Sediul Agenției „Rossia Segodnia” la Moscova

„Rossia segodnia” și „Rossotrudnicestvo” au încheiat un parteneriat strategic

65
Grupul media „Rossia segodnia” și Agenția federală pentru problemele Comunității Statelor Independente, ale compatrioților care locuiesc în afara granițelor și pentru colaborare umanitară pe plan internațional au încheiat un acord privind parteneriatul strategic pe termen lung.

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. Agenția federală pentru problemele Comunității Statelor Independente, ale compatrioților care locuiesc în afara granițelor și pentru colaborare umanitară pe plan internațional au încheiat un acord privind parteneriatul strategic pe termen lung. Documentul a fost semnat de către conducătorul „Rossotrudnicestvo", Eleonora Mitrofanova, și directorul general al AIP „Rossia segodnia", Dmitri Kiselev.

„De „Rossotrudnicestvo" ne leagă un parteneriat îndelungat, se poate spune chiar o adevărată prietenie, iar acest acord nu doar reglementează interacțiunea noastră privind un șir de direcții, ci va deveni o bază solidă pentru noi inițiative comune. Ambele structuri au o experiență colosală de activitate internațională și propriile lor canale eficiente de comunicare cu auditoriul din străinătate. Unindu-ne eforturile, putem realiza multe lucruri ce țin de dezvoltarea legăturilor umanitare și culturale dintre țări, precum și să dezvoltăm contactele profesionale internaționale în domeniul mediatic", a menționat Dmitri Kiselev în cadrul ceremoniei de semnare a acordului. 

„Deja de multă vreme interacționăm cu AIP „Rossia segodnia". Sunt sigură că, după semnarea acordului, colaborarea noastră va deveni mai intensă. Sperăm că acest document ne va permite să dezvoltăm proiecte comune care vor servi drept platforme pentru un dialog constructiv între jurnaliștii ruși și străini și vor contribui la formarea în străinătate a unei imagini obiective despre Rusia", a subliniat Eleonora Mitrofanova.

Acordul presupune interacțiunea în cadrul mai multor proiecte și direcții. Astfel, „Rossotrudnicestvo" va deveni partenerul oficial al road show-lui internațional al lucrărilor câștigătorilor concursului de fotojurnalism „Andrei Stenin".

Totodată, una dintre direcțiile prioritare va deveni interacțiunea celor două structuri în pregătirea cadrelor jurnalistice.

Începând cu anul 2015, anual, sub egida programului „Noua generație" al „Rossotrudnicestvo" și programului special SputnikPro al AIP „Rossia segodnia", grupe de tineri jurnaliști ai mijloacelor de informare din străinătate sosesc la Moscova la cursuri și master-class-uri organizate special pentru ei. Până în prezent au participat peste 150 de jurnaliști din 58 de țări. Acordul prevede dezvoltarea și extinderea acestui proiect, în cadrul căruia vor activa secții tematice pentru fotojurnaliști și radiojurnaliști, design, lucrul cu rețelele de socializare. În afară de aceasta, se prevede desfășurarea unei activități intense cu anumite țări și regiuni. Deja în luna următoare la Moscova se vor desfășura sesiunile instructive pentru jurnaliști din Turcia și America Latină.

„Rossotrudnicestvo" — Agenția federală pentru problemele Comunității Statelor Independente, ale compatrioților care locuiesc în afara granițelor și pentru colaborare umanitară pe plan internațional — a fost înființată prin decretul președintelui Federației Ruse din 6 septembrie 2008. Activitatea acestei structuri și a filialelor sale din străinătate este orientată spre realizarea politicii de stat privind colaborarea umanitară în plan internațional, contribuirea la propagarea în străinătate a imaginii obiective a Rusiei moderne. Printre sarcinile Agenției se numără contribuirea la procesele de integrare în spațiul CSI, acordarea ajutorului pentru conaționalii care locuiesc în afara granițelor, susținerea și promovarea limbii și culturii ruse.

„Rossia segodnia" este un grup media internațional care are drept scop reflectarea operativă, echilibrată și obiectivă a evenimentelor de pe arena internațională, informarea auditoriului despre diferite opinii asupra evenimentelor-cheie. AIP „Rossia segodnia" reprezintă grila resurselor informaționale RIA Novosti, R-Sport, RIA Nedvijimosti, Prime, RIA Rating, InoSMI. În străinătate „Rossia segodnia" este reprezentată de către Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik.

