Russia's Su-24 bomber lands at the Hmeymim air base in Latakia, Syria. File photo

Forțele aerospațiale rusești au distrus peste 122.000 de ținte teroriste în Siria

432
(reînnoit 07:56 20.10.2018)
Forțele aerospațiale rusești au efectuat peste 40.000 de misiuni, inclusiv peste 21.000 de zboruri în timpul nopții, în cursul operațiunilor în Siria, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la cea de-a cincea reuniune ASEAN and Dialogue Partners Defense Ministers Meeting (ADMM-Plus) în Singapore.

BUCUREȘTI, 20 oct - Sputnik. "În cursul acțiunilor militare, au fost eliminate peste 122.000 de ținte teroriste. Principala parte a militanților a fost ucisă", a spus Șoigu.

"În Siria, am acumulat o vastă experiență de luptă pe care suntem gata să o împărtășim", a subliniat el.

Viața pașnică a fost restaurată în Siria, a adăugat ministrul Apărării, menționând că peste 2.500 de așezări din întreaga țară s-au alăturat procesului de reconciliere datorită activității Centrului de Reconciliere din Siria.

Principalul obiectiv al autorităților țării din Orientul Mijlociu a fost rezolvarea problemelor umanitare și returnarea refugiaților în casele lor, a menționat ministrul.

Șoigu a mai spus că întoarcerea militanților în regiunea Asia-Pacific după lupta în Siria și Irak sporește amenințarea teroristă în Asia de Sud-Est.

„Reîntoarcerea teroriștilor, care au beneficiat de experiență de luptă în Siria și Irak, în regiunea Asia-Pacific rămâne o problemă acută. Ei reprezintă forța gata de a se alătura celulelor teroriste locale ... Terorismul devine amenințarea tot mai gravă pentru statele din Asia Pacific. Acest lucru este cauzat de activitățile numărului semnificativ de organizații extremiste din Asia de Sud-Est", a declarat Șoigu.

 

Grupurile extremiste care operează în regiune au folosit forța pentru lupta lor și au căutat să stabilească legături strânse cu grupurile teroriste internaționale, a adăugat Șoigu.

Fluxurile de bani către statele din Asia Pacific pentru sprijinirea celulelor teroriste și desfășurarea de atacuri teroriste au fost detectate din ce în ce mai des recent, a spus el.

Ministrul rus al Apărării a chemat să fie provocate pagube ireparabile capabilităților teroriștilor.

El a mai spus că celulele grupării teroriste Statul Islamic au fost complet dezmembrate în Siria cu sprijinul Rusiei în cursul a trei ani de participare a Moscovei la operațiune.

 

"Peste 87.500 de militanți au fost uciși, 1.411 așezări și peste 95% din teritoriul sirian au fost eliberate pe parcursul operațiunii", a spus Șoigu.

"Locațiile cheie au fost eliberate ... Forțele armate siriene controlează în prezent teritoriul în care trăiește peste 90% din populația țării", a adăugat Șoigu.

Ministrul rus al Apărării a mai spus că specialiștii ruși de deminare au eliberat 6.500 de hectare (peste 16.000 de acri) de teritorii siriene de mine în cursul operațiunilor lor în Siria.

 

"Specialiștii ruși de deminare au eliberat de mine peste 6.500 de hectare a teritoriului sirian, 1.500 de kilometri de drumuri, peste 19.000 de clădiri", a spus Șoigu.

Ministrul Aapărării a sugerat că toate condițiile au fost create pentru renașterea Siriei ca stat unitar, menționând că alți membri ai comunității globale, nu doar Rusia, ar trebui să contribuie la acest lucru.

Șoigu a subliniat rolul Rusiei în a ajuta refugiații sirieni să se întoarcă acasă din străinătate. Ministrul a reamintit, de asemenea, că în Moscova funcționează un centru de coordonare interdepartamentală pentru întoarcerea refugiaților sirieni, în timp ce un centru de primire și de reinstalare a refugiaților funcționează la Damasc.

Peste 245.000 de sirieni s-au întors în țară din străinătate de la începutul operațiunii rusești în țara Orientului Mijlociu, în timp ce aproximativ 2 milioane de persoane și-au exprimat voința de a se întoarce în patria lor, potrivit lui Șoigu.

