Femeie. Poză simbol

O feministă din Rusia riscă închisoare pentru incitare la ură față de bărbați

136
(reînnoit 18:27 05.09.2018)
O feministă din Rusia s-a ales cu un dosar penal după ce a publicat mai multe postări în rețele de socializare care incită la ură și violență împotriva bărbaților.

BUCUREȘTI, 5 sep — Sputnik. Comitetul de investigați din regiunea Omsk a deschis un dosar penal pe numele unei locuitoare a orașului Omsk de 31 de ani, Lyubov Kalughina, în legătură cu publicarea în rețeaua de socializare VKontakte a unor mesaje care incită la ură și violență împotriva bărbaților.

Anchetatorii au monitorizat în perioada 2013-2016 postările feministei, suspectând-o de activitate extremistă în cel puțin 12 publicații care conțin critici în adresa bărbaților, iar un text este legat de polemicile din interiorul mișcării feministe.

În iulie 2017, femeia a fost chemată la poliție în legătură cu o plângere depusă de un locuitor al orașului Birobidjan. În august 2018, aceasta a fost chemată la Comitetul de Investigații, unde i s-a comunicat că pe numele ei a fost pornită o urmărire penală pentru extremism.

Aceasta este bănuită de incitare la ură, conform articolului 282 al Codului Penal al Federației Ruse — "incitarea la ură sau ostilitate și umilire a unei persoane sau a unui grup de persoane pe criterii de sex". Femeia riscă să ajungă la închisoare în cazul în care va fi găsită vinovată.

Centrul rus pentru monitorizarea extremismului "Sova" a confirmat că în textele Kalughinei se conțin îndemnuri la violență împotriva bărbaților, însă consideră că "acestea nu reprezintă un pericol social sporit, din momentul în care, spre deosebire de xenofobia etnică, nu există o tradiție de realizare a unor astfel de acțiuni violente".

Mai mulți activiști civici din Rusia au demarat o campanie de colectare de semnături în susținerea Lyubov Kalughina, cerând încetarea urmăririi penale.

136
Tagurile:
Feminism, extremism, Dosar penal, Lyubov Kalughina, Omsk, Rusia
Tematic
(VIDEO) Feministele au încercat să ia cu asalt Kremlinul
Feminism și Masculinitate în alegerile din SUA, Modova și România

Загрузка...