a fost finalizat studiul asupra primului vaccin din lume împotriva infecției cu coronavirus, a declarat Vadim Tarasov, directorul Institutului de Medicină Transnațională și Biotehnologie a Universității Secenov. Acest lucru a fost anunțat duminică dimineață.

"Universitatea Secenov a finalizat cu succes testele pe voluntarii a primului vaccin din lume împotriva coronavirusului", a declarat acesta pentru RIA Novosti.

Se precizează că primul grup de voluntari va fi externat miercuri, 15 iulie, al doilea - pe 20 iulie, cu toate acestea, supravegherea medicală a acestora va continua, deoarece medicii trebuie să evalueze starea imunității lor.

Obiectivul acestei etape a studiului a fost de a arăta siguranța vaccinului pentru sănătate, a declarat directorul Institutului, Alexander Lukașev.

”Securitatea vaccinului a fost confirmată. Ea corespunde siguranței acelor vaccinuri care sunt în prezent pe piață”, a spus el.

Viitorul plan de dezvoltare a vaccinului va fi determinat în conformitate cu strategia dezvoltatorului, după cum a explicat Lukașev, printre altele, acest proces fiind afectat de epidemie.

Lukașev a menționat că, înainte de începerea studiilor clinice, a fost efectuată o examinare detaliată a voluntarilor, inclusiv absența anticorpilor la coronavirus. Apoi au fost izolate două săptămâni pentru a preveni infecția. După aceea, a fost efectuată imunizarea și a început studiul propriu-zis.

Vaccinul a fost dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”N.F. Gamalei”. În studiile clinice, au participat 38 de voluntari. La jumătatea lunii iunie, Ministerul Sănătății a emis permisiunea de a efectua studii clinice cu două forme de vaccin împotriva COVID-19, dezvoltate de centru.

Apropo, acesta nu este singurul vaccin care este testat în Federația Rusă: Centrul Vector va începe testarea vaccinului împotriva COVID-19 pe oameni în iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

312
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, vaccin, Rusia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov

Ministrul rus de Externe: riscul nuclear a crescut substanțial „SUA vor câştige”

293
(reînnoit 19:04 10.07.2020)
Washingtonul crește riscul unui conflict nuclear între puterile majore ale lumii, în efortul său de a-şi recăpăta dominația globală, și neglijează ultimele pacturi privind controlul armelor încă în vigoare, a avertizat ministrul de Externe al Rusiei.

BUCUREŞTI, 10 iul – Sputnik, Doina Crainic. „Sunt de acord că riscul unui conflict nuclear a crescut substanțial în trecutul recent”, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, în cadrul forumului Primakov Readings.

Cauzele acestei situaţii sunt „evidente”, a explicat ministrul. „SUA doresc să îşi recâștige dominația globală și să obțină victoria în ceea ce ei numesc o mare competiție în domeniul puterii”, a adăugat diplomatul rus.

Lavrov a spus că Washingtonul refuză ideea de „stabilitate strategică” și o numește, în schimb, „rivalitate strategică”. „Ei vor să câștige”, a adăugat ministrul, citat de RT

„Suntem îngrijorați în special cu privire la refuzul SUA de a reafirma un principiu fundamental: premisa că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și, prin urmare, nu trebuie niciodată declanşat”, a subliniat Lavrov.

De asemenea, ministrul rus de Externe a sugerat că Washingtonul dorește să demonteze întregul mecanism de control al armelor. Administrația Trump a retras SUA, anul trecut, din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare, semnat în 1987, tratat care interzice ambelor părţi staționarea în Europa de rachete terestre cu rază scurtă și intermediară de acţiune.

Această retragere a SUA pune în pericol şi noul tratat START, semnat cu Rusia în 2010. Acest acord a stabilit ca SUA și Rusia să îşi reducă numărul focoaselor la 1.550 și al lansatoarelor lor la 800. Tratatul va expira anul viitor, dar Lavrov a spus vineri că nu este optimist că va fi extins.

Potrivit ministrului rus de Externe, decizia SUA de a nu reînnoi Noul START este deja un fapt, iar soarta pactului „este pecetluită”.

Washingtonul insistă asupra faptului că reînnoirea negocierilor trebuie să fie trilaterală, iar China să se alăture discuţiilor. Beijingul a declarat că „ar fi bucuros” să ia parte la negocieri, dar numai dacă SUA ar fi dispuse să îşi reducă arsenalul nuclear la nivelul celui al Chinei, care este de aproximativ 20 de ori mai mic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

293
Tagurile:
SUA, Rusia, Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov: Rusia este interesată de un dialog normal cu toate țările
Cunoscut om de afaceri român: ”Rusia m-a ajutat, și atunci, să dau drumul la fabrici”
Rusia: 20% din copii cresc în familii numeroase
Premierul rus: Guvernul oferă un carte blanche companiilor IT din Rusia
În Rusia a început etapa finală a testării vaccinului împotriva coronavirusului

Загрузка...
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici a făcut ANUNȚUL OFICIAL - video

256
(reînnoit 06:30 13.07.2020)
”Nu poţi sta nouă luni în opoziţie şi să nu faci opoziţie, nu poţi da din coadă pe lângă preşedintele Iohannis în timp ce preşedintele Iohannis calcă în picioare PSD”

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Singurul concurent anunțat al lui Marcel Ciolacu la șefia PSD a făcut, marele anunț! ”Îmi anunţ candidatura în mod oficial pentru funcţia de preşedinte al PSD”, a anunţat Eugen Teodorovici, într-o conferinţă de presă.

Teodorovici a precizat că își depune candidatura ”în mod personal pentru funcția de președinte, pentru că astăzi statutul, după cum știți, nu prevede o altă formă de competiție internă”.

”În situația în care acest lucru se va schimba, categoric voi avea și eu o echipă pe formula pe care CEX-ul o va decide, astfel încât să fie o echipă cu oameni care vor o schimbare, nu doar pentru partid, ci și pentru țară”, a declarat Teodorovici.

 În privința bătăliei dintre el și Marcel Ciolacu, Teodorovici o consideră secundară, principalul fiind – ”o alternativă la ceea ce este astăzi PSD”

”Nu este o luptă între mine și alt coleg din partid, nu este competiția mea - eu vreau să ofer doar o alternativă la ceea ce astăzi este PSD, conducerea sa”, a spus Teodorovici. ”Este despre România, este despre PSD, nu despre Teodorovici, nu despre Ciolacu, nu despre competiția între cei doi”.

Teodorovici a anunțat ferm că PSD ”nu poate şi nu trebuie să continue în acest mod”.

”Nu poţi sta nouă luni în opoziţie şi să nu faci opoziţie, nu poţi da din coadă pe lângă preşedintele Iohannis în timp ce preşedintele Iohannis calcă în picioare PSD. Conducerea de azi a PSD a folosit cele nouă luni de opoziţie ca să stea degeaba”, a declarat Eugen Teodorovici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

256
Tagurile:
video, Facebook, Președinte, PSD, Eugen Teodorovici

Загрузка...