Atac al coaliției conduse de SUA asupra localității siriene Kobani

Vladimir Putin despre viitorul trupelor străine din Siria

575
Liderul de la Kremlin a spus când va fi pus capăt prezenței militare a altor state, inclusiv a Rusiei, în această țară.

BUCUREŞTI, 3 oct — Sputnik, Doina Crainic. Țările care şi-au trimis trupele în Siria trebuie să le retragă după înfrângerea teroriștilor, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei sesiuni plenare în Săptămâna Energiei de la Moscova.

„Trebuie să depunem eforturi pentru a ne asigura că nu vor exista trupe din țări terțe pe teritoriul sirian, inclusiv forțele ruseşti, dacă guvernul sirian decide astfel", a declarat Putin.

Potrivit preşedintelui rus, nimic nu va justifica prezența forțelor străine în Siria după dispariția teroriștilor ISIS.

Comentând cu privire la implicarea militară a Statelor Unite în conflictul sirian, Putin a declarat că Washingtonul, care a încălcat Carta ONU și legea internațională, nu are decât două modalități de a-și menține prezența în Siria, și anume de a obține aprobarea Damascului sau un mandat din partea ONU.

„Există două posibilități de remediere a situației: Statele Unite fie trebuie să obțină un mandat din partea Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, care să autorizeze prezența forțelor lor armate pe teritoriul unei țări terțe, fie să primească o invitație din partea guvernului legal sirian de a desfășura un contingent în Siria. Legea internațională nu furnizează alte mijloace", a declarat președintele rus.

Regiunile nord-estice ale Siriei sunt în prezent controlate de Forțele Democrate Siriene (SDF), o alianță de grupuri armate kurde și susținută de Statele Unite. Damascul consideră că activitățile SDF sunt ilegale. În iulie, o delegație a reprezentanților politici SDF a mers la Damasc pentru a negocia cu autoritățile siriene.

575
Tagurile:
condiția, încetare, Prezență militară, Siria, SUA, Rusia
Тема:
Războiul din Siria (395)
Tematic
Exercițiile militare ale SUA în Siria - o recunoaștere a ocupației
Moscova îndeamnă SUA să nu întreprindă acțiuni necugetate în Siria
Assad: Am fost aproape de un conflict între Rusia și SUA în Siria
Putin: Atacând Siria SUA și aliații lor au violat dreptul internațional

Загрузка...