Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu

Șoigu: Exercițiile militare ruso-chineze vor fi o regularitate

181
(reînnoit 08:55 13.09.2018)
Exercițiile militare comune ruso-chineze se vor desfășura regulat, a comunicat ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu.

BUCUREȘTI, 13 sept — Sputnik. Ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, și ministrul Apărării Naționale al Republicii Populare Chineze, Wèi Fènghé, au verificat activitatea punctelor de comandă ale trupelor ruse și chineze de la poligonul „Țugol".

După inspectare, Fènghé a subliniat importanța colaborării militare ruso-chineze atât la nivel operativ, cât și strategic. Potrivit acestuia, conducerea militaro-politică a RPC va acorda atenție acestui fapt.

„Am convenit ca de acum înainte să organizăm asemenea manevre în mod regulat", a menționat Șoigu.

Manevrele „Vostok-2018" au loc în perioada 11 — 17 septembrie, sub conducerea ministrului Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, pe teritoriul Rusiei, în Extremul Orient și în acvatoriile adiacente ale Oceanului Pacific. Acestea sunt cele mai mari aplicații militare din Rusia în ultimii 37 de ani, în care sunt antrenare circa 300 de mii de militari, zeci de mii de mașini blindate, elicoptere, avioane și aparate de zbor fără pilot. În afară de subunitățile chineze, la manevre vor participa și subunități militare din Mongolia.

181
Tagurile:
Serghei Șoigu, China, Rusia
Tematic
Vostok-2018: Cele mai ample exerciții militare, de la Leonid Brejnev încoace

Загрузка...