Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова

Zaharova explică ce subminează relația Rusia-SUA

239
(reînnoit 16:01 03.08.2018)
De vină este isteria creată în jurul unei presupuse influențe pe care ar avea-o Moscova asupra opiniei publice americane prin intermediul rețelelor de socializare.

BUCUREȘTI, 3 aug — Sputnik. Moscova regretă declarațiile făcute de reprezentanții Departamentului de Stat cu privire la o pretinsă influență a Rusiei asupra opiniei publice americane prin intermediul rețelelor de socializare, iar isteria provocată în jurul unei imaginare imixtiuni a Moscovei în alegerile americane subminează relațiile între Rusia și SUA și compromite sistemul politic din SUA, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

„Regretăm declarațiile făcute de reprezentanții Departamentului de Stat pe 1 august, în care SUA s-au solidarizat cu afirmația despre o pretinsă influență asupra opiniei publice americane prin intermediul rețelelor de socializare, în special, prin Facebook. Departamentul de Stat a acuzat, desigur, Rusia. Nu au fost prezentate niciun fel de probe, însă țara noastră a fost calificată drept un inamic. La rândul nostru, presupunem că diplomații ar trebui să păstreze o etică profesională și, atunci când fac declarații, să realizeze ce consecințe ar putea avea acestea", a spus Zaharova.

Anterior, purtătoarea de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, a declarat că instituția salută decizia companiei Facebook de eliminare a unui șir de profiluri gestionate din afara SUA. Potrivit Nauert, profilurile eliminate instigau la „ură și discriminare" în SUA. De asemenea, reprezentantul Departamentului de Stat a spus că responsabili pentru conținutul postărilor făcute de pe aceste profiluri sunt „Rusia și alți actori ostili" și a îndemnat la curmarea imediată a unor astfel de „comportamente iresponsabile".

"Isteria care durează de doi ani în jurul unui pretins amestec al Rusiei în alegerile americane, care nu a existat, subminează relațiile bilaterale și face de râs sistemul politic din SUA, prezentând democrația americană drept o casă din cărți de joc", a spus diplomatul în cadrul unui briefing organizat vineri.

239
Tagurile:
Departamentul de Stat, Facebook, Alegerile prezidențiale din SUA, Heather Nauert, Maria Zaharova, Rusia, SUA
Tematic
Într-o rochie de gală mini, Maria Zaharova a făcut furori la Festival de muzică din Baku
Zaharova despre poza cu liderii G7: Credeam că e făcută în Photoshop
Zaharova: În Siria au lovit cei care pretind la rolul de lider moral mondial
Zaharova despre decizia Marii Britanii: au făcut ordine în Irak, vor ajuta și în Siria
Zaharova către Trump: Începeți cu lichidarea propriilor arme chimice!
Zaharova a comentat soarta animalelor părăsite în casa lui Skripal
Maria Zaharova a prezentat „eprubeta minciunii” a Londrei
Zaharova despre miza scandalului diplomatic provocat de Londra
Zaharova: 50 de diplomați britanici vor pleca acasă
Zaharova - de ce Londra refuză să ofere informații în cazul Skripal
Zaharova: SUA și Marea Britanie au exercitat presiuni asupra partenerilor
Zaharova, către Johnson: Ce au căutat britanicii în vizită la Hitler?

Загрузка...