Московский Кремль, Москва-река, Большой Москворецкий мост

Portal turistic american: Rusia nu e atât de înfricoșătoare precum e prezentată

148
(reînnoit 19:49 04.11.2018)
Portalul Prague Post publică un articol în care spulberă stereotipurile despre Rusia și oferă sfaturi celor care vor să viziteze această țară.

BUCUREȘTI, 4 nov – Sputnik. Rusia nu este atât de înfricoșătoare precum o prezintă presa americană, scrie jurnalista publicației Prague Post, Amy Tori.

Dacă v-ați gândit pentru prima data să plecați în Rusia din SUA, atunci, ați putea să vă ciocniți cu istoriile despre câteva caracteristici extreme ale țării, motiv pentru care o astfel de călătorie ar putea părea o nebunie, se menționează în material.

Potrivit autorului articolului, Rusia nu se ascunde deloc în spatele unei Cortine de fier. Mai mult decât atât, în țară există foarte multe atracții turistice care merită văzute, menționează el.

Tori a decis să ofere niște sfaturi tuturor celor care vor să viziteze Rusia, care ar putea ușura călătoria.

În primul rând, e importantă perfectarea vizei pentru turiștii care nu sunt din statele din fostul URSS.

Procedura perfectarea vizei ruse este destul de simplă. Totuși, pentru a beneficia de ea este nevoie de o invitație oficială din partea unui cetățean al Rusiei sau un pachet turistic, se spune în articol.

De asemenea, este important de luat în considerație diferența culturală între ruși și locuitorii altor state, amintește Tori. Potrivit ei, în Rusia nu trebuie tratată lipsa zâmbetului drept o dovadă de asprime și trufie.

“După o comunicare mai apropiată, veți înțelege că rușii sunt foarte prietenoși, în special cu cei pe care deja ăi cunosc. Secretul prieteniei cu rușii constă în răbdare. Dacă veți anticipa evenimentele, atunci ei vor deveni circumspecți și să vă țină la distanță”, scrie Prague Post.

Tori sfătuiește călătorii să nu intre în polemici cu localnicii pe subiecte politice pentru a evita eventuale conflicte.

“Rusia este un stat politizat. Spre deosebire de locuitorii SUA, mulți dintre care nu sunt la curent cu ultimele evenimentele politice, rușii tratează politica ca pe o parte a vieții cotidiene, o parte componentă a existenței lor”, consideră jurnalista.

Autorul menționează că turiștii ar trebuie să facă rost de bani cash, pentru că în timpul oricărei călătorii ar putea fi nevoie de niște cheltuieli neprevăzute. Potrivit Tori, prețurile în destinațiile turistice sunt destul de mari. În afară de aceasta, unele magazine nu acceptă carduri.

Printre abilitățile utile în timpul călătoriei ar fi cunoașterea unor expresii rusești, scrie Prague Post. Tori sfătuiește călătorii să ia cu ei un carnet de note cu fraze de conversații, în care să noteze cuvinte necunoscute.

148
Tematic
Destinațiile turistice din Rusia care trebuie neapărat văzute
Atracții turistice din Europa și Rusia: Cele mai bune spoturi de promovare. VIDEO
Top 10 cele mai bune destinații turistice în Rusia
Român din Petersburg: „Promovarea turismului românesc în Rusia este un demers diplomatic!"
Rusia ar putea scuti turiștii de viză

Загрузка...