65
Maria Zaharova

Moscova: Berlinul a refuzat organizeze discuția lui Navalnîi cu anchetatorii

89
(reînnoit 18:27 23.09.2020)
Germania continuă să refuze orice cooperare cu Rusia în cazul lui Navalnîi, pentru a menține în continuare teza refuzului Moscovei de a coopera.

BUCUREȘTI, 23 sep – Sputnik. Rusia nu exclude că Germania încercă să mențină teza despre refuzul Moscovei de a coopera în cazul lui Aleksei Navalnîi, însă e o minciună. Mai mult, Berlinul nu a oferit niciun ajutor în organizarea unei discuții a anchetatorilor ruși cu Navalnîi, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

“A devenit evident că Berlinul nu se grăbește deloc să ne ofere toate aceste informații, făcând declarații despre necesitatea unor acțiuni immediate ale părții ruse. Moscova nu are nici temei, nici intenții de a crede Berlinul pe cuvânt. Trebuie să înțeleagă acest lucru”, a declarat Zaharova în cadrul unui briefing.

Potrivit ei, se crează impresia că partea germană intenționat tărăgănează oferirea unui răspuns la solicitările Procuraturii Generale din Rusia, invocând de fiecare data diverse motive, care nu ar permite satisfacerea cererilor părții ruse.

“Considerăm toate aceste acțiuni sunt îndreptate spre menținerea în câmpul informațional internațional teza despre un pretins refuz din partea țării noastre de a afla motivele înrăutățirii sănătății a cetățeanului rus. Declarăm cu toată responsabilitatea că e o minciună”, a adăugat ea.

 

89
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, Rusia, Maria Zaharova
Tematic
Peskov: Rusia încearcă să obțină date de la OPCW în cazul lui Navalnîi
Berlinul a refuzat să răspundă unde se află sticla din care a băut Navalnîi
Kremlinul a comentat situația probelor în cazul lui Navalnîi
Navalnîi a fost externat - e perfect sănătos

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a adresat un mesaj guvernului și parlamentului

289
Vladimir Putin s-a adresat cu un mesaj guvernului și parlamentului în cadrul unei întrevederi cu membrii Senatului.

BUCUREȘTI, 23 sep – Sputnik. Rușii trebuie să simtă efectul tututor drepturilor prevăzute de amendamentele la Constituție, a declarat Vladimir Putin la o întrevedere cu senatorii.

Despre sprijinul acordat rușilor

„Ceea ce am spus și ceea ce am formulat în legea fundamntală, trebuie să se reflecte în legislația curentă și, desigur, în viața cotidiană a cetățenilor. Dolianțele oamenilor trebuie să fie reflectate în documentul nostru financiar – bugetul federal”, a spus șeful statului.

Potrivit președintelui, rostul inovațiilor constituționale constă în fixarea pentru următoarele decenii a “bazelor dezvoltării durabile a țării”.

“Aici e vorba de continuitatea istorică, valorile morale, garanții sociale sigure, sporirea rolului societății civile. În cele din urmă, e vorba de consolidarea și îmbunătățirea echilibrului între toate ramurile puterii, cu păstrarea în Rusia a unei republici prezidențiale puternice”, a subliniat Putin.

Adresându-se membrilor Consiliului Federației, el a menționat că în această sesiune de toamnă ei urmează să examineze niște probleme extreme de importante și principale ale cetățenilor.

Președintele rus Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

“Aș vrea să încep această întrevedere cu un mesaj de recunoștință camerei superioare a parlamentului pentru responsabilitatea și munca bine organizată în perioada epidemiei, pentru o adoptare operativă a actelor legislative, îndreptate spre susținerea familiilor cu copii, a unui mediu de afaceri responsabil, a întreprinderilor din sectorul real al economiei”, a spus liderul rus.

Însă situația legată de șomaj rămâne una dificilă: nivelul lui a continuat să crească în august, depășind acum 6 la sută din populația economic activă. Iată de ce, a subliniat șeful statului, mai întâi de toate trebuie să fie ajutați oamenii cu venituri scăzute să depășească condițiile complicate, să-și schimbe viața.

“Pentru familiile cu venituri mici, cu o situație materială complicată, am prevăzut indemnizații lunare pentru copii. Aceste măsuri cuprind peste patru milioane 850 de copii, cu o vârstă de până la 7 ani. Indemnizațiile pentru fiecare copil, de la naștere până la trei ani este egală cu un minim garantat pentru copii în funcție de regiune”, a relatat Putin.

Totodată, el a ținut să asigure că toate programele de sprijinire a familiilor ruse și obligațiile sociale, în pofida tuturor problemelor, vor fi finanțate din plin. În afară de aceasta, autoritățile vor continua să susțină întreprinderile din domeniile cheie ale economiei, precum și afacerile mici și mijlocii.

