Leader of The League party Matteo Salvini talks during an electoral rally in Milan, Italy, Friday, March 2, 2018

Italia va fi prima voce care va pleda pentru anularea sancțiunilor antirusești

112
(reînnoit 20:27 16.07.2018)
Italia va fi una dintre primele voci care va pleda pentru anularea sancțiunilor UE împotriva Rusiei, susține ministrul italian al Afacerilor Interne, Matteo Salvini.

BUCUREȘTI, 16 iul — Sputnik. Italia va deveni una din primele voci care va pleda pentru anularea sancțiunilor UE împotriva Rusiei, a declarat ministrul italian al Afacerilor Interne, Matteo Salvini.

„Noi suntem una din primele voci care va susține acest punct de vedere (anularea sancțiunilor — n.r.)", a declarat Salvini în cadrul unei conferințe de presă susținute la Moscova.

Potrivit lui, Italia se mișcă în direcția realizării obiectivului anulării sancțiunilor împotriva Rusiei, fapt pentru care sunt planificate mai multe evenimente până la sfârșitul acestui an.

"Italia vrea să depășească regimul de sancțiuni, să deschidă căi de dialog… Băncile europene vor putea să ofere credite pentru fermele rusești mici și mijlocii", a menționat ministrul.

„În a doua jumătate a lunii octombrie este planificată o întrevedere cu Putin, în cadrul căreia se va discuta despre implicarea fermelor italiene în activitatea fermelor rusești, pentru a dezvolta relațiile de cooperare", a declarat Salvini.

112
Tagurile:
ministrul afacerilor interne, sancțiuni, Matteo Salvini, Italia, Rusia
Tematic
Salvini merge la Moscova. Vrea să se întâlnească cu Vladimir Putin
Salvini despre ridicarea sancțiunilor antirusești: e timpul să trecem de la vorbe la fapte
Vicepremierul italian Salvini denunţă "aroganţa" lui Macron privind migraţia
Mihail Mișustin, prim-ministrul Rusiei

Premierul rus: Guvernul oferă un carte blanche companiilor IT din Rusia

19
(reînnoit 18:39 09.07.2020)
Domeniul IT din Rusia a înregistrat ritmuri stabile de creștere, iar statul oferă un carte blanche companiilor din domeniu în dezvoltarea unor noi afaceri, a declarat premierul rus, Mihail Mișustin.

BUCUREȘTI, 9 iul – Sputnik. În ultimii ani industria IT din Rusia a înregistrat niște ritmuri stabile de creștere, a declarant prim-ministrul rus, Mihail Mișustin.

Следственный комитет РФ

“În ultimii ani domeniul IT a înregistrat niște ritmuri de creștere destul de stabile. În mare parte acest lucru s-a datorat măsurilor luate anterior de susținere din partea statului”, a declarant Mișustin joi în cadrul unor discuții la panel cu reprezentanții companiilor IT rusești.

Totodată, șeful guvernului rus a menționat că executivul este gata să schimbe regulile și abordările în funcționarea IT doar împreună cu reprezentanței acestei sfere.

“Suntem gata să schimbăm regulile și abordările astăzi doar împreună cu voi. Repet: suntem niște parteneri, puteți miza pe sprijinul nostru. De fapt, astăzi acestei sfere i se oferă un carte blanche”, a spus el.

De asemenea, șeful guvernului rus a îndemnat companiile să profite de noile facilități, să-și dezvolte produsele și să creeze noi afaceri, „care vor concura cu succes pe piața globală”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
Prim-ministru
Tematic
Lavrov: Rusia este interesată de un dialog normal cu toate țările
Ministerul Sănătății din Rusia a aprobat un nou medicament împotriva COVID-19
Rusia: 20% din copii cresc în familii numeroase
Cunoscut om de afaceri român: ”Rusia m-a ajutat, și atunci, să dau drumul la fabrici”
Un guvernator rus, arestat de ofițerii FSB - Video

Загрузка...
Moscova

La Moscova se anulează obligativitatea purtării măștilor pe stradă

59
(reînnoit 18:40 09.07.2020)
La Moscova este anulată obligativitatea purtării măștilor pe stradă, a anunțat primarul capitalei ruse.

