Putin la bordul avionului prezidențial

Liderul de la Kremlin a sosit la Teheran. Ce va discuta cu Erdogan și Rouhani. FOTO

196
(reînnoit 13:08 07.09.2018)
Situația din provincia siriană și viitoarele evoluții ale ei vor fi preocuparea esențială la întâlnirea liderilor Rusiei, Turciei și Iranului.

BUCUREȘTI, 7 sept — Sputnik. Operațiunea din Idlib, în contextul general al reglementării în Siria și acordării de asistență umanitară locuitorilor țării, va fi discutată la întrevederea tripartită programată pentru azi la Teheran.

În prezent trei din patru zone de deescaladare au fost eliberate de teroriști, dar provincia Idlib nu este controlată de forțele guvernului de la Damasc.

Președinții Rusiei, Turciei și Iranului se întâlnesc în asemenea format pentru a treia oară.

În marja summitului trilateral vor avea loc și întrevederi bipartite, inclusic ăntre Vladimir Putin și Liderul Suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, transmite RIA Novosti.

Cu puțin timp în urmă s-a comunicat că președintele Rusiei a sosit la Teheran.

Pe net au apărut imagini ale momentului în care echipa de consilieri trece controlul vamal, femeile sunt avertizate că trebuie să poarte broboadă.

196
Tagurile:
situație, discuție, summit, Hassan Rouhani, Recep Tayipp Erdogan, Vladimir Putin, Idlib, Rusia, Iran, Turcia
Tematic
Erdogan: Este necesară cooperarea cu Rusia în situația din jurul provinciei siriene Idlib
Ministrul sirian de Externe: Marea Britanie a ajutat Căştile Albe să aducă clor la Idlib
Lavrov: Rusia a depus dovezi cu privire la atacul chimic planificat în Idlib
ONU: Circa 10.000 de teroriști sunt în Idlib, Siria
Oliver Stone

Oliver Stone consideră SUA duc „război” împotriva Rusiei

473
(reînnoit 16:25 12.05.2021)
Regizorul american Oliver Stone, consideră că Statele Unite trebuie să-și încheie campania împotriva Rusiei și să nu caute să fie singura forță care controlează lumea.

BUCUREȘTI, 12 mai - Sputnik. Oliver Stone, regizor, scenarist și producător american, câștigător a trei premii Oscar, consideră că Statele Unite trebuie să-și încheie campania împotriva Rusiei și să nu caute să fie singura forță care controlează lumea.

"Există o campanie, un război împotriva Rusiei de multă vreme. A început din nou în Statele Unite în jurul anului 2006-2007, când el (președintele rus Vladimir Putin - n.red.) A ținut acest discurs la Munchen", a declarat regizorul în interviul online pentru Washington Post.

În discursul său de la München, Putin a spus că o lume unipolară nu este doar inacceptabilă, ci în general imposibilă și a spus că Statele Unite își impun interesele asupra altor state din toate sferele.

Potrivit lui Stone, nu există niciun motiv de a acuza Rusia de agresivitate.

"Cu toate acestea, cred că nu există cu adevărat dovezi ale agresivității ruse. Agresivitatea provine de fapt de la forțele NATO care au înconjurat Rusia și care, apropo, înconjoară China. Acesta este un punct semnificativ în politică. Imens, de mare importanță ," el a spus.

„Trebuie să avem oameni în Statele Unite care vorbesc pentru pace, să fie parteneri cu restul lumii, să se înțeleagă cu China, să se înțeleagă cu Rusia, Iran etc. Trebuie să ne schimbăm punctul de vedere, pentru că sunt încă deocamdată, ne străduim să fim singura forță din lume care controlează lumea. Nu putem continua pe această cale. Aceasta este o cale sinucigașă ", spune Stone.

Regizorul crede că mulți americani îi susțin punctul de vedere, dar politicienii cu o astfel de opinie nu câștigă niciodată alegerile, deoarece sunt ridiculizați de presă.

473
Tagurile:
Rusia, SUA, Oliver Stone

Загрузка...

Moscova a expulzat-o pe purtătoarea de cuvânt a Ambasadei SUA

482
Moscova a decis să o expulzeze pe purtătoarea de cuvânt a Ambasadei SUA, ca parte a reacției la izgonirea diplomaților ruși de către americani.

