Vladimir Putin la clubul de discuții Valdai

Putin despre războiul nuclear: „noi vom ajunge în rai, iar ei vor pieri”

684
(reînnoit 12:39 19.10.2018)
Președintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că în cazul unui atac nuclear, rușii “vor ajunge în rai ca niște mucenici” în timp ce agresorii, pur și simplu, “vor pieri pentru că nu vor reuși să se pocăiască”.

BUCUREȘTI, 19 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, vorbind despre o posibilă utilizare de către cineva a armei nucleare împotriva Federației Ruse, a avertizat că în cazul unui astfel de scenariu “noi ca niște mucenici vom ajunge în rai, iar ei, pur și simplu, vor pieri”.

În cadrul ședinței clubului de discuții Valdai, președintele a menționat că în concepția Federației Ruse cu privire la utilizarea armei nucleare nu este prevăzută aplicarea loviturii preventive, astfel de arme nu pot fi folosite decât pentru lovituri de răspuns.

“Agresorul trebuie să știe că răzbunarea este inevitabilă, că va fi nimicit. Noi, victimele agresiuni, vom ajunge în rai ca niște mucenici, iar ei pur și simplu vor pieri, pentru că nu vor reuși să se pocăiască”, a declarat Putin.

Anterior, Putin mai declarase că Moscova, teoretic, ar putea utiliza arma nucleară, însă doar drept răspuns la un alt atac nuclear. El a menționat că o astfel de decizie ar putea fi luată dacă sistemele de alertă nu doar vor identifica momentul lansării rachetelor, dar și vor determina traiectoria zborului și momentul căderii focoaselor pe teritoriul Rusiei.

Clubul internațional de discuții „Valdai”

Clubul internațional de discuții „Valdai” e o reuniune a celor mai de vază experți, specializați în studierea politicii interne și externe a Rusiei. Clubul a fost creat în septembrie 2004, la inițiativa RIA Novosti, Consiliului pentru Politica Externă și de Apărare, ziarului The Moscow Times, revistele “Rusia în politica globală” și Russia Profile.

Numele platformei vine de la locul desfășurării primei conferințe, care a avut loc în Velikii Novgorod, lângă lacul Valdai.

"Valdai" reprezintă una din cele mai importante platforme de discuții între elitele intelectuale și politice rusești și cele internaționale.

684
Tagurile:
Arma nucleară, război, Al treilea război mondial, Vladimir Putin
Tematic
Putin: Rusia și India sunt legate prin relații puternice de prietenie
Putin în pragul vârstei de 66 de ani. Ce va face de ziua lui
Vladimir Putin - cele mai impresionante poze ale președintelui Rusiei, de ziua lui
Motorul automobilului lui Putin – transformat într-un motor de avion
Putin: cetățeni ai SUA și ai țărilor europene au fost capturați de ISIS în Siria
Un cargobot în Marea Bering

Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră

55
Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră, în apropiere de țărmul Turciei. A fost inițiată o operațiune de salvare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Un cargobot a naufragiat în Marea Neagră, în apropierea de țărmul Turciei, a declarat guvernatorul provinciei Bartın, Sinan Güner.

“În zona Inkumul a provinciei noastre a naufragiat un cargobot sub pavilion rusesc. Demarăm o operațiune de salvare a celor 15 membri ai echipajului, care se află pe trei bărci de salvare”, a declarat el, fiind citat de agenția Anadolu.

Potrivit guvernatorului, nu există informații despre persoane decedate. Operațiunea de salvare este complicată de condiții meteo nefavorabile.

55
Tematic
Turcia a descoperit noi zăcăminte de gaz în Marea Neagră
Stoltenberg îndeamnă la consolidarea prezenței NATO în Marea Neagră
NATO se extinde în Marea Neagră: Va fi oare strâmtorată Rusia în Crimeea

Загрузка...

Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

87
(reînnoit 02:29 17.01.2021)
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis. Pe 15 ianuarie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că Moscova demarează procedurile interne pentru retragerea din înțelegere.

Potrivit comunicatului diplomației ruse, decizia este legată de lipsa unor progrese în păstrarea documentului.

Acordul Cer Deschis a fost semnat în 1992. 34 de state au fost parte a acestui document, însă în noiembrie 2020, SUA s-au retras oficial din acord, acuzând Rusia de nerespectarea condițiilor lui. Moscova a declarat că Washingtonul a părăsit înțelegerea sub pretexte false. Vor mai exista zboruri de observare și cum se va schimba securitatea globală – urmăriți în materialul video realizat de Sputnik.

87

Загрузка...
Elevi

Romaniuc: “Numirile din pixul inspectorului general, eliminate”

0
Fostul inspector școlar general susține că, în urma discuțiilor purtate cu profesori, cu părinți și cu elevi, în legătură cu numirea directorilor, după ce li s-au încheiat mandatelor, a ajuns la câteva concluzii. Care sunt acestea.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Liliana Romaniuc, fost inspector școlar general și o voce importantă în mediul educațional prezintă câteva concluzii referitoare la numirea directorilor de școli după încheierea mandatelor. Aceste concluzii sunt rezultatul discuțiilor purtate cu profesori, părinți și elevi.

”Numirile din pixul inspectorului general trebuie eliminate cât mai repede posibil. Am auzit despre situații în care inspectorul general nu s-a consultat nici măcar cu adjuncții”, scrie Liliana Romaniuc.

Aceasta susține că Legea educației, din ianuarie 2011, prevedea foarte clar ce se întâmplă la finalizarea mandatului directorului: Consiliul de Administrație numește persoana care va ocupa funcția de director, până la organizarea concursului.

De asemenea, concursul pentru ocuparea funcției de director trebuie să fie organizat la nivelul școlii, de către Consiliul de Administrație - entitatea care cuprinde reprezentanții tuturor beneficiarilor direcți sau indirecți ai educației: elevi, părinți, comunitate locală, profesori. În opinia Lilianei Romaniuc, procesul trebuie să fie mai mult decât un concurs...

”Nu știu când vom ajunge la această decizie, dar e bine să începem să ne pregătim pentru ea. Asta și pentru că directorii și profesorii spun că își doresc autonomia școlilor, și e bine ca școlile să aibă autonomie”, a adăugat fostul inspector școlar general.

O altă concluzie se referă la reformarea sau transformarea din temelii a CNEME - Corpul Național al Experților în Management Educațional.

Directorii unităților de învățământ au nevoie de formare consistentă pentru a ajunge în această entitate profesională.

Romaniuc a făcut o paralelă cu Corpul Experților Contabili, structură profesională în care se intră foarte greu. Este, de asemenea, o structură cu un grad înalt de competență.

În opinia expertului, cam așa ceva ar trebui să avem și pentru directorii de școli;

Profesionalizarea managementului școlilor și reformarea/transformarea inspectoratelor sunt provocări mari, dar care, dacă sunt depășite, pot contribui la îmbunătățirea calității școlilor noastre, mai este de părere Liliana Romaniuc.

Fostul inspector școlar general și-a exprimat încrederea că se poate ajunge la acest deziderat cu răbdare, înțelepciune, profesionalism, decizii transparente, fundamentate pe studii și cu implicarea specialiștilor din educație.

”Ce a fost și ce este știm, important este să începem să privim către alte abordări. Nu peste noapte și nu fără resurse!”, a punctat Romaniuc.

Fostul inspector școlar general a reluat o idee enunțată anterior potrivit căreia un director nu trebuie să aibă mai mult de două mandate la aceeași unitate de învățământ.

0
Tagurile:
Școala

Загрузка...