The S-400 Triumf anti-air missile system

A fost semnat acordul de livrare către India a sistemelor antiaeriene S-400

152
India și Rusia au semnat vineri, în cadrul unei întâlniri anuale bilaterale la New Delhi, un acord de 5,4 miliarde dolari SUA privind furnizarea de S-400 Triumf cu rachete de suprafață.

BUCUREȘTI, 5 oct — Sputnik. Livrarea celor cinci escadroane avansate S-400 Triumf va începe în octombrie 2020.

Acordul a fost semnat în ciuda amenințărilor cu sancțiunile financiare din partea Statelor Unite.

La jumătatea lunii iulie, ministrul indian al Apărării, Nirmala Sitharaman, a declarat că Delhi și Moscova au ajuns la stadiul final al discuțiilor privind livrările de S-400.

Statele Unite încearcă să împiedice alte țări să cumpere S-400 din Rusia, în special invocând Legea americană împotriva adversarilor prin sancțiuni(CAATSA), care prevede măsuri punitive pentru orice terță parte care efectuează tranzacții majore cu companiile ruse sancționate.

India a precizat anterior că sancțiunile SUA nu i-ar împiedica să facă achiziții cruciale din Rusia. Pe 13 iulie, în timpul unei interacțiuni cu mass-media, ministrul indian al Apărării, Nirmala Sitharaman, a calificat CAATSA ca o lege americană și nu o lege a ONU și a spus că India va merge mai departe cu sistemul S-400 Triumph.

Sistemul S-400 Triumf este un sistem mobil de apărare aeriană de ultimă generație, capabil să distrugă țintele aeriene la o distanță extrem de lungă de până la 400 de kilometri.

152
Tagurile:
Acord, S-400, Rusia, India

Загрузка...