BRUXELLES, 12 mai – Sputnik. Unul din cei mai importanți diplomați americani din Rusia, purtătoarea de cuvânt Rebecca Ross, a fost informată să se pregătească pentru reîntoarcerea la Washington. Mișcarea face parte din valul de expulzări de pe ambele maluri ale Atlanticului, arată RT.  

Surse din ministerul rus al Afacerilor Externe au spus astăzi dimineață că Ross, care a fost un critic vocal al politicilor din țară, a fost printre cei 10 oficiali americani care vor fi desemnați persona non grata. Ulterior, chiar ea a confirmat că a primit notificarea ce confirmă decizia. Se pare că li s-a dat o lună de zile să își pregătească plecarea.

”Acesta este un răspuns în oglindă la acțiunile ostile ale părții americane împotriva unui număr de angajați de la Ambasada Rusiei din Washington și de la Consulatul General al Rusiei din New York, care au fost declarați persona non grata într-un mod nerezonabil”, a spus Ministrul rus al Afacerilor Externe.

În aprilie, președintele american Joe Biden anunțase că 10 diplomați ruși vor fi expulzați din Washington. Moscova a lucrat să își configureze propria sa listă de nume de expulzați, ca răspuns.

Decizia a fost prezentată de Casa Albă ca un răspuns la presupusa interferența rusă din 2020 în alegerile prezidențiale, cu acuzația că Rusia ar fi fost în spatele cazului de spionaj cibernetic SolarWinds.

Și alte țări au expulzat diplomați ruși și și-au văzut reprezentanții anunțați să plece din Moscova în ultimele săptămâni. Cehia, Bulgaria și statele baltice se numără printre cele care au comandat expulzări pe baza pretențiilor Cehiei că agențiile de securitate ale Rusiei ar fi fost implicate în 2014 în explozia unui depozit de muniții.

Ambasada SUA din Moscova  anunțat deja că diminuarea echipei și interdicția de a mai angaja ruși îi va afecta serios funcțiunile de bază. În aprilie, aceasta a anunțat că nu va mai acorda vize de non-imigrant rușilor cu excepția ”urgențelor de viață și de moarte”.

482

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Ce angajamente și-a luat Florin Cîțu la Bruxelles

0
(reînnoit 14:50 13.05.2021)
La întâlnirile de la Comisia Europeană, premierul Florin Cîțu și-a luat mai multe angajamente – în numele României, desigur.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a susținut o conferință de presă după ședința de Guvern și revenirea de la Bruxelles.

Premierul a spus presei că a prezentat Comisiei Europene obiectivele privind reforma, economia și ”modul în care PNRR va susține în următoarea perioadă creșterea economică si reformele”.

”A fost foarte bine primit de Comisia Europeană acest 'concept paper'”, spune premierul, făcând referire la remarca Ursulei von der Leyen că ”România face progrese”.

Cîțu a asigurat-o pe șefa CE că ”acesta este guvernul care va face reforme în perioada următoare, de aceea avem nevoie de un PNRR care să susțină aceste reforme”.

Cîțu a continuat cu laudele, arătând că ”unele obiective sunt ușor de atins” și că ”planul a fost prezentat și primit bine, am prezentat un plan credibil care poate fi aplicat”.

”Rolul meu a fost să convingem partenerii europeni că putem folosi toți banii, 29,2 miliarde euro”, a spus premierul, consemnează ”Știri pe surse”. https://www.stiripesurse.ro/ce-s-a-angajat-florin-citu-la-bruxelles_1786229.html

Iată și ce și-a asumat Florin Cîțu la Bruxelles:

- creștere economică peste media UE;

- reducerea deficitelor bugetare;

-reforma pensiilor va fi derulată în perioada următoare;

-reforma fiscală care să asigure creșterea veniturilor bugetare fără a crește taxe;

-reforma salarizării;

-reforma administrației publice;

-înființarea Băncii Naționale de Dezvoltare;

-reforme vizând emisiile de carbon, trecerea la energie verde

0
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Cîțu s-a făcut de râs – nu știe cum se va aplica propria soluție după vaccinare!
Cîțu a anunțat ce stimulente ia în calcul pentru vaccinare
Cîțu insistă că privilegiile pentru vaccinați sunt normale

Загрузка...