Bombardament

De temut: Rusia dezvăluie secretele cu privire la noua sa bombă

733
(reînnoit 15:44 31.10.2018)
Rusia continuă să-și modernizeze armele, de data aceasta prezentând o nouă bombă, denumită Drel. Iată care sunt capacitățile acesteia.

BUCUREŞTI, 31 oct – Sputnik, Doina Crainic. Bombeta unificată PBK-500U SPBE-K, denumită Drel, diferă în mare măsură de toate modelele analoage existente, a declarat directorul grupului Tekhmash, parte a consorțiului Rostec, într-un interviu acordat postului de televiziune Zvezda.

„Este adevărat că această bomba atrage un interes sporit datorită designului său original. Prima sa caracteristică este faptul de a putea să alunece înainte de a intra în zona DCA. Bomba este dotată cu elemente pentru ghidare care îi permit să își corecteze traiectoria cât mai bine înainte de a-și atinge ținta”, a spus oficialul.

Potrivit acestuia, o altă particularitate a bombei este capacitatea ei de autodistrugere.

„Trebuie să vă spun că mai există o caracteristică interesantă. Este posibil ca muniţia să nu-şi atingă ținta. Astfel că am creat un sistem care asigură autodistrugerea bombei în cazul în care aceasta îşi ratează ţinta. După un timp, bomba explodează singură”, a dezvăluit directorul grupului Tekhmash, citat de Sputnik France

Bomba a fost dezvoltată în 2015 și a fost supusă testelor începând din 2016. Grupul Tekhmash speră că armata rusă va fi dotată cu această nouă bombă în 2019.

733
Tagurile:
elaborare, Bomba, Rusia
Тема:
Tehnica militară rusească (60)
Tematic
Un nou bombardier supersonic rus este pe punctul de a-și desface aripile
Rușii au bombardat obiectivele teroriștilor din Siria - VIDEO
SUA au prezentat cum avioanele F-15 lansează bombe nucleare - VIDEO

Загрузка...