BUCUREȘTI, 9 iul – Sputnik. Obligativitea purtărilor măștilor pe străzile din Moscova va fi anulată de la 13 iulie, însă se menține obligativitatea menținerii distanței sociale, a anunțat primarul Moscovei, Serghei Sobeanin.

“Din 13 iunie 20200… Se recomandă cetățenilor aflați în stradă se utilizeze măști, respiratoare sau alte mijloace de protecție a căilor respiratorii. Regimul obligativității măștilor pe străzi va fi anulat”, se menționează în mesajul publicat de Sobeanin în blogul său personal.

Primarul a specificat că măștile și mănușile vor fi obligatorii în continuare în transportul public, instituțiile medicale, magazine și alte spații publice.

“Se mențin în continuare cerințele respectării distanței sociale”, a menționat primarul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

59
Tagurile:
Moscova, Rusia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Triumf, glorie și memorie: Iată cum a decurs Parada Victoriei de la Moscova
Impresionant: Partea aeriană a Paradei Victoriei de la Moscova - Video
Spectacol de artificii la Moscova cu prilejul celei de-a 75-a aniversări a Victoriei
Cum a decurs parada Victoriei de la Moscova - Imagini video

Загрузка...
gaz lichefiat

Nu au rezistat concurenței: Europa și Asia renunță la gazul lichefiat american

0
(reînnoit 18:56 09.07.2020)
Marile companii din Europa și Asia renunță masiv la gazul lichefiat din SUA. Iată care sunt motivele.

MOSCOVA, 9 iul – Sputnik, Natalia Dembinskaia. Prețurile la gaz au ajuns la un minim istoric în Europa și Asia. Nu mai are niciun sens achiziționarea gazului lichefiat american, fapt pe care l-a recunoscut chiar și Ministerul Energeticii din SUA. Clienții au renunțat la peste 200 de livrări planificate pentru această vară. În consecință, exportul s-a prăbușit cu 63,6 la sută. De ce nimeni nu mai are nevoie de gazul de dincolo de ocean, aflați în materialul RIA Novosti.

Prețurile s-au prăbușit

Anul trecut exportul net al gazului natural din SUA a ajuns la 54,7 miliarde de metri cubi – cu 20,7 miliarde mai mult decât în anul 2018. Potrivit datelor Cheniere Energy, cel mai mare producător de gaz lichefiat, în primul trimestru al anului volumul vânzărilor pe piața mondială a ajuns la 100 de milioane de tone, cu zece milioane mai mult decât în 2019. Această creștere, în mare parte, se datorează americanilor.

Planurile erau destul de ambițioase: în 2020 – 67,2 miliarde de metri cubi, în 2021 – 79,5. Astfel de indicatori au fost anunțați în luna ianuarie de către Administrația Informațiilor Energetice (EIA) a Ministerului Energeticii din SUA. Însă a devenit evident că toate aceste lucruri nu se vor realiza.

Creșterea ofertei, în contextul unei ierni calde și reducerea cererii din cauza pandemiei coronavirusului, a prăbușit piețele de gaz din Europa și Asia.

Astfel, prețul mediu la hub-ul olandez TTF în Europa, în primele patru luni ale anului, s-a redus de două ori în comparație cu perioada similară a anului 2019, livrările spot în Japonia s-au redus cu 44 la sută.

În aprilie exportul gazului lichefiat american în Europa a devenit nerentabil din punct de vedere economic. Cele mai mari companii europene și asiatice și-au anulat contractele pentru iunie-iulie.

Potrivit datelor ale agenției Bloomberg, descărcările din uzinele de gaz lichefiat din SUA au scăzut în aprilie cu aproximativ 30 la sută. Spre luna mai exportul s-a redus cu peste o treime, inclusiv din cauza restricțiilor legate de pandemie.

