Décollage de la fusée Soyouz MS-10

Momentul când apare pana la motor în plin zbor a capsulei Soyuz MS-10 (VIDEO)

295
(reînnoit 14:51 11.10.2018)
Pe internet a fost difuzată înregistrarea video cu momentul în care prezentatorul a anunțat defecțiunea la motorul rachetei Soyuz MS-10, forțând echipajul să facă o aterizare de urgență.

BUCUREȘTI, 11 oct — Sputnik. Accidentul a avut loc joi, când o rachetă Soyuz MS-10 a fost lansată spre Stația Spațială Internațională (ISS), în care se aflau cosmonautul rus Alexei Ovchinin și astronautul american Nick Hague.

 

​După o evacuare de urgență din cauza unei defecțiuni a motorului, racheta Soyuz MS-10 a aterizat în stepele din Kazahstan. Cei doi astronauți de la bord sunt nevătămați. 

Toate zborurile rusești au fost suspendate în urma accidentului Soyuz MS-10.

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dimitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin va primi un raport detaliat al zborului de la Baikonur.

"Cel mai important lucru este că cosmonauții sunt în viață", a spus el.

Potrivit presei ruse, citând surse apropiate cazului, accidentul ar fi putut fi cauzat de o montare proastă a procesorului de accelerație.

Potrivit președintelui Roscosmos, a fost creată o comisie de stat pentru a stabili cauza defecțiunii Soyuz MS-10.

"Serviciile de salvare au fost la locul de muncă din prima secundă a accidentului. Sistemul de salvare de urgență Soyuz-MS funcționa normal. Echipajul este salvat", a scris el.

Medicii prezenți la locul de aterizare a Soyuz MS-10 au anunțat că echipajul nu a fost rănit în timpul accidentului.

295
Tagurile:
Cosmonauți, ISS, Motor, Accident, Soyuz MS-10, Rusia
Tematic
Accident în timpul lansării rachetei „Soyuz”

Загрузка...