Serghei Lavrov

Lavrov, despre riposta la sancțiunile americane

312
(reînnoit 15:27 28.08.2018)
Șeful diplomației ruse a promis că partea rusă va lăsa fără reacție ultimele acțiuni restrictive adoptate de Washington și a spus cum va fa această replică.

BUCUREȘTI, 28 aug — Sputnik. Moscova va răspunde la noile sancțiuni introduse de SUA în legătură cu presupusa implicare a Kremlinului în otrăvirea lui Serghei Skripal și a fiicei sale Yulia. Potrivit ministrului rus de externe, răspunsul va fi unul simetric și bine cântărit.

”Din partea noastră, vom continua să acționăm calm și pragmatic răspunzând la toate atacurile, în conformitate cu principiul de reciprocitate", a declarat Lavrov într-un interviu pentru cotidianul slovac Pravda.

Ministrul rus a reamintit, totodată, că încercările de a vorbi cu Rusia în termeni ultimativi nu au fost niciodată productivă. Cu toate acestea, a adăugat diplomatul, Moscova este deschisă pentru construirea relațiilor normale bazate pe respectul și luarea în considerare a intereselor reciproce.

Noile sancțiuni, adoptate de Washington împotriva Moscovei în urma prezumptivei aplicări de către Rusia a unui agent toxic în orașul britanic Salisbury, au intrat în vigoare la data de 27 august, la miezul nopții (GMT-4), în conformitate cu reglementările Registrului federal publicat vineri.

Măsurile includ interdicția exporturilor de tehnologii cu duble utilizări, civile și militare.

 

312
Tagurile:
răspuns, sancțiuni, MAE, Serghei Lavrov, Rusia
Tematic
SUA a publicat primul pachet al sancțiunilor antirusești. Ce prevede documentul
Washingtonul a comis-o din nou: Extinde lista sancțiunilor antirusești
Rusia va răspunde simetric la noile sancțiuni ale SUA
Kremlinul: noile sancțiuni în legătură cu incidentul din Salisbury sunt ilegale
Mari companii americane se opun înăspririi sancțiunilor împotriva Rusiei

Загрузка...