Steagul Rusiei și UE

Moscova vrea crearea unei zone economice unice între Rusia şi UE

217
Moscova intenționează să avanseze în planul său de a crea un spațiu economic unic între Rusia și Uniunea Europeană, spun oficialii ruși de rang înalt.

BUCUREŞTI, 28 sept — Sputnik, Doina Crainic. Rusia nu renunță la ideea creării unui spațiu economic unic cu Uniunea Europeană, a declarat Andrei Kelin, directorul Departamentului pentru Cooperare Paneuropeană din cadrul ministerului de Externe al Rusiei.

Флаги стран-участниц ЕАЭС
© Sputnik / Табылды Кадырбеков

„Rusia are interesul ca Uniunea Europeană să fie unită, prosperă și autonomă în ceea ce privește deciziile strategice. Încă avem în vedere ideea formării unui spațiu economic unic de la Lisabona la Vladivostok", a declarat oficialul. 

Potrivit diplomatului, unul dintre scopurile principale ale proiectului este normalizarea relațiilor bilaterale dintre Uniunea Europeană și Uniunea Economică Eurasiatică. 

Recent, țări din UE au decis să extindă sancțiunile împotriva a 155 de persoane fizice și 44 de companii ruseşti timp de șase luni pentru presupusa lor implicare în conflictul din estul Ucrainei. Aceste restricții implică imposibilitatea obţinerii unei vize pentru intrarea în UE și înghețarea bunurilor. 

În martie 2014, Uniunea Europeană a introdus aceste sancțiuni individuale pentru „acțiuni împotriva integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei". Printre persoanele fizice și juridice afectate de aceste sancţiuni se numără oameni de afaceri și oficiali ruși, precum și militari și lideri ai autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk.

217
Tagurile:
Andrei Kelin, Eurasia, Lisabona, Vladivostok, Uniunea Europeană, Rusia
Tematic
Declarație: UE nu va rezista fără o integrare eurasiatică
Putin: Moldova a devenit membru observator al Uniunii Economice Eurasiatice
România ar putea intra pe piața Uniunii Economice Eurasiatice
Belarusul cheamă românii în Uniunea Economică Eurasiatică
Liderii Uniunii Economice Eurasiatice au aprobat un cod vamal comun
Putin vrea un Mega parteneriat eurasiatic cu țările CSI și China
Patriarhul Ecumenic la Summitul Economic Eurasiatic

Загрузка...