Descărcarea electrică

Moscova: Este inacceptabilă presiunea SUA asupra UE privind cooperarea energetică cu Rusia

110
(reînnoit 17:36 26.09.2018)
Statele Unite exercită o presiune puternică asupra UE privind cooperarea energetică cu Rusia şi este „o presiune politică absolut inacceptabilă", a declarat pentru Sputnik ministrul adjunct de Externe al Rusiei.

BUCUREŞTI, 26 sept — Sputnik, Doina Crainic. Alexander Grushko, ministrul adjunct de Externe al Rusiei, a condamnat presiunile pe care le exercită SUA asupra UE privind cooperarea energetică cu Rusia.

„Presiunea este semnificativă. Nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. De mulți ani, reprezentanți ai Statelor Unite au călătorit în țările europene și le-au dictat cum și cu cine să realizeze cooperarea în domeniul energiei. Este o presiune politică absolut inacceptabilă", a declarat Grushko pentru Sputnik

Diplomatul a menționat că „în cele din urmă, este vorba despre autonomia Europei".

„UE declară în mod constant că este independentă în luarea deciziilor. Astăzi, din nefericire, suntem forțați să afirmăm că forţele care doresc să transforme sfera cooperării energetice în confruntare geopolitică nu sunt întotdeauna contracarate", A remarcat Grushko.

Marți, președintele american Donald Trump, în discursul său către Adunarea Generală a ONU, a declarat că Germania va deveni, în cele din urmă, dependentă de sursele de energie rusești dacă nu își va regândi politica.

Președintele american a mai declarat că Statele Unite îşi păstrează angajamentul de a-și menține independența energetică față de orice țară străină și sunt gata să exporte petrol și gaze.

110
Tagurile:
inadmisibilitate, cooperarea energetică, presiuni, Rusia, SUA, UE
Tematic
La ONU: Trump a menţionat Rusia o singură dată în discursul său
Gigant energetic german: gazul rusesc este vital pentru Europa
Rusia și Bulgaria vor putea să asigure securitatea energetică a Europei - Putin
Cine va fi principalul producător de resurse energetice în 2040?
Situația din energie: "România e miloaga Europei, ne prăbușim!"
Energie din ocean: japonezii au testat o nouă instalație inovativă

Загрузка...