Vladimir Putin și Xi Jinping

Studiu: Care este secretul popularității lui Vladimir Putin și a lui Xi Jinping?

432
(reînnoit 17:38 24.11.2018)
Liderii care nu caută să fie pe placul lumii și se concentrează asupra politicii interne se bucură de o popularitate mai mari în țările lor. Această concluzie poate fi dedusă dintr-un studiu realizat de experți italieni, care au întocmit o listă a liderilor care inspiră cea mai mare încredere.

BUCUREŞTI, 24 nov – Sputnik, Doina Crainic. Institutul italian Milton Friedman a publicat un clasament al liderilor mondiali în funcţie de popularitatea lor în rândul cetățenilor din țările lor și din străinătate.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

Președintele chinez Xi Jinping se află pe primul loc în clasament. După cum spun experții, acesta se bucură de o popularitate sporită pe plan intern, dar și de o imagine favorabilă în străinătate datorită influenței umanitare, economice și culturale a Chinei.

Președintele rus se află pe locul al doilea pe listă. Potrivit Institutului italian, ale cărui date sunt citate de Sputnik France, gradul mare în care rușii aprobă politicile lui Vladimir Putin face ca influența Rusiei în străinătate să crească.

De asemenea, experții subliniază că popularitatea lui Putin crește pe fondul crizei globalizării și al divergențelor dintre țările occidentale.

Liderul rus este urmat de Donald Trump, a cărui popularitate rămâne destul de ridicată, în ciuda opoziţiei faţă de acesta a unei părți a clasei politice americane și a faptului că politica sa pe plan internațional primeşte un nivel tot mai scăzut de aprobare.

Printre cei mai influenți lideri europeni în lume se numără Angela Merkel și Emmanuel Macron, care îşi menţin o popularitate destul de ridicată în străinătate, dar se confruntă cu o criză de încredere în țările lor. Potrivit raportului Institutului italian, președintele Franţei se confruntă cu probleme sociale și economice pe care nu le pot rezolva, ceea ce explică declinul popularității sale pe plan intern.

În ceea ce o priveşte pe prim-ministrul britanic Theresa May, experții spun că, în privinţa popularităţii sale, poziţia în care se află nu este una stabilă nici pe plan intern, nici în străinătate din cauza Brexit. Mai mult, specialiştii cred că este tot mai posibilă demisia acesteia.

În privinţa popularității președintelui Consiliului Italian Giuseppe Conte, autorii cercetării subliniază că este prea devreme pentru o evaluare. Cu toate acestea, ei subliniază că popularitatea sa în rândul italienilor, precum și popularitatea vicepreședinţilor guvernului italian Matteo Salvini și Luigi Di Maio, reprezintă aproximativ 60%.

Comentând cu privire la raport, directorul Centrului pentru Evaluări Strategice, Serghei Oznobichev, citat de Gazeta.ru, a conchis că influența liderilor crește atunci când iau decizii motivate de interesele țărilor pe care le conduc.

432
Tagurile:
studiu, Secret, Popularitate, Xi Jinping, Vladimir Putin
Tematic
Putin devine tot mai popular printre americani
CNN: „Putin rămâne extrem de popular”
Peskov: Kremlinul este atent la evoluția ratei de popularitate a lui Putin
Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки

Rusia o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump

379
(reînnoit 19:05 24.11.2020)
Kremlinul oferă un model de atitudine serioasă în cazul alegerilor din SUA – pe care le tratează la nivelul corespunzător importanței lor și a marii puteri mondiale.

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Alegerile din SUA au lăsat un gust amar lumii prin ceea ce s-a întâmplat în campanie, dar și prin urmările imediate. Inițial impresia proastă au făcut-o acuzațiile și insultele pe care și le-au adus cei doi candidați, apoi încăierările – uneori sângeroase – de pe străzi.

Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Biden
© Video : Ruptly / "Москва. Кремль. Путин", Россия-1

Dar, imediat după alegeri, statele UE și NATO au dat un exemplu de neseriozitate, neașteptând rezultatul OFICIAL al alegerilor – și s-au repezit să-l felicite, tot oficial, pe Joe Biden! În baza unor informații date de presă!

Asta în condițiile în care, de la înaltul nivel al președintelui SUA în exercițiu, alegerile sunt contestate – inclusiv în instanță!

Rusia a făcut și aici diferența: președintele Vladimir Putin îl va felicita pe președintele ales numai după ce rezultatele alegerilor vor fi anunțate oficial, a răspuns Moscova.

Faptul că, printr-un tweet, Trump a recomandat agenției care se ocupă de tranziția de putere să înceapă unele demersuri ”nu este suficient”, a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Știți că numărarea voturilor din unele state continuă, iar fără acestea rezultatele alegerilor nu pot fi anunțate oficial”, a spus Peskov, citat de mass media rusă.

În acest sens, purtătorul de cuvânt al președintelui Putin a subliniat ferm că felicitările Rusiei vor fi transmise numai după încheierea tuturor procedurilor.

Așa cum titram, este o lecție de seriozitate dar și de respect față de instituțiile SUA, o lecție pe care Rusia o dă statelor UE, dominate de diverse combinații personale și de atitudini nefirești pentru un nivel atât de înalt!

Nu este vorba de preferința pentru unul sau altul dintre candidați – ci de responsabilitatea pe care o ai atunci când reprezinți un stat, dar și de respectul pe care îl arăți altui stat, dincolo de diverse comentarii din presă.

Asta demonstrează Rusia în aceste zile – ca și în toți anii de când este condusă de Vladimir Putin.

Această probă de comportament înseamnă civilizație – nu titulaturile arogante de tip ”lumea civilizată” sau ”lumea liberă” – când, de fapt, vede întreaga lume ce se petrece în realitate – inclusiv în cazul alegerilor din SUA.
379
Tagurile:
Trump, Europa, Rusia
Tematic
Tucker Carlson: alegerile în SUA, fraudate cu ajutorul Big Tech
Declarație bombă a unui general SUA – probleme la orizont!
Tranziția prezidențială din SUA: cum funcționează

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a discutat cu Pașinean și Aliev despre situația din Karabah

122
Vladimir Putin a discutat telefonic cu premierul armean, Nikola Pașinean, și președintele azeri, Ilham Aliev, despre situația din Nagorno-Karabah.

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat cu liderii Armeniei și Azerbaidjanului despre rezultatele deplasării delegației ruse în Erevan și Baku, precum și mersul realizării declarației cu privire la situația din Nagorno-Karabah, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat discuții telefonice cu premierul Republicii Armenia, Nikola Pașinean, și președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev. S-a discutat amănunțit despre rezultatele deplasării pe 21 noiembrie în Erevan și Baku a delegației rusești interinstituționale, precum și despre mersul implementării Declarației celor trei lideri ai statelor din 9 noiembrie”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Discuțiile au avut loc pe 23 și 24 noiembrie.

122
Tagurile:
Ilham Aliev, Armenia, Azerbaidjan, Vladimir Putin, Rusia
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah
Tematic
Turcia trimite militari în Azerbaidjan
Aliev speră la o înbunătățire a relațiilor cu Armenia
Ratingul operațiunii de pace din Karabah
Pacificator rus, rănit în Karabah în urma explozii
De ce Turcia își introduce trupele în Azerbaidjan
De ce Occidentul este nemulțumit de reglementarea din Nagorno-Karabah

Загрузка...

Cazuri COVID - 19 în România, 25 noiembrie: Informarea zilei

0
(reînnoit 12:13 25.11.2020)
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică prezintă situația infectărilor cu noul coronavirus pe teritoriul României până astăzi, 25 noiembrie 2020.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Autoritățile precizează că, până ieri, 24 noiembrie 2020, pe teritoriul României, În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Informarea zilei de 25 noiembrie... în curs de actualizare

0
Tagurile:
România, coronavirus

Загрузка...