Aviația rusă în Siria

Expert american despre operațiunea din Siria: Rușii au acumulat experiență prețioasă

596
Acțiunile militare au avut mai multe efecte pozitive pentru militari și armată în ansamblu.

BUCUREȘTI, 9 nov - Sputnik. Este opinia lui Michael Kofman, specialist la Centrul de analiză militară maritimă, citat de National Interest.

Expertul consideră că Siria ”a transformat Forțele Armate ale Rusiei”, pentru Moscova ”a fost un război fericit”, generator de experiență și inovații.

În misiuni de luptă au fost antrenate douătreimi din aviația tactică, totodată toate categoriile de militari - de la ostați de rând la ofițeri - aucunoscut practicile războiului modern și au acumulat deprinderi care le pot servi pe viitor.

Campania din Siria, crede Kofman, a dezvăluit și lacunele, în particular - deficitul munițiilor de calibru mic, a sistemelor de artilerie cu dirijare automată. Potrivit ezpertului, urmează să fie depășite și neconcordanțele interdepartamentale pentru a asigura acțiuni conjugate și bine coordonate.

596
Tagurile:
experiență, Siria, Rusia, american, Expert
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (511)
Tematic
Assad: Am fost aproape de un conflict între Rusia și SUA în Siria
Apărarea rusă a difuzat un video cu livrările de S-300 în Siria
Forțele aerospațiale rusești au distrus peste 122.000 de ținte teroriste în Siria
Заседание Высшего Евразийского экономического совета

Peskov: Putin i-a explicat lui Biden situația cu Navalnîi

6
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele rus Vladimir Putin i-a explicat colegului său american Joe Biden situația cu Alexei Navalny atunci când a ridicat acest subiect în timpul conversației telefonice.

BUCUREȘTI, 26 ian - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin i-a explicat colegului său american Joe Biden situația cu Alexei Navalny atunci când a ridicat acest subiect în timpul conversației telefonice cu o zi înainte, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Conversația telefonică dintre președinții Rusiei și Statelor Unite a avut loc marți. Părțile au discutat subiecte de actualitate ale relațiilor internaționale și ale agendei bilaterale, inclusiv posibilitatea cooperării între țări în lupta împotriva coronavirusului, retragerea unilaterală a Statelor Unite din Tratatul Cerului Deschis, extinderea tratatului strategic START-3 și altele subiecte.

"În ceea ce privește acest subiect, da, a fost ridicat de președintele Statelor Unite ale Americii. Explicațiile necesare au fost date de președintele Putin", a spus Peskov, spunând dacă subiectul cu Alexei Navalnîi a fost ridicat în această conversație.

Ca răspuns la observația că Casa Albă a scris despre acest lucru, iar că în serviciul de presă de la Kremlin, a apărut un mesaj corespunzător și apoi șters, purtătorul de cuvânt al președintelui rus a obiectat: „Am avut un singur text care a fost publicat imediat”.

Când a fost rugat să clarifice dacă Putin și Biden au o înțelegere reciprocă asupra acestei chestiuni sau dacă pozițiile lor sunt foarte diferite, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a repetat: "Clarificările necesare au fost prezentate din partea noastră".

 

6
Tagurile:
Joe Biden, Aleksei Navalnîi, Dmitrii Peskov

Загрузка...
Vladimir Putin

Kremlinul a dezvăluit detaliile conversației dintre Putin și Biden

172
Conversația dintre Vladimir Putin și Joe Biden, a avut loc marți la inițiativa părții ruse, problema principală fiind prelungirea Tratatului New START.

BUCUREȘTI, 26 ian Sputnik. Conversația dintre liderii Federației Ruse și Statele Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, a avut loc marți la inițiativa părții ruse, problema principală fiind prelungirea Tratatului New START, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Ieri, știți, a avut loc o conversație telefonică între președintele Putin și președintele Biden. A fost o inițiativă a părții ruse. Am propus să purtăm aceste conversații, în general, pentru al felicita încă o dată pe colegul american la începutul activității sale ca președinte al Americii ", ceea ce a și făcut președintele Putin - a declarat Peskov reporterilor.

„De asemenea, bineînțeles, pentru a discuta cele mai presante probleme, dintre care principala este ratificarea acordului privind prelungirea Tratatului NEW START și, în general, decizia de prelungire a tratatului pentru cinci ani. Experții și-au finalizat munca și, de fapt, șefii de stat au confirmat existența unui astfel de acord ", a adăugat el reprezentantul Kremlinului.

"A funcționat și sincer. Mai mult, dacă vă amintiți, Biden și Putin s-au întâlnit în 2011 la Moscova și au fost deja de acord să vorbească unul cu celălalt cu sinceritate. Și durata a fost de puțin peste 35 de minute", a declarat Peskov reporterilor, răspunzând la întrebarea RIA Novosti despre ce a fost conversația dintre liderii Federației Ruse și Statele Unite și cât tim a durat.

Marți, Putin și Biden au purtat o conversație telefonică, în urma căreia și-au instruit angajații să lucreze urgent pentru a avea timp să prelungească Tratatul New START. În aceeași zi, Putin a înaintat Dumei de Stat un proiect de lege corespunzător privind ratificarea acordului.

172
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...