MAE al Rusiei

Moscova îndeamnă SUA nu întreprindă acțiuni necugetate în Siria

377
(reînnoit 16:18 25.08.2018)
După ce militarii ruși au avertizat despre posibilitatea înscenării unui atac chimic care să fie pus în vină regimului Assad și sancționat cu o lovitură a coaliției occidentale, a venit rândul diplomaților de a interveni.

BUCUREȘTI, 25 aug — Sputnik. Chemăm Washingtonul și aliații lui să nu întreprindă acțiuni hazardate contra Damascului, a atenționat vieministrul rus de Externe, Serghei Ryabkov.

”De fiecare dată când în Siria se observă indicii ale stabilizării, ale revenirii la viața normală, ale eliminării definitive a focarelor terorismului, SUA și aliații lor întreprind măsuri nedemne și absolut cinice de zădărnicire a acestor procese pozitive”, a spus diplomatul.

Potrivit lui, principalul instrument în asemenea cazuri sunt provocările, inclusiv cu urilizarea agenților toxici de către formațiunile armate teroriste și ”organizațiile cvasi-neguvernamentale”.

”Posibil, ne aflăm în pragul reeditării unui atare scenariu revoltător. Auzim ultimatumuri din Washington, inclusiv publice, dar acest fapt nu influențează decizia noastră de a promova linia spre eliminarea definitivă a focarelor terorismului în Siria”, a conchis Ryabkov. 

377
Tagurile:
provocare, avertizare, MAE, Serghei Ryabkov, Rusia, SUA, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)
Tematic
Assad: Am fost aproape de un conflict între Rusia și SUA în Siria
Rusia și Israel se conduc, în Siria, după principiul ”deconflictizării”
Ministerul rus de Externe alege cuvinte dure pentru a calfica atacurile din Siria
Rusia speră că ultima bornă în criza siriană nu va fi depășită

Загрузка...