Nesustenabil din punct de vedere economic

Prognozele din iunie ale Administrației Informațiilor Energetice a Ministerului Energeticii din SUA sunt destul de pesimiste. Cumpărătorii europeni și asiatici au renunțat la 110 partide de gaz lichefiat: au fost anulate 70 pentru iunie-iulie și 40 pentru august. Livrările gazului către terminalele maritime americane s-au redus de două ori de la sfârșitul lui martie – e un indicator record de 227 milioane de metri cubi pe zi.

“Prețurile spot scăzute la gazul natural și gazul lichefiat în Europa și Asia au slăbit vitalitatea economică a exportului din SUA, care este extrem de sensibil la prețuri”, constată analiștii EIA.

Potrivit aprecierilor lor, în luna iunie, din SUA au fost expediate în Europa și Asia în medie 101 milioane de metri cubi pe zi, iar în iulie și în august va fi de 62 de milioane. Nici mai mult, nici mai puțin, e vorba de 25 la sută din tot potențialul de export.

Își continua căderea

Avertismentele experților despre renunțarea continuă a clienților la gazul american, cel puțin până sfârșitul lui septembrie, s-au confirmat: prețurile la contracturile futures în SUA depășesc cele europene până în septembrie.

Șase uzine americane de gaz lichefiat, care activau la limita posibilităților în ianuarie – aprilie, și-au redus producția în mai cu 65 la sută din totalul capacității. Spre începutul lui iulie va fi 50 la sută sau chiar mai puțin, se menționează într-o analiză din iunie a Platts Analytics.

“Odată ce a dispărut avantajul prețului, renunțarea la livrărilor americane a devenit doar o chestiune de timp”, constată expertul Centrului american pentru studii strategice și internaționale Nikos Tsafos.

Potrivit lui Igor Iușkov, analistul Fondului Securității Naționale Energetice, acum cumpărătorii sunt gata să plătească pentru gazul lichefiat american un preț care nu ar fi în stare să acopere chiar și cheltuielile operaționale pentru lichefiere și transport. Cel mai mult are de suferit primul și cel mai mare terminal american Sabine Pass: echipamentele au fost cumpărate pe fundalul unor prețuri înalte, iar în momentul dării în exploatare în 2016 situația s-a schimbat. De atunci uzina generează doar pierderi.

Potrivit Ministerului Energeticii, exportul gazului lichefiat din SUA în decursul primelor patru luni ale anului 2020 a constituit în medie 218 milioane de metri cubi pe zi, însă a scăzut cu 17 la sută în perioada aprilie-mai. EIA speră că livrările vor începe să crească în septembrie, pentru că cererea mondială la gazul natural se restabilește treptat.

Suprasaturați de gaz

Totuși, cele mai mari bănci de investiții nu împărtășesc acest optimism. Potrivit explicațiilor analiștilor, în lume s-a acumulat o cantitate imensă de combustibil. Comerțul internațional cu gaz lichefiat s-a prăbușit, blocând niște canale importante de vânzare a petrolului de șist american. Odată ce petrolul s-a scumpit din nou până 40 de dolari pentru un baril, petroliștii și-au reluat producția și în calitate de produs secundar plasează pe piață mult gaz ieftin.

Din cauza prăbușirii prețurilor în Europa, care se consideră, potrivit analizei BofA Securities, o “groapă de gunoi” pentru gazul lichefiat american, acesta nu mai este solicitat. Acum, în loc să vândă combustibilul în străinătate, îl concentrează în rezervoare și depozite.

Potrivit calculelor Goldman Sachs, din cauza anulării exportului, rezervele americane au crescut cu 21,52 de miliarde de metri cubi. Aproximativ cu o treime a fost depășit nivelul înregistrat acum un an și cu 18 la sută indicatorul mediu pentru ultimii cinci ani. Spre luna octombrie capacitățile de păstrare a gazului s-ar putea epuiza, ceea ce va determina o reducere record a extragerii și producției de gaz lichefiat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
America, GAZ, Asia, Europa
Tematic
Nord Stream – 2: Germania amenință SUA cu tarife la gazul american
Propunere din UE: Să interzicem gazul lichefiat american în Europa
Europenii renunță masiv la gazul lichefiat american

Загрузка...