Exerciții militare

Vostok-2018: Cele mai ample exerciții militare, de la Leonid Brejnev încoace

629
(reînnoit 16:20 28.08.2018)
Rusia anunță desfășurarea de aplicații la care vor participa ostași și unități de tehnică de luptă într-un număr nemaiîntâlnit de cel puțin 37 de ani.

BUCUREȘTI, 28 aug — Sputnik. Aproape 300.000 de soldați, 36.000 de tancuri, peste 1.000 de avioane, elicoptere și drone urmează să ia parte la exercițiile Vostok-2018, care vor fi cele mai mari manevre din cel puțin ultimii 37 de ani, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Potrivit lui, ele amintesc, într-o oarecare măsură, de exercițiile Zapad-81, ”dar au o anvergură și mai mare”, fiind organizate pe toate poligoanele din districtele militare Centu și Est.

”Flotele rusești din Pacific și din Nord vor participa, de asemenea, fără a mai vorbi, firește, despre Trupele aeropurtate", a spus ministrul.

„Imaginați-vă 36 mi de blindate — tancuri, mașini de atac ale infanteriei, vehicule de transport, care se deplasează în condiții apropiate la maximum de cele de luptă", a  detaliat Șoigu.

Exercițiile Vostok-2018 vor avea loc între 11-15 septembrie 2018. Ele poartă un caracter internațional, fiind antrenate și forțe semnificative ale Armatei Chineze.

Comentând acest fapt, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a spus, pentru RIA Novosti, că ”Este o dovadă a interacțiunii, în toate domeniile, a doi aliați”.

629
Tagurile:
anvergură, detalii, anunț, Exercițiile militare Vostok -2018, Rusia
Tematic
România și Ucraina planifică exerciții militare comune pe Dunăre
Scurgere de informație: SUA și Coreea de Sud au de gând să suspende exercițiile militare
Soldații s-au luat la bătaie în timpul unor exerciții militare în Germania
Lansarea rachetelor balistice în cadrul exercițiilor Forțelor de Rachete Strategice Ruse
Exerciții moldo-române: Au tras cu tunul din greșeală în grădinile oamenilor
Secvențe video de la exercițiile militare ruso-belaruse Zapad-2017
Țara care face exerciții militare și cu NATO, și cu Rusia: “Suntem neutri”
Exercițiile NATO Saber Guardian 2017 în România

Загрузка...