”Piloții ar putea să zboare și mai jos”, spune jurnalistul cu referire la membrii echipei care dezvoltă proiectul.
Noul avion de vânătoare elaborat de biroul Sukhoy, aproape invizibil pentru radare, poate lovi ținte aeriene, terestre și maritime. De asemenea este în stare să neutralizeze sistemele de dirijare a aviației inamicului.
BUCUREȘTI, 7 mart - Sputnik. Precizia de tragere a obuzierelor ruse a crescut la un nivel fără precedent - 96%, potrivit serviciului de presă al corporației de stat Rostec.
La moment, printre obuzierele străine, precizia maximă este declarată pentru sistemele de artilerie din SUA care utilizează un proiectil ghidat Excalibur de 155 mm M982. Pentru această muniție, precizia în practică a fost de 92%. Excalibur folosește un sistem de ghidare inerțială cu corecție prin satelit și, spre deosebire de proiectilele rusești, nu are cap de întoarcere, deci poate trage doar asupra țintelor staționare.
„Combinația de rachete Precizia de foc a obuziere rusești a ajuns la 96% ghidate Krasnopol, Gran și Kitolov-2 dezvoltată de întreprinderile complexului de înaltă precizie care dețin noi sisteme automate de control al focului (semnal VNII) face posibilă astăzi asigurarea distrugerii țintelor inamice de către tunul rus de artilerie cu o probabilitate de până la 96% ", - citează RIA Novosti.
Se specifică faptul că muniția menționată mai sus este capabilă să lovească ținte în mișcare.
De asemenea, se raportează că indicatorii declarați au fost confirmați în timpul tragerii.
Pe 21 februarie, a devenit cunoscut faptul că testele de stat ale noilor rachete ghidate Krasnopol-M2 pentru forțele armate ruse vor fi finalizate în 2021.
Anterior, ministerul rus al apărării a menționat că armata rusă a folosit obuzele Krasnopol pentru a distruge obiectele teroriste din Siria. În special, în ianuarie 2018, printr-o lovitura directă cu ”Krasnopol” a fost nimicit un microbus în care se afla un grup militanți.
BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Președintele Vladimir Putin a acordat ordinele Pirogov și medaliile Luka Krymsky la peste 200 de lucrători medicali, rezultă din decretul publicat pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.
Astfel, șeful statului a remarcat contribuția medicilor în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Premiile au fost acordate pentru devotamentul arătat în îndeplinirea îndatoririlor profesionale, precum și pentru organizarea muncii pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecției cu coronavirus.
Mai mult de cât atât, președintele a oferit titlul onorific „Lucrător emerit în domeniul sănătății” la trei dintre medici.
Ordinul Pirogov și medalia Luka Krymsky au fost înființate în Rusia vara trecută. Ordinul Pirogov este acordat pentru acordarea asistenței medicale în situații de urgență, epidemii, ostilități și în alte circumstanțe care prezintă un risc pentru viață. Medalia Luka Krymsky este acordată medicilor practicanți, personalului medical junior și altor lucrători ai organizațiilor medicale pentru meritele lor în domeniul protecției sănătății și contribuția la organizarea asistenței medicale.
Contactat de Sputnik Moldova, Alexandru a spus că sâmbătă seara a mers împreuna cu polițiștii care au documentat cazul la sectorul de poliție pentru a fi audiat.
Acolo însă era rând (asta probabil din cauza măsurilor anti-COVID) și a fost nevoit să aștepte afară. Pentru că timpul trecea și era și frig, Alexandru a ajuns la înțelegere cu poliția ca oamenii legii să-l sune sau să-l citeze după sărbătoarea de 8 Martie, adică marți sau miercuri, ca acesta să se prezinte la sectorul de poliție pentru audieri.Alexandru Gâscă a relatat pentru Sputnik Moldova că a recurs la acest gest, care unor li s-a părut mult prea îndrăzneț - să răstoarne lăzile cu struguri alterați din magazin - pentru a atrage atenția opiniei publice asupra problemelor grave cu care se confruntă producătorii autohtoni în Republica Moldova și felul în care sunt tratați de marele rețele de magazine din țara noastră. Alexandru spune că supermarketurile din Moldova îi favorizează pe producătorii de import, care, în majoritatea cazurilor sunt niște multinaționale, și îi desconsideră pe producătorii locali. Spre exemplu, el spune că marele lanțuri de magazine cumpără de la viticultorii locali struguri de calitate de soiul Moldova cu doar cinci lei, în magazin prețul acestora îl cunosc toți - este triplu, dacă nu și mai mult.
Producătorii autohtoni sunt jăcmăniți, iar marfa lor este sabotată în marele rețele de supermarketuri, afirmă Alexandru Gâscă. Dar pentru a schimba lucrurile este necesar ca cumpărătorul să aibă o altă abordare față de această gravă problemă care subminează dezvoltarea agriculturii autohtone.
Trebuie să menționăm că, chiar dacă pentru unii gestul activistului civic ar putea să pară disproporționat și excentric, Alexandru Gâscă are, în fond, dreptate în demersul lui. Este atât de firesc să ne întrebăm ce drepturi au cetățenii moldoveni în țara lor dacă până și să facă agricultură nu li se dă voie, nici măcar să cultive struguri? Adică să-i cultive li se permite, dar nu li se permite să-i și vândă, ceea ce este și mai criminal.
Eu nu sunt jurist și nici nu am pretenții de a spune ce este legal și ce ese antilegal. Dar, în opinia mea de nejurist, fapta lui Alexandru nu se încadrează sunt nicio formă în codul penal sau contravențional. Și asta pentru că ceea ce a făcut el nu este o crimă, o infracțiune, ci doar un gest simbolic. El doar nu a agresat oameni, ci doar câteva lăzi cu strugur alterați pe care vânzătorii au avut nesimțirea să-i propună spre comercializare.În luna septembrie 2018, eu am realizat un interviu cu Alexandru Gâscă în studioul Sputnik Moldova. Atunci el spunea că "În țara noastră, nici consumatorii și nici guvernanții nu sunt solidari cu producătorii". Vă invit să-l ascultați ca să vedeți cât de multă dreptate are și cât de consecvent este acest activist civic.