Vladimir Putin la nunta ministrului Afacerilor Externe al Austriei

Putin a recunoscut ce are în comun cu soțul șefei MAE din Austria

330
(reînnoit 19:09 22.08.2018)
Președintele Rusiei are o pasiune căreia îi este tributar și tânărul însurățel felicitat personal de liderul de la Kremlin, împreună cu aleasa lui, la nunta lor de acum patru zile.

BUCUREȘTI, 22 aug — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a povestit că are în comun cu soțul ministrului Afacerilor Externe al Austriei, Wolfgang Meilinger, pasiunea pentru judo.

Putin atacă
© Sputnik / Алексей Никольский

Pe 18 august Putin a fost oaspetele de onoare la nunta Karinei Kneissl. Potrivit purtătorul de cuvânt al șefului statului rus, Dmitriy Peskov, președintele rus a fost prezent la festivitate doar o oră.

În acest răstimp el a reușit să asiste la cununie, să rostească un discurs în limba germană, să danseze cu mireasa, să înmâneze tinerilor însurăței daruri — un tabloul cu un peisaj rural, o presă veche de ulei și un samovar de Tula.

"Această vizită are un caracter strict privat. Aș dori să le mulțumesc încă odată prietenilor noștri austrieci pentru invitație. Ar trebui să menționăm că toți sunt cu toții niște persoane mature, care ocupă niște poziții înalte în societate, în stat. În același timp sunt niște persoane foarte deschise, vesele. Aș vrea să îi felicit din toată inima cu aceste eveniment, la care am avut onoarea să particip — la ceremonia de cununie", a spus Putin jurnaliștilor, fiind întrebat despre nunta din Austria.

"Cu atât mai mult, noul soț nu îmi este străin. E un fost sportiv, un judocan, un lucru care ne unește", a subliniat liderul rus.

Скульптура Владимира Путина в галерее Зураба Церетели
© Sputnik / Sergei Pyatakov
Putin în kimono. Sculptură de Zurab Tzereteli
330
Tagurile:
ministrul afacerilor externe, judo, Nunta, Wolfgang Meilinger, Karin Kneissl, Vladimir Putin, Austria, Rusia
Tematic
Putin: NATO se apropie tot mai mult de frontierele Rusiei
Putin: Avertisment clar pentru SUA și aliații lor. România – vizată!
Putin se întâlnește astăzi cu președintele Finlandei, Sauli Niinistö
Pe Putin l-am văzut dansând. Să urmărim cum o fac unii subalterni ai lui. VIDEO
Verificări de proporții a capacităților de luptă ale forțelor armate, la ordinul lui Putin
Imagini video cu prezența lui Putin la nunta șefului diplomației Austriei - integral
Vladimir Putin, la nunta ministrului austriac Karin Kneissl
Putin, în dans la nunta ministrului austriac (VIDEO)
„Sincronizarea ceasurilor”: Despre ce au discutat Putin și Merkel la Schloss Meseberg
Putin, la întâlnirea cu Merkel: Rusia este un furnizor de gaze în Europa de încredere

Amendamentele la Constituția Rusiei, susținute de circa 78 la sută dintre alegători

66
(reînnoit 07:00 02.07.2020)
Potrivit datelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a 99,9 la sută din procesele verbale, 77,93% dintre participanții la vot s-au pronunțat în favoarea amendamentelor la Constituție.

CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Potrivit datelor prealabile, în favoarea adoptării amendamentelor la Constituție au votat 77,93 la sută dintre alegătorii ruși, iar împotrivă s-au pronunțat 21,26 la sută, a anunțat Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse după procesarea a 99,9 la sută dintre procesele verbale.

Totodată, CEC informează că prezența la urnele de vot a constituit aproape 65 la sută.

Miercuri a fost ultima zi a consultărilor populare pentru adoptarea amendamentelor la Constituție. Inițial, votarea a fost planificată pentru 22 aprilie, însă a fost amânată din cauza epidemiei de coronavirus. Ulterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat decretul cu privire la noua dată a consultărilor populare – 1 iulie.

Pornind de la necesitatea de a ține cont de situația epidemiologică și  pentru siguranță cetățenilor, s-a decis ca votarea să se desfășoare pe parcursul întregii săptămâni, de pe 25 iunie până pe 1 iulie. Totodată, locuitorii Moscovei și ai regiunii Nijni Novgorod și-au putut exprima votul online.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66

Загрузка...
CEC

Primele rezultate ale consultărilor populare din Rusia

173
Potrivit datelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, peste 73,24 la sută s-au pronunțat în favoarea amendamentelor la Constituție.

BUCUREȘTI, 1 iul – Sputnik. În favoarea adoptării amendamentelor la Constituție au votat 73,24 la sută din ruși, iar împotrivă s-au pronunțat 25,8 la sută, a anunțat Comisia Electorală Centrală, după numărarea a 25 la sută din protocoale.

Potrivit ultimelor date, prezența la urnele de vot a constitui peste 64 la sută.

În unele regiuni s-a încheiat procedura de numărare a voturilor. În fiecare din acestea, amendamentele propuse la Legea Fundamentală au fost susținute de majoritatea alegătorilor:

Ciukotka: pentru – 80,3 la sută, împotrivă - 18,6.

Sahalin: pentru – 74,84 la sută, împotrivă – 24,04

Regiunea Autonomă Evreiască: pentru – 77,3 la sută, împotriva – 21,39

Kamceatka: pentru 61,76 la sută, împotriva – 37,16

Regiunea Magadan: pentru – 63,03 la sută, împotrivă – 36,62

Ținutul Habarovsk: pentru – 62,28 la sută, împotrivă – 36,64.

La ora 21, ora Moscovei, ultimele secții de votare din țară s-au închis în regiunea Kaliningrad.

Astăzi a avut loc ultima zi a consultărilor populare pentru adoptarea amendamentelor la Constituție. Inițial, se planificase organizarea votului pe 22 aprilie, însă în cele din urmă s-a decis amânarea pe o altă dată din cauza pandemiei.

În scopul menținerii măsurilor de siguranță pentru sănătatea oamenilor, procesul de votare a durat o săptămână, de pe 25 iunie. În afară de aceasta, locuitorii Moscovei și regiunii Nijni Novgorod și-au putut exprima votul online.

173
Тема:
Reforma constituțională în Rusia

Загрузка...

Propunere făcută în Senatul SUA pentru achiziționarea sistemelor S-400 din Turcia

0
În Senatul SUA a fost înaintată propunerea de a achiziționa sistemele de rachetă S-400 pe care Turcia le-a procurat de la Federația Rusă.

Respectivul amendament la legea cu privire la asignații bugetare pentru apărarea națională a SUA pentru anul fiscal 2021 a fost înaintat de senatorul republican John Thune.

Din documentul propus reiese că sistemele rusești ar urma să fie procurate din contul bugetului Pentagonului.

Procurarea de la ruși a sistemelor S-400 de către turci a devenit motiv de conflict dintre SUA și Turcia. Livrările sistemelor de apărare antiaeriană S-400, care au provocat o criză în relațiile dintre Turcia și SUA, au demarat la mijlocul lui iulie 2019. Washingtonul a cerut renunțarea la această afacere, în favoarea sistemelor americane Patriot, amenințând cu suspendarea sau anularea livrărilor către Turcia a avioanelor F-35 sau chiar cu introducerea sancțiunilor. Ankara a refuzat să cedeze și a continuat negocierile pentru achiziționarea unei partide suplimentare de S-400.

În ce măsură propunerea senatorului Thune este una realistă, aflați în materialul nostru video.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...