MIG-31 dotat cu rachetă Kinjal

Racheta Kinjal, mult mai performantă decât predecesoarea ei, Iskander: VIDEO

1366
(reînnoit 13:27 19.07.2018)
Surse din complexul militaro-industrial al Rusiei au explicat care sunt avantajele noii arme.

BUCUREȘTI, 18 iul — Sputnik. Raza de acțiune a rachetei hipersonice Kinjal este de 1500 de kilometri. Astfel, ea  poate lovi ținte la o distanță de trei ori mai mare decât prototipul ei terestru, Iskander.

Kinjal
© Photo : Министерство обороны РФ
Kinjal

Expertul Victor Murakhovsky explică acest atu prin faptul că energia unei rachete lansate de la sol se consumă pentru depășirea forței de gravitație, pe când cea care pornește de sub fuzelajul avionului începe practic nestingherit accelerarea pe orizontală.

”Ea în genere nu trebuie să ia elan, deoarece avionul, în timpul lansării, se deplasează cu viteză hipersonică”, a spus interlocutorul agenției RIA Novosti

MiG-31 a efectuat a testat racheta hipersonică Kinjal
© Photo : Министерство обороны РФ

În primăvara anului curent zece avioane MIG-31 capabile să poarte rachete Kinjal au intrat în dotarea trupelor din Districtul militar de Sud.

De remarcat și un alt detaliu demn de toată atenția. Reieșind din raza de acțiune a noii arme, s-a calculat că 100 de avioane de luptă cu noua armă hipersonică la bord ar putea să securizeze frontiera de stat a Rusiei pe întregul ei perimetru. 

1366
Tagurile:
parametri superiori, rachete, Iskander, Kinjal, Rusia
Тема:
Tehnica militară rusească (60)
Tematic
SUA sunt vulnerabile în fața rachetelor rusești „Kinjal”
Racheta hipersonică Kinjal: Demonstrare în premieră la parada de 9 mai

Загрузка...