432
Tagurile:
Teroriști, ASEAN, Rusia, Siria

Tancul rusesc T-90 devine un „monstru” - spune o revistă americană de specialitate

240
(reînnoit 07:00 04.03.2021)
Modernizarea tancului rusesc T-90 și actualizarea acestuia la versiunea T-90M îl fac un tanc „monstru”, după cum l-a descris revista National Interest, care a prezentat îmbunătățirile aduse maşinii de luptă.

BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik.  Revista americană National Interest a evaluat modernizarea tancului rusesc T-90 la versiunea T-90M, apreciind că maşina devine un „monstru” din ce în ce mai „mortal” pe zi ce trece.

T-90M este o versiune modernizată a T-90 care datează de la începutul anilor 1990, venind cu o serie de îmbunătățiri ale performanței și modificări ale designului. Elementele îmbunătăţite sunt turela, sistemul de control al focului, armura, trăgătorul și motorul.

Noul tun 2A46M-5 poate să tragă mai multe tipuri de muniție, inclusiv runde antitanc High Explosive (HEAT-FS) și High Explosive Fragmentation (HE-FRAG), precum și rachete antitanc ghidate.

Sistemul de protecție ERA Relikt, tehnologia rusească ERA de a treia generație, oferă o protecție îmbunătățită cu până la 50% împotriva anumitor tipuri de proiectile, inclusiv rachete antitanc ghidate.

Motorul V-92S2F de 1.130 cai putere, care înlocuiește originalul V-84MS de 840 cai putere al T-90, oferă un raport mai favorabil putere-greutate.

„Pe scurt, T-90M este semnificativ mai rapid, mai mortal și mai rezistent decât predecesorii săi”, conchide recenzia, citată de Sputnik France. 

Revista amintește că, până la mijlocul anilor 2020, forțele armate ruse intenționează să-și modernizeze flota existentă de tancuri T-90 și T90A la T-90M, iar campania de modernizare T-90 face parte dintr-un proiect și mai ambițios: T-14 Armata.

T-90M a fost dezvoltat de compania rusească de armament Uralsvagonzavod. Potrivit proiectanţilor, acesta este cel mai bun produs al categoriei T-90, fiind cel mai potrivit pentru lupta modernă.

240
Tagurile:
Tancul T-90MS, tanc rusesc
Tematic
În Rusia au început testările singurului tanc ușor plutitor din lume
Un moldovean condamnat în Italia pentru construcţia unui tanc
Un submarin? Nu, un tanc rusesc T-72, care dispare sub apă - VIDEO spectaculos

Загрузка...
Karin Kneissl

Fostul ministru de Externe al Austriei, înaintată pentru o funcție la Rosneft

155
Fostul ministru de Externe al Austriei, Karin Kneissl, a fost propusă pentru poziția de membru a consiliului de directori al companiei ruse Rosneft.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. Guvernul Rusiei a înaintat pe fostul ministru al Afacerilor Externe al Austriei, Karin Kneissl, în calitate de directorul independent în consiliul de directori al Rosneft, potrivit unei dispoziții publicate site-ul executivului rusesc.

Sputnik V
© Sputnik / Алексей Даничев

“A se înainta în calitate de candidați pentru poziția de reprezentanți ai Federației Ruse în consiliul de directori și comisia de audit al societății publice de acțiuni “Compania Petrolieră Rosneft” (Moscova), conform anexei”, se menționează în document.

În lista candidaților din partea guvernului Rusiei, în calitate de director independent este menționată și Karin Kneissl, fără indicarea funcției. Din 2017, până în 2019, aceasta a condus Ministerul Afacerilor Externe al Austriei. De asemenea, aceasta are titlul de doctor în drept. Kneissl nu face parte din actuala componență a consiliului de directori.

De asemenea, în lista candidaților sunt prezenți vicepremierul Aleksandr Novak, consilierul președintelui rus, Maxim Oreșkin, șeful Rosneft, Igor Secin. În calitate de directori independenți sunt propuși: directorul executiv al Nord Stream 2 AG, Matthias Arthur Warnig, președintele consiliului de administrare Marcuard Holding Limited, Hans-Jörg Rudloff, președintele comitetului de acționari ai Nord Stream AG, Gerhard Schröder. Toți aceștia sunt membri ai actualului consiliu de directori ai Rosneft.

