Medici

Care sunt cele mai prestigioase profesii în opinia rușilor

152
(reînnoit 14:02 24.10.2018)
Un sondaj efectuat în Rusia arată care sunt cele mai prestigioase profesii în viziunea rușilor.

BUCUREȘTI, 24 oct – Sputnik. Peste un sfert din ruși (26 la sută) consideră ce meseria de medic cea mai prestigioasă la ora actuală, arată un datele unui sondaj realizat Centrului Rus pentru Studierea Opiniei Publice (VȚIOM), potrivit RIA Novosti.

Potrivit rezultatelor studiului, prestigiului profesiei de medic a crescut semnificativ în ultimii ani: în 2012 o astfel de opinie o împărtășeau doar 12 la sută din respondenți. În afară de aceasta, 16 la sută din ruși consideră că cea mai prestigioasă meserie este cea de pedagog, iar 14 la sută – cea de jurist.

Fiind întrebați: “care sunt cele mai bine plătite meserii?” 15 la sută au numit cea de jurist, avocat și procuror. O astfel de opinie era susținută în anul 2006 de 23 la sută din respondenți.

În același timp, 13 la sută din ruși consideră că cele mai bine plătite profesii sunt cele legate de politică, totodată cele mai bine plătite sunt considerate și profesiile de medic și petrolist (până la 12 la sută).

Sondajul mai arată că 28 la sută din respondenți și-au ales profesia fiind influențați de pasiuni și interese, 23 la sută au răspuns că “au fost determinați de circumstanțe”, iar 16 la sută de oportunități de avansare în carieră și prestigiul profesiei. Pentru 12 la sută, principalul criteriu de alegere a locului de muncă a fost nivelul înalt al salarizării.

Sondajul a fost efectuat pe 22 octombrie, pe un eșantion de 1600 de persoane cu vârsta de la 18 ani, prin interviu la telefon. Marja de eroare nu depășește 2,5 la sută.

152
Tagurile:
Sondaj, Medic, Rusia
Tematic
Reacții adverse la vaccinuri. Românii alertează medicii și farmaciștii
După ce a dezbinat echipa medicală, Olguţa Vasilescu laudă salariile medicilor
Mii de medicamente, scoase de pe piaţa românească – criză nemaiîntâlnită
Asistentă medicală, acuzată - ar fi furat medicamentele bolnavilor de TBC
Medici dezvăluie cum să prelungească viaţa pacienţilor cardiaci
Sistemul sanitar îşi omoară medicii tineri – date îngrijorătore, cauze fără leac

Загрузка...