Putin

Putin: În prezent se decide cum va fi lumea de mâine

704
(reînnoit 14:02 01.11.2018)
Dezvoltarea civilizației, afirmă liderul de la Kremlin, ridică multe întrebări.

Președintele FR, Vladimir Putin, la Sinodul Arhieresc
© Sputnik / Алексей Никольский
BUCUREȘTI, 1 nov - Sputnik. Anume în zilele noastre se decide cum va arăta lumea de mâine, a declarat șeful de stat la ședința plenară a Soborului mondial popular rus.

”Tema întrunirii de azi și ce mai mare parte a discuțiilor din aceste zile este consacrată dezvoltării civilizaționale a Rusiei, conștientizării rolului ei în organizarea modernă a lumii. Fără doar și poate, chestiunile respective au o consonanță foarte actuală. Într-adevăr, anume acum se decide cum va fi lumea în deceniile următoare”, a spus de la tribună Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

Potrivit lui, dilema principală poate fi formulată astfel - va fi o lume a monologului și a așa zisului ”drept al celui mai puternic”, sau una a dialogului și respectului reciproc. Nu mai puțin important este pe cât de armonios se vor îmbina inovațiile tehnice și  normele morale. ”Sunt mai multe întrebări decât răspunsuri”, a concluzionat liderul de la Moscova.

Organizația obștească internațională Soborul mondial popular rus a fost creată acum 25 de ani, în 1993. Din februarie 2009 în fruntea ei se află Patriarhul Bisericii Ordotoxe Ruse, PF Kirill.

704
Tagurile:
Dezvoltare, declarație, Putin
Tematic
Putin despre „Programul de dezvoltare a Arcticii”
Putin: o armată puternică asigură o dezvoltare pașnică a țării
Putin despre ce e necesar pentru dezvoltarea țării
Vladimir Putin: o dezvoltare eficientă este posibilă doar împreună

Загрузка...