Distrugătorul purtător de rachete Marshal Ustinov

Exercițiile militare ruse în Mediterană: Moscova vine cu detalii

270
(reînnoit 08:03 31.08.2018)
În ajun s-a comunicat că manevrele cu antrenarea unor importante efective ale Flotei Militare și Forțelor Aerospațiale vor avea loc între 1-8 septembrie.

BUCUREȘTI, 31 aug — Sputnik. Comandantul Marinei ruse, amiralul Vladimir Korolev, citat de RIA Novosti, a dat mai multer amănunte cu privire la aplicațiile programate.

”Vor participa 26 de nave militare și auxiliare, inclusiv 2 submarine, precum și 34 aparate de zbor. Vas amiral al grupării este distrugătorul purtător de rachete Marshal Ustinov al Flotei din Marea de Nord”, a spus acesta. 

Potrivit amiralului, vor fi efectuate zboruri ale avioanelor strategice Tu-160, distrugătoarelor de submarine Tu-142 și Il-38, celor de vânătoare Su-33 și ale aparatelor aviației maritime Su-30CM.

Scopul propus este exersarea apărării anti-submarin și antiaeriene, protejarea căilor de comunicare, riposta acțiunilor piraterești și acordarea de ajutor navelor afectate. În program intră, de asemenea, trageri cu obuze de tun și rachete.

Korolev a adăugat că, în scopul asigurării securității traficului maritim și aerian, zonele de desfășurare a aplicațiilor au fost deja declarate periculoase pentru navigație și zboruri.

270
Tagurile:
detalii, Exerciții militare, Marea Mediterană, Rusia
Tematic
Vostok-2018: Cele mai ample exerciții militare, de la Leonid Brejnev încoace
România și Ucraina planifică exerciții militare comune pe Dunăre
Exerciții de apărare anti-aeriană a crucișătorului rus "Mareșalul Ustinov"

Загрузка...