Vladimir Putin la recepția de Ziua Unității Naționale a Rusiei - 4 noiembrie 2018

Putin a subliniat rolul primordial al patriotismului

339
Vladimir Putin a participat astăzi la festivitățile dedicate Zilei Unității Naționale din Rusia și a subliniat rolul primordial al patriotismului pentru cultural rusă.

BUCUREȘTI, 4 nov – Sputnik. Patriotismul inspiră la fapte nobile și mari avânturi, a declarat Vladimir Putin în cadrul unei recepții organizate la Kremlin cu ocazia Zilei Unității Naționale a Rusiei.

“Pentru Rusia idealurile înalte ale patriotismului au o valoarea deosebită, acestea se întemeiază putere invincibilă a spiritului poporului nostru, care nu de puține ori a surprins și fascinat întreaga lume. Sentimentul patriotismului reprezintă cea mai importantă parte a culturii naționale, pilonul memoriei noastre genetice. Aceste tradiții ne-au inspirat întotdeauna la fapte nobile, la adevărate avânturi, la crearea unor adevărate opere de artă”, a spus Putin.

Liderul rus a menționat că Ziua Unității Naționale are, mai întâi de toate, semnificații istorice, morale și spirituale.

“Acestea simbolizează fidelitatea față de Patrie, dorința de a o apăra, a munci de dragul propășirii ei”, a declarat el.

Șeful statului rus a participat la festivitățile dedicate Zilei Unității Naționale. Președintele a depus flori la monumental lui Minin și Pojarski, a vizitat expoziția “Tezaurul muzeelor Rusiei” și a înmânat premii și ordine unor persoane publice străine și oameni de stat.

Ziua Unității Naționale a fost oficializată în anul 2005, pentru a cinsti evenimentele din 1612, când armata populară, condusă de Kuzma Minin și Dmitryi Pojarski au eliberat Moscova de invadatorii polonezi. În această zi, partidele politice și organizațiile neguvernamentale organizează diverse manifestații, acțiuni de caritate și evenimente sportive.

339
Tagurile:
Vladimir Putin, Ziua Unității Naționale, Rusia
Tematic
Putin: În prezent se decide cum va fi lumea de mâine
Noul lider al Cubei a discutat cu Putin la Moscova
Putin a participat la aniversarea celor 100 de ani de la inființarea spionajului militar
Ample manifestații la Moscova de Ziua Unității Naționale a Rusiei (VIDEO)
Rușii sărbătoresc Ziua Unității Naționale

Загрузка...