Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu

Ministrul rus al Apărării: relațiile dintre SUA și Rusia se restabilesc

266
(reînnoit 12:55 23.10.2018)
Relațiile dintre Statele Unite și Rusia se restabilesc treptat, consideră ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Dialogul bilateral între Rusia și SUA se restabilește treptat, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, în cadrul întrevederii cu John Bolton, consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională.

“Bine ați venit la Ministerul Apărării al Rusiei. Aveți un program încărcat al vizitei. Sper că acest lucu va impulsiona stabilizarea relațiilor ruso-americane”, a spus ministrul în ajunul negocierilor cu Bolton.

În opinia ministrului Apărării, la stabilirea dialogului între țări a contribuit întrevederea dintre Vladimir Putin și Donald Trump la Helsinki.

„Sunt convins, chiar și niște pași mici vor aduce beneficii relațiilor noastre și restabilirii încrederii reciproce”, a menționat Șoigu.

Ministrul a adăugat că astăzi există un număr mare de probleme, pe care Moscova și Washingtonul le-ar putea soluționa prin eforturi comune.

“Acest lucru vizează atât problemele strategice a reținerii nucleare, cât și, desigur, problema reglementării unor conflicte majore mai vechi”, a declarat Șoigu.

Potrivit lui, militarii ruși și americani mențin contacte în domenii deosebit de fierbinți, în special în Siria.

John Bolton
© AFP 2019 / Brendan Smialowski

Ministrul a subliniat că acest lucru poate servi, probabil, drept un exemplu pozitiv de cooperare eficientă dintre cele două țări și permit „prevenirea unor incidente serioase în spațiul aerian al Siriei”.

Anterior, Bolton a avut o întrevedere de cinci ore cu secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev. Părțile au discutat despre o gamă largă de subiecte: de la variantele noului acord START, până la acuzațiile aduse rusoaicei Elena Husyanova de imixtiune în alegerile din SUA.

266
Tematic
Forțele aerospațiale rusești se dotează cu peste 60 de avioane Su-35 - „coșmar” pentru SUA
Trump: SUA au rămas în urma Rusiei în dezvoltarea forțelor spațiale
Trump planifică ieșirea SUA din Tratatul cu Rusia privind armele nucleare
Miniștrii apărării Rusiei și SUA s-a întâlnit pentru prima oară în Singapore
Bolton a dezvăluit despre ce a discutat cu Putin
Bolton: Negocierile SUA-Rusia despre soarta START-III, la o etapă incipientă

Загрузка...