155
Tagurile:
Rosneft, Rusia, Karin Kneissl
Tematic
Austria prelungește carantina până pe 24 ianuarie
Austria, dispusă să devină o platformă de negocieri între SUA și Rusia
Reguli noi pentru intrare în Austria, în contextul pandemiei COVID
Moscova negociază cu companii din Austria producția Sputnik V
Austria: 41 de decese, în scurt timp de la vaccinare cu BioNtech/Pfizer

Загрузка...
Protest împotriva vaccinării, București

Românii, în stradă contra Legii privind vaccinarea

0
Alianța Părinților împreună cu Asociațiile Pro Consumatori, Medici pentru Consimțământ Informat, Neam Unit și Pro Decizii Informate, organizează o manifestație publică, duminică 7 Martie 2021 orele 15, în București, Parcul Izvor - lângă Parlament.

BUCUREȘTI, 4 mart – Sputnik. Românii ies în stradă duminică, 7 martie 2021, ora 15.00, când se anunță un protest la Parcul Izvor lângă Parlament.

Evenimentul este organizat de Alianța Părinților împreună cu Asociațiile Pro Consumatori, Medici pentru Consimțământ Informat, Neam Unit și Pro Decizii Informate.

Reprezentanții Alianței Părinților spun că zilele acestea, pe masa decidenților politici s-ar putea afla proiectul Legii privind vaccinarea persoanelor din România.

Ei ies în stradă pentru a spune nu vaccinării obligatorii a populației.

Organizatorii evenimentului susțin că proiectul Legii privind vaccinarea persoanelor în România - PLx 399/2017 din Camera Deputaților - conţine prevederea obligativităţii vaccinării pentru întreaga populație.

”Oricine verifică textul legii va constata că articolele 6, 13, 16, 68, 71 - și nu numai - prevăd obligativitatea vaccinării pentru copii și pentru adulţi (cu oricâte vaccinuri și ori de câte ori ar decide statul), precum și amenzi uriașe în caz de refuz”, spun reprezentanții Alianței Părinților din România într-un comunicat de presă transmis Sputnik.

Aceștia adaugă că, dacă acest proiect de lege ar fi adoptat în forma actuală, ar introduce de jure și de facto obligativitatea vaccinării în România.

Organizatorii protestului amintesc parlamentarilor că au fost aleși pentru a servi poporul român în deplin respect pentru prevederile constituţionale și pentru prevederile altor legi aflate în vigoare.

Ei spun că, în România, nici o intervenţie medicală nu poate fi obligatorie. Orice cetățean român are dreptul să refuze sau să oprească orice intervenţie medicală asupra propriei persoane - drept prevăzut în Legea drepturilor pacientului - Legea nr.46/2003, art.13.

De asemenea, mai arată sursa citată, Legea privind reforma în domeniul sănătăţii - nr.95/2006 - stipulează că medicul trebuie să acționeze respectând voinţa pacientului şi dreptul acestuia de a refuza ori de a opri orice intervenţie medicală asupra sa.

Organizatorii protestului cer amendarea proiectului de lege, astfel încât legea să asigure pacientului dreptul să refuze vaccinarea, un act medical, medicului să i se permită să informeze corect pacientul şi să decidă liber dacă recomandă vaccinarea, sau nu, în funcţie de interesul şi starea de sănătate a pacientului, să fie eliminate orice fel de sancţiuni pentru pacienţii sau medicii care refuză vaccinarea, să fie eliminată noțiunea de obligativitate a vaccinării sub orice formă - explicită sau implicită - prin măsuri punitive și coercitive.

De asemenea, ei mai doresc să se elimine art.40 L. - “Sesizează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cu privire la existenţa unei suspiciuni de încălcare a dreptului copilului la sănătate de către părinţi…”, iar noţiunea de obligativitate să fie înlocuită în textul legii cu aceea de recomandare.

0
Tagurile:
Vaccinare, Proteste
Tematic
Prima zi de vaccinare împotriva COVID-19 în Moldova: Cine a fost primul
Lavrov: Pașaportul COVID contravine ideii de vaccinare benevolă
Austria: 41 de decese, în scurt timp de la vaccinare cu BioNtech/Pfizer

Загрузка...