Iată care este ţara cu cea mai puternică armată din Europa. Top 10

926
(reînnoit 17:39 06.11.2018)
Dintre armatele celor 25 de țări europene, armata rusă este cea mai puternică de pe continent, potrivit unui clasament realizat de revista Business Insider, care a analizat cifrele legate de contingentele militare, echipament, aviație și bugetul rezervat pentru Apărare ale fiecărei țări.

BUCUREŞTI, 6 nov – Sputnik, Doina Crainic. După analizarea unor parametri precum componența numerică a contingentelor militare, cantitatea de armament, dotarea cu aviație militară și mărimea bugetului pentru Apărare, revista Business Insider a realizat o listă cu 25 de țări, fiind clasate în funcție de capacităţile armatei lor.

Potrivit revistei, Rusia are cea mai puternică armată din Europa, cu 3,5 milioane de soldați, aproape 4000 de avioane, peste 20.000 de tancuri și peste 350 de nave aeriene. Bugetul militar în Rusia este estimat la 47 de miliarde de dolari.

A doua poziție este atribuită Franței, care are peste 388.000 de militari și peste 1.200 de aeronave. Bugetul militar al Franţei se ridică la 40 de miliarde de dolari.

Al treilea în clasament este Regatul Unit, care are în total 279.000 militari și aproximativ 800 de aeronave. Bugetul militar al ţării se ridică la 50 de miliarde de dolari.

Urmează, în ordine, Turcia, Germania, Italia, Spania, Polonia și Grecia. Ucraina se clasează pe locul 10.

Ultimul loc în clasamentul european este ocupat de Belgia, care are peste 38.000 de soldați şi un buget militar de aproximativ 5 miliarde de dolari.

926
Tagurile:
forță, forțe armate, Europa, Top
Тема:
Tehnica militară rusească (48)
Tematic
SUA nu pot face față noilor arme rusești
Mass-media din SUA avertizează cu privire la arma rusească "Apocalipsa"
Armata rusă se va dota cu 6 arme de neegalat în următorii ani
Rusia, nouă armă temută: Aeronave cu efect la sol, dotate cu rachete - FOTO
The National Interest dezvăluie „arma secretă” a tancului rusesc Armata
Ministerul rus al Apărării anunță modificarea planului de dezvoltare a armatei
Putin: Noile arme rusești sunt superioare celor străine

Загрузка...