Trupele americane

Exercițiile militare ale SUA în Siria - o recunoaștere a ocupației

392
(reînnoit 13:14 08.09.2018)
Exercițiile militare demarate de coaliția condusă de SUA în Siria reprezintă o recunoaștere a ocupației militare a unor teritorii siriene, consideră senatorul rus Aleksei Pușkov.

BUCUREȘTI, 8 sept — Sputnik. Exerciții militare ale coaliției conduse de SUA în Siria sunt ilegale și reprezintă, de facto, o recunoaștere a ocupației unor teritorii a republicii, a declarat senatorul rus Aleksei Pușkov.

Forțele coaliției internaționale conduse de SUA au demarat vineri în Estul Siriei exerciții militare în Siria în regiunea garnizoanei Et-Tanf și în raza de 55 de kilometri. Coaliția exersează metode de prevenirea a conflictelor cu „colegii ruși utilizând canalele speciale, destinate prevenirii neînțelegerilor și escaladării tensiunilor", se spune pe siteul coaliției. Anterior, militarii ruși își exprimase îngrijorarea cu privire la situația din regiunea Et-Tanfa. Potrivit informațiilor de care dispun ei, instructorii SUA pregătesc luptători care ulterior vor participa la acțiuni împotriva guvernului Siriei.

"Declarațiile SUA cu privire la desfășurarea exercițiilor militare în Siria, unde se află ilegală, reprezintă o recunoaștere a ocupației a unei părții a teritoriului acestei țări. Din punct de vedere a dreptului internațional, trupele SUA din Siria sunt niște forțe de ocupație. SUA nu au dreptul să aibă acolo baze sau contingente militare", a scris Pușkov pe Twitter.

 

392
Tagurile:
ocupație, senator, Exerciții militare, Aleksei Pușkov, Rusia, Siria
Тема:
Războiul din Siria (408)
Tematic
Merkel a susținut, pentru prima oară, acțiunile Rusiei în Siria
Anunţ al forţelor armate franceze: Suntem gata să lovim Siria dacă...
Rușii au bombardat obiectivele teroriștilor din Siria - VIDEO
Ankara își desfășoară tehnica militară la frontiera cu Siria
ONU: Circa 10.000 de teroriști sunt în Idlib, Siria
Avertisment îngrijorător: O nouă provocare cu arme chimice în Siria
Putin: Guvernul Siriei trebuie să-și restabilească controlul asupra întregii țări
Erdogan: Este necesară cooperarea cu Rusia în situația din jurul provinciei siriene Idlib

Загрузка...