Prime Minister Dmitry Medvedev at Skolkovo Foundation Board of Trustees meeting

Premierul rus avertizează SUA: "Le vom considera ca declaraţie de război economic"

281
(reînnoit 08:02 10.08.2018)
Premierul rus, Dmitri Medvedev, a avertizat vineri Statele Unite că sancțiunile pe care intenționează să le impună în august pe motivul otrăvirii ex-spionului ar putea fi tratate ca o declarație de război economic.

BUCUREŞTI, 10 aug — Sputnik. Premierul rus a declarat că dacă va fi impusă Rusiei un fel de interdicție asupra activităților bancare sau a interdicției valutare, aceasta ar însemna o declarație de război economic.

"Tot ce pot spune este că dacă interzic operațiunile bancare sau folosirea oricărei monede, o vom numi o declarație de război economic și va trebui să răspundem la aceasta — din punct de vedere economic, politic sau în orice alt mod, dacă este necesar. Prietenii noștri americani nu ar trebui să facă nici o greșeală", a spus el în timpul unei deplasări în regiunea Kamchatka.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei vizând acuzațiile de implicare în otrăvirea fostului ofițer de informații rus Serghei Skripal și a fiicei sale Yulia în Marea Britanie, în martie. Cu toate acestea, nicio dovadă care să justifice cazul nu a fost prezentată de SUA sau de Regatul Unit.

Ministerul rus de Externe a declarat că va stabili contramăsuri la noile sancțiuni.

Primul pachet al sancțiunilor anunțate recent de SUA va include, potrivit rapoartelor mass-media, o interdicție totală privind exportul de dispozitive electronice și componente cu dublă utilizare către Rusia, în timp ce al doilea ar putea implica o scădere a nivelului relațiilor diplomatice, interzicerea zborurilor companiei aeriene Aeroflot din Rusia către SUA și suspendarea aproape completă a exporturilor din SUA.

281

Загрузка...