Vladimir Putin

Putin a participat la aniversarea celor 100 de ani de la inființarea spionajului militar

158
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la aniversarea celor 100 de ani de la înființarea serviciului de informații militare al Rusiei.

BUCUREȘTI, 2 nov  - Sputnik. Serviciul de informații militare al Rusiei se evidențiază printr-un profesionalism înalt și capacități unice, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei eveniment festiv organizat la Teatrul Armatei Ruse, dedicat aniversării a 100 de ani de la înființarea Direcției Principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei (anterior, Direcția Principală de Informații - GRU).

În calitate de comandant suprem, desigur, cunosc toate capacitățile unice, inclusiv de efectuarea unor operațiuni speciale, apreciez acele informații, materiale analitice și rapoarte care sunt elaborate pentru conducerea țării de către Direcția Principală a Statului Major. Sunt încrezut de profesionalismul dumneavoastră, de curajul și determinarea personală, de faptul că fiecare din voi va face totul pentru Rusia și poporul nostru", s-a adresat cu un mesajde felicitare Putin colaboratorilor serviciului de informații militare.

Președintele a menționat că dezvoltarea calitativă a Forțelor Armate ale Rusiei reprezintă o prioritate.

“Desigur, una din direcțiile-cheie ale unei astfel de activități este consolidarea cadrelor, capacităților operative și tehnice ale unităților serviciului de informații militare”, a spus Putin.

Totodată, liderul rus a propus revenirea la vechea denumire a serviciului – GRU.

"Nu înțeleg unde a dispărut cuvântul “de informații” – Direcția Principală de Informații (GRU), trebuie restabilită", a spus Putin.

158
Tematic
Fost director FSB, despre reținerea Mariei Butina în SUA
FSB a lichidat un canal de trafic de arme din UE
Explozie la sediul FSB din Arhanghelsk. O persoană a decedat
Un veteran GRU despre cazul Skripal: serviciile nu acționează așa
GRU, despre locul aflării liderului Statului Islamic

Загрузка...