Relația dintre Israel și Palestina

Moscova, despre întâlnirea israeliano-palestiniană la vârf și despre cine o tergiversează

187
(reînnoit 11:26 07.10.2018)
Partea rusă își exprimă regretul în legătură cu faptul că dialogul direct între cei doi lideri așa și nu a avut loc.

BUCUREȘTI, 7 oct — Sputnik. Inițiativa unei întrevederi a premierului statului evreu, Benjamin Netanyahu, cu șeful administrației palestiniene, Mahmud Abbas, a rămas suspendată, contactul îl evită partea care a și lansat inițiativa, cea israeliană, a declarat viceministrul de Externe al Rusiei, Mihail Bogdanov.

”Au spus că nu trebuie să mergem undeva, nici la ONU, nici la organizații internaționale, sau să convocăm niște conferințe oarecare, nu aven nevoie de nici un cvartet. Preferăm un dialog direct cu palestinienii în format bilateral, este varianta ideală și vom găsi limbaj comun”, a amintit diplomatul, citat de RIA Novosti

Potrivit lui, Moscova reiterează că este gata să organizeze o asemenea întâlnire.

”Fără precondiții. Astfel ca, anume în format bilateral, să se producă contactul, fapt despre care, de altfel, ne-a rugat șeful guvernului israelian. Am reușit să-l convingem pe Abbas despre necesitatea unui asemenea format… Dar, spre regret, propunerea noastră, bazată pe doleanța părții israeliene, a rămas suspendată din cauză că statul evreu, în ultimii doi ani, evită un asenmenea contact”, a adăugat Bogdanov.

187
Tagurile:
tergiversare, responsabilitate, întâlnire, Mihail Bogdanov, Benjamin Netanyahu, Mahmud Abbas, Palestina, Israel, Rusia
Tematic
SUA: Noul plan de pace nu va fi pe plac nici Israelului, nici Palestinei
Palestina ar fi gata să recunoască Israelul. Dar cu o condiție...
Kremlin: Rusia sau SUA nu pot rezolva diferendul israelo-palestinian, dar...
Manifestații de Ziua Unității Naționale la Moscova, cu genericul Rusia Unește!

Ziua Mondială a Unității Ruse, sărbătorită pe 21 septembrie

3
(reînnoit 15:17 21.09.2020)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București informează că, astăzi, 21 septembrie 2020, se sărbătorește nu doar Ziua Internațională a Păcii, ci și Ziua Mondială a Unității Ruse.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Zi importantă, astăzi, pentru rușii de pretutindeni care sărbătoresc Ziua Mondială a Unității Ruse.

Lumea știe că pe 21 septembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Păcii, iar sărbătoarea rusească este mai puțin cunoscută.

Simbolul ei este mesteacănul cu trunchi alb, copac rusesc, căruia îi sunt dedicate atâtea poezii și cântece.

De ce a fost aleasă această dată? În istoria Rusiei, 21 septembrie este o zi semnificativă în care sunt sărbătorite mai multe evenimente importante.

Este vorba despre Nașterea Maicii Domnului, una dintre principalele sărbători ortodoxe, despre ziua înființării orașui Veliki Novgorod, „tatăl orașelor rusești”, despre Ziua Victoriei în bătălia de la Kulikovo dar și despre Ziua înființării Rusiei, începutul domniei dinastiei Rurik.

Astăzi, acțiuni în cinstea unității rusești vor avea loc pentru a zecea oară.

Sunt dedicate identității etnice a rușilor, dragostei pentru Rusia și pentru limba rusă. La ele vor participa mulți compatrioți care locuiesc în străinătate.

La urma urmei, a fi rus înseamnă să păstrezi cultura și să iubești Patria, indiferent unde este în lume, precizează reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3
Tagurile:
Rusia
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare
Rusia nu are cu ce să ajute Germania
Rusia, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume
Rusia a modificat regulile de intrare în țară
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia

Загрузка...

România va efectua zboruri de observare asupra Rusiei

216
România și alte două țări ale UE vor fi parte a unei misiuni de observare asupra Rusiei în perioada 21-25 septembrie

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. O misiune comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observare asupra Rusiei de la aerodromul Kubinka în perioada 21-25 septembrie, inspectorii ruși la aceleași date vor efectua un zbor de observație asupra Franței de la aerodromul Orleans-Bricy, a declarat șeful Centrului Național pentru Reducerea Riscurilor Nucleare, Serghei Rîjkov.

"În perioada 21 - 25 septembrie 2020, în cadrul punerii în aplicare a Tratatului internațional privind cerul deschis, misiunea comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observație pe teritoriul Federației Ruse pe un avion de observare românesc AN-30 de la aerodromul Kubinka", a spus el.

Potrivit lui Ryzhkov, specialiștii ruși vor monitoriza respectarea strictă a parametrilor de zbor pe teritoriul rus și vor monitoriza utilizarea echipamentelor de observare prevăzute de acord. Aeronava AN-30 aparține clasei de aeronave care nu sunt destinate utilizării armelor.

Șeful centrului a adăugat, de asemenea, că inspectorii ruși intenționează să efectueze un zbor de observare peste Franța.

216
Tagurile:
Rusia, zbor, România

Загрузка...