“Avem suficiente resurse. În perioada epidemiei, cu urmările ei economice în toată lumea și în țara noastră, precum și în pofida prăbușirii prețurilor la petrol, (...) am reușit să sporim cheltuielile statului, să susținem cetățenii și economia. Am reușit acest lucru pentru că am avut un nivel scăzut al datoriei de stat și unor rezerve financiare acumulate anterior”, a amintit președintele.

Despre economie și buget

Potrivit lui Putin, economia rusă și bugetul nu depind în mod critic de fluctuațiile cotațiilor la petrol.

“Economia noastră și bugetul nu depind critic de fluctuațiilor cotațiilor la petrol. Am spus că sursa principală a veniturilor sunt hidrocarburile, însă nu avem o dependență critică”, a spus el.

În același timp, președintele a anunțat că în anul 2021 ponderea veniturilor la buget din vânzările de hidrocarburi va scădea în premieră pentru istoria modernă a Rusiei până la o treime.

“Dacă în 2011 veniturile din hidrocarburi a constituit o jumătate din toate veniturile în buget, atunci în 2021 ponderea acestora se va micșora până la o treime. Respectiv, veniturile din alte domenii economice vor crește până la 70 la sută”, a explicat liderul rus.

Despre lupta cu pandemia coronavirusului

“În perioada epidemiei am reevaluat totul, am conștientizat valoarea fiecărei vieți umane, importanța muncii eroice a cadrelor medicale și, desigur, un rol important pentru societate și pentru țară a unui sistem eficient de protecție a sănătății. În aceste luni, capacitățile lui a sporit semnificativ”, a menționat Putin.

Astăzi, sistemul rus de sănătate este capabil să facă față coronavirusului și focarelor de boli sezoniere, a adăugat președintele.

“Au fost construite și date în exploatare noi centre medicale, care sunt gata să funcționeze în calitate de staționare infecțioase moderne, a fost creată o rezervă de medicamente și mijloace de protecție. Savanții noștri au fost primii care au creat un vaccin, capabil să ne protejeze de coronavirus. (...) Medicii au însușit medote eficiente de profilaxie și tratament. (...) Luând în considerație toate riscurile posibile, vom lucra, ca de obicei, în direcția prevenirii”, a anunțat el.

În afară de aceasta, în curând va fi înregistrat cel de-al doilea vaccin rus împotriva COVID-19, dezvoltat de centrul științific de stat “Vektor”, a informat Putin.

289
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Putin: Rusia va oferi vaccinul Sputnik V angajaților ONU
Putin: În perioada pandemiei a existat un deficit de umanism
Putin: ONU își realizează principala sa misiune, apără pacea - Video

Загрузка...
Daniel-Cătălin Zamfir

Daniel Zamfir dezvăluie ”Planul diabolic” al lui Orban

0
O variantă pe care Orban și Iohannis ar pune-o la cale pentru a bloca aplicarea legii majorării pensiilor, una dintre cel mai importante măsuri sociale luate până acum

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Aplicarea unei legi este obligatorie pentru Guvern, iar miniștrii pot fi învinuiți penal dacă nu fac asta, în baza Legii răspunderii ministeriale. Deci, teoretic, nu ar trebui să existe motive de teamă că Orban și ai săi vor aplica majorarea punctului de pensie cu 40%.

Teoretic, pentru că practic se poate apela la subterfugii, iar senatorul (PSD) Daniel Zamfir explică unul dintre ele, un adevărat ”RAZBOI al PNL cu românii”.  

Iată cum arată ceea ce Zamfir numește ”Planul diabolic a lui Orban să blocheze mărirea pensiilor:

- ”atacă la CCR”, fapt cert. ”Dacă CCR respinge contestația, legea va ajunge la Iohannis pentru promulgare, iar Președintele o va retrimite la Parlament”.

- „Parlamentul, în actuala structură, o va adopta din nou , iar Iohannis o va ataca iarăși   la CCR, pe alt motiv”.

- „Până vine soluția de la CCR, vin alegerile parlamentare după care PNL și USR vor respinge legea definitiv. Daca vor fi votați, bineînțeles”.

Explicația lui Daniel Zamfir are sens – iar această formulă poate, într-adevăr, bloca punerea în practică a legii. În plus, PNL riscă mult cu această amânare, pentru că, dacă totuși va trebui să dea pensiile, va trebui să plătească sume mai mari, din urmă – deci impactul bugetar va fi mai mare.

0
Tagurile:
Daniel Zamfir